Magisk SMÖRDEGSSMULPAJ med hallon

Hej igen!

Dags för ett härligt baktips till helgen kanske? Den här pajen blev föööör god. Så testar du att bak den, var beredd på att göra lite extra. Vi fick dåndimpen här i familjen, så god var den! När jag hade fotat klart dessa underbaringar så hade vi på vaniljglass som smälte uppepå, ja men du hör ju. Hur gott? Ok, beredd?

Smördegssmulpaj med hallon och vaniljkräm, 4 små eller 1 stor Kika gärna på fler härliga pajrecept HÄR

1 rulle smördeg

2 ½ dl vetemjöl 1½ dl havregryn 125 g rumsvarmt smör 1 dl strösocker ½ dl rårörssocker 2 tsk vaniljsocker 2 dl frysta eller färska hallon

Vaniljkräm:

5 msk snabbmarsanpulver

2 dl mjölk

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 175 grader. Ta fram 4 mindre pajformar eller 1 stor. Täck botten med smördeg. Blanda vetemjöl, havregryn, smör, socker och vaniljsocker i en bunke, det ska bli en smulig deg.

2) Häll i hallon över smördegen. Strö på rårörssocker (vill du inte att hallonen ska komma igenom smuldegstäcket så ha på ca 1 1/2 msk potatismjöl också.)

3) Gör vaniljkrämen enligt anvisning. Klicka och bred på den över hallonen.

4) Smula på smuldegen över allt. Om du vill kan du trycka ur små hjärtan av den kvarvarande smördegen och lägga på. Skjuts in i ugnen i ca 25-30 min (gör du de små så blir det lite kortare tid i ugnen.) Blir den för mörk kan du ha på en bit folie tills den är klar.

5) Ta ut och pudra med florsocker. Servera gärna med vaniljglass, sååå gott!

Gillar du receptet får Du gärna klicka i det lilla hjärtat längst ned under inlägget.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

364
Subscribe
Notify of
guest

12 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Nettan
Nettan
2 years ago

Pajen ser fantastisk smarrig ut, men du, har du några bra klädtips för att spela Paddel ?
ser att många spelar i kjol och andra spelar i tights.
vad för skor ? Ska försöka få med min kompis och spela någon dag .. mvh nybörjare..

niiinis
niiinis
Reply to  Nettan
2 years ago

Bra idé! Ska göra ett inlägg om det framöver. ❤️

Jeanette Gustavsson
Jeanette Gustavsson
2 years ago

Men så otroligt gott det låter med denna paj, måste jag göra. Tack för receptet 🧡

J
J
2 years ago

Går det/blir det bra att byta ut hallonen mot tex rabarber eller jordgubbar istället?

niiinis
niiinis
Reply to  J
2 years ago

Går exakt lika bra! 🥰

Tammy
Tammy
1 year ago

Tänkte baka detta till helgen, men måste höra om du tror att man kan lägga krämen först och så hallon och sist smuldeg?🙈🥧😋

niiinis
niiinis
Reply to  Tammy
1 year ago

Absolut! ☺️

Tammy
Tammy
Reply to  niiinis
1 year ago

Ååå tack för ett snabbt svar🙏🏽🌸
Nu försvinner jag in i köket 🙈😍🥧😋
Trevlig helg🌸

Johanna Brodin
Johanna Brodin
27 days ago

Kan man göra den dagen innan? Eller blir den bara lös då?

Niiinis Kitchenlife
Reply to  Johanna Brodin
23 days ago

Helt ok att göra dagen före. ☺️

Olivis Nilsson Raflund
Olivis Nilsson Raflund
22 days ago

Hur många personer skulle du säga att receptet är för? Funderar även på om man kan förbereda allt innan gästerna kommer och ha i kylen för att sätta in i ugnen när det är dags att grädda den?

Niiinis Kitchenlife
Reply to  Olivis Nilsson Raflund
21 days ago

Gör du dem i små behållare så är det 4, men då är de rätt stora. Gör du den i en vanlig pajform så ca 6-8 p.

Nästa inlägg

KLAJMAKTERIA IS AFTER ME

12
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x