Hemsk händelse och nyklippt

Godmorgon vänner!

Är uppe och redan och så sugen på att ge mig ut på min morgonpromenad. Det händer något när man gått ett antal ggr på raken, suget till det väcks och man vill inte vara utan det.

Kolla så fint va? Lycklig på riktigt att jag varje dag får passera det här. Förlåt om jag tjatar men försöker att vara tacksam för det varje varje dag!

Igår på min promenad så gick jag förbi ett skogsparti där jag hörde att de sågade ned träd. Ut från skogen kom också två skogsarbetare sedan och satte sig för att fika vid sina bilar. Tänkte att deras jobb såna här soliga dagar måste vara fantastiskt. Det var två unga killar.

Väl hemma duschade jag och gjorde mig i ordning för att åka. Plötsligt hör jag brandbilar och ambulanshelikoptrar komma flygande. Här ute hos oss händer inte det så jätteofta varför jag gick ut och tittade och undrade vad som hänt. Som HSP person är allt som har med uttryckningsfordon att göra superläskigt. Får hjärtklappning och blir så illa till mods. Jag satte mig i alla fall i bilen för att åka till min vän Sussi som flyttat tillbaka till vår småstad igen och ska starta inredningsbutik.

Såg då på vägen att de stod vid skogen och förstod att något måste hänt killarna. Blev alldeles skakis av det och fick sedan på eftermiddagen läsa att en av dem sågat sig i benet. 😞 Skönt dock att de inte fått träden över sig tänkte jag, hoppas så att killen klarar benet och att han är ok. Sånt där kan påverka mig så himla mycket. Tänkte på den här killen nästan hela dagen igår.

Det var bra att få åka till Sussis nya butik att få kika kände jag. Det blurrade tankarna och jag fick njuta av allt detta fina.

Så mycket fint alltså! 🥰 Jag bara älskade allt därinne. Om ca 1 vecka startar dem. Butiken ligger på deras innergård där de köpt hus, det ligger mitt i stan så det är perfekt. På innergården där sedan så kan man stanna till och fika lite också, hur mysigt!? Sussi och hennes man Magnus som ska driva butiken är så otroligt duktiga och företagsamma såhär, blir så imponerad av dem!

HÄR kan du följa deras Instagram om ni vill ha lite inspo, de kommer att ge massor med inspiration och tips där. HÄR kan ni följa deras Facebooksida. Kom gärna på ett besök i sköna gröna Enköping så kanske vi ses i Sussis och Magnus trädgård och butik. 😍

Kan säga att det var livsfarligt att besöka butiken, jag kom ut med två påsar. Hittade världens kanske finaste vas!

Blev en såååå fin vas från Wikholm, ett underbart doftljus från Watt & Veke och olja och salt (älskar citron, så fräscht) från Nicolas Vahé. Är så nöjd! Vasen blev så fin med liljor och eucalyptus och doften på doftljuset….. ämen ååååh, godaste doften! Doftar lyxigt och hemtrevligt samtidigt. Bästa kombon! Väl värt ett besök hörni.

I förrgår blev det klippt! Mitt hår behövde sig en rejäl uppfräschning då jag både tappar en hel del hår (järnbrist och viktnedgång är orsaken) och inte klippt det på en evighet då jag haft extensions så länge jag kan minnas. Haha…. Jag tog kökssaxen och kapade det. Så typiskt mig. 🙈 Har dock så svårt för den här längden på mig själv medan det är så himla snyggt på andra, så får se hur länge det dröjer innan det är långt igen?

Vår kväll igår avslutades med en låååång utefika med mamma och pappa på vår altan. Slängde ihop en kaka som tog prick ingen tid alls att baka. Mamma sa att det var den godaste kakan jag någonsin bakat, vilket betyg va?

NINAS SNABBA BLÅBÄRSKAKA

1 ägg

0,75 dl strösocker

1,5 dl vetemjöl

75 g smör

1 tsk bakpulver

1,5 tsk vaniljsocker

Nypa salt

0,5 dl blåbär

Gör såhär:

1) Rör samman socker och ägg, behöver inte vispas.

2) Smält smöret. Blanda vetemjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker. Häll i det i äggsmeten tillsammans med smöret. Blanda tills du har en seg smet.

3) Lägg bakplåtspapper i botten på en brödform och häll i smeten. Droppa på lite blåbär och in i ugnen på 225 grader i 5 minuter, sänk sedan värmen till 200 grader resterande 10. Känn med sticka så kakan är nästan genomgräddad. Pudra med florsocker och servera med vaniljsås.

Jahapp, då blev det dags att klä på sig och ge sig av. Det är klarblå himmel just nu så måste skynda ut och njuta av den.

Ha nu en underbar lördag, njut av den allt du orkar. Vi hörs senare!

Kram Nina

75
Subscribe
Notify of
guest

24 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Carro
Carro
3 years ago

Hej Nina,
Du blev superfin i håret! Jag tycker du passar så bra i kortare frisyrer, men jag vet också hur det kan kännas ”fel” inombords trots att andra tycker något klär en.
Kram

niiinis
niiinis
Reply to  Carro
3 years ago

Tack snälla du! Kram! ❤️

Å
Å
3 years ago

Godmorgon! Har just vaknat här av karlns snarkningar och ser att solen skiner, jag mår så gott av sol nu så det är fasen inte klokt. Förstår precis din känsla när utryckningsfordonen kom farandes, så fort jag hör eller ser en ambulans får jag hjärtklappning och måste ringa maken, dottern och sonen för att säkerställa att allt är ok. Såhär i Coronatider har mina katastroftankar ökat och jag oroar mig konstant över familjen, är så jävlas rädd att något ska hända och vill helst ha familjen samlad i soffan under filten för alltid, haha!

Jag såg att du varit i Färnebofjärdens nationalpark, visst är det vackert? Jag bor i närheten och är ofta ute på olika platser för att andas och få ro där ute. Källorna är så magiska, var ni även i Östa och Älvåsa? Mina mysigaste tips därute är utkikstornet i Skekarsbo, fantastisk utsikt över Dalälven! Annars är jag ofta i Gysinge och filosoferar, annars sitter jag på stranden på Hedesunda camping på ön. Så otroligt viktigt för en orolig själ med natur och läkande vyer över vatten. Ska ta ditt tips om Västerås hamn idag, ska bara väcka den sovande maken!

Kan bli en sväng till Enköping också på vägen hem för en glass på torget, åker förbi där ibland då jag håller kurs i närheten ibland!

Vill bara tacka för din blogg Nina, den har allt, högt och lågt och för mig är den faktiskt ångestlindrande men också jävligt rolig 😂❤️

niiinis
niiinis
Reply to  Å
3 years ago

Så himla fint där uppe, tack för tips. Blir nog fler turer dit! 🥰 Tack för du delar med dig av känslor, hjälper mig också när jag förstår att jag inte är ensam! 🥰🥰

Kram till dig! ❤️

Jeanette Östling
Jeanette Östling
3 years ago

Jättesnygg i håret och väldigt snygg vas! Kul att få shoppa lite. Trevlig lördag!

niiinis
niiinis
Reply to  Jeanette Östling
3 years ago

Tack snälla! ❤️

Isabelle
Isabelle
3 years ago

Usch känner igen mig att inte kunna släppa hemska händelser.. kram

niiinis
niiinis
Reply to  Isabelle
3 years ago

Ja usch, tar liksom tid. Tänker på honom idag också. 😞❤️

Petra
Petra
3 years ago

Sååå snygg i håret!!!

niiinis
niiinis
Reply to  Petra
3 years ago

Tack! ❤️

Sara
Sara
3 years ago

Wow vad snyggt det blev. Duktig hemmafrisör.👌
Ha en helt fantastisk lördag. Kram Sara 💕

niiinis
niiinis
Reply to  Sara
3 years ago

Tack fina! Kram ❤️❤️❤️

Kristin
Kristin
3 years ago

Tack för din fina och härliga blogg. Man blir glad längst in i hjärtat av att läsa om din vardag, goda recept mm. Tycker du passade så bra i den längden på håret!!!

Kram❤️

niiinis
niiinis
Reply to  Kristin
3 years ago

Tack snälla snälla! ❤️❤️🥰

Stina
Stina
3 years ago

Vad bra du passar i kortare hår jättefint❤️

niiinis
niiinis
Reply to  Stina
3 years ago

Tack snälla! ❤️

Agneta
Agneta
3 years ago

Håret är skitsnyggt!!!!!!!

niiinis
niiinis
Reply to  Agneta
3 years ago

Tack! ❤️

Eva
Eva
3 years ago

Håret jättefint! 🤗

niiinis
niiinis
Reply to  Eva
3 years ago

Tack fina! ❤️

Hanna
Hanna
3 years ago

Du är supersnygg i håret!!!💥👌🏻😍

niiinis
niiinis
Reply to  Hanna
3 years ago

Tack snälla! ❤️

Jessica
Jessica
3 years ago

Superfin i håret 🙂
Vart har du köpt dina underbara hängselbyxor?
Måste bara ha såna 🙂

Ska bara ditt havrebröd i afton 🙂
Kram

niiinis
niiinis
Reply to  Jessica
3 years ago

TACK! ❤️🙏🏻 Dom är från Love Forever! http://www.loveforecerchic.se ❤️

Nästa inlägg

Mysdag deluxe

24
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x