Få koll på barnens pengar

I vår familj hände något stort häromdagen, i alla fall om man betraktar det genom en 11 årings ögon. Han blev med eget kort och inte vilket kort som helst. P.F.C. lanserar nu ”P.F.C. FAMILJ”, det nya perfekta sättet att hålla ordning på slantarna i hela familjen. HÄR kan du läsa mer. 

P.F.C. är en ekonomisk app med en funktion som ger möjlighet till en supersmidig prenumerationstjänst som ger dig örnkoll på vardagsekonomin. Du kan spara i appen, du har också stenkoll på vad du lägger dina pengar på. Alla köp kategoriseras och nu har P.F.C. också lanserat en funktion för hela Familjen där du har full koll på barnens inköp.

Var ju fasen nästan feststämning i min mage när jag fick överräcka hans första lilla kort. Jag var typ nervös, haha….. ja men jag är ju knäpp, jag vet.

Jo, men tanken slog mig redan förra året, det var nämligen flera ifrån hans klass som gick på den lilla ICA-butiken bredvid skolan och handlade något ibland när skolan var slut om dagarna. Självklart ville han det också och alltid så opraktiskt att skicka med en slant. När jag hörde att några ifrån klassen redan hade egna kort att betala med kände jag att det nog var dags, det verkar bli tidigare och tidigare det där. Mina stora barn fick egna kort när de fyllde 13.

Men vilket kort och hur håller jag koll på det osv var nästa tanke? Dessutom något som är smidigt, som man lätt kan överföra till då han ju får både veckopeng ifrån oss och månadspeng av sin mormor och morfar. (Mina stora barn har fått månadspeng från de fyllt 11 till de blivit 18 av sin mormor och morfar och nu har Milo börjat få det också).

Fick en förfrågan om det här samarbetet, läste på lite och kände att det här ju är världens bästa grej om man har barn. Det var supersmidigt att ladda hem P.F.C. appen och genom P.F.C. appen sedan beställa kort kostnadsfritt till både mig och Milo, behöver alltså inte ta dig till något bankkontor. Det kostar sedan en liten symbolisk summa på 20 kr/månad för att vara kopplad till P.F.C. appen med alla samtliga kort. Korten kom sen hem i brevlådan och sedan valde vi pinkod i P.F.C. appen och aktiverade våra kort där också, så smidigt.

Nu till det som är det absolut bästa med det. Jag har örnkoll på vad som händer med hans kort och hans pengar. Jag själv kan både hantera och se allt som händer på varje kort. Jag får t ex en liten pushnotis om kortet använts och vad det använts till.

Igår t ex så handlade han en Hubba Bubba och jag fick ett litet pling i mobilen att kortet använts.

Överföringen från mitt till hans kort tar en millisekund och du sköter det via swish enklast. Ja men hur bra? Jag är svinnöjd!

Nästa grej som bara är så bäst är att jag kan spara i appen. Jag har just börjat spara till en ny husvagn. Alltså ni känner ju mig, ingen tipp-topp snygg och ny utan nu vill jag ha en ny Vagnhild som ska rustas och fixas. Dock en större denna gången. Jag vill spara 30.000 kr och vill vara klar till jul, kan ju vara så att jag är klar tidigare men jul är liksom sista dagen.

I P.F.C. appen kan jag sedan ställa in att det, varje gång jag handlar något, dras en extra slant till min besparing. Jag har ställt in 20 kr, så varje gång kortet används dras det 20 kr extra till husvagnen.

Idag blev det glass i glasskiosken och han fick använda sitt egna kort. Hur bra är det när dom själva fattar att en glass på torget faktiskt kostar ca 25% av hela veckopengen? I vanliga fall så handlar ju alltid vi den där glassen men nu kanske det är dags att förstå hur dyrt vissa saker faktiskt är? Nu styr han över sin egna lilla budget och spar också till det han vill spara till och har en helt annan koll. Han kan fråga mig hur mycket som finns kvar och hur mycket han sparat undan.

Jag kan verkligen varmt rekommendera dig att ladda hem P.F.C. appen och starta den här tjänsten för dig och ditt/dina barn. Så otroligt smidigt och något som kommer förenkla vår vardag helt klart. Klicka dig in HÄR för att läsa mer och ladda hem P.F.C. appen!

Kram Nina

48
Subscribe
Notify of
guest

2 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
vit diskbänk
4 years ago

Verkligen superbra att kunna ha koll på ett smidigt sätt.

niiinis
niiinis
Reply to  vit diskbänk
4 years ago

Superbra! 👍🏼

04f4f276484f41abacfad8729fb37892.jpg

Nästa inlägg

Ölkorvsröra i pastarullar

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x