Tips när man mår piss!

Halloj denna Söndag!

Jag sitter på altanen och skriver till dig. Har varit ute på ”entimmaspromenaden” och hunnit äta frukost. Frukosten blev lite sen idag, frukost när det är lunch egentligen, men så blir det ibland. Milo är ute och cyklar med en kompis och lär väl inte vilja ha lunch förrän senare heller så då kan jag liksom sitta här och skriva bara. Ingen stress, bara lugn och ro är så skönt hörni.

Skrev det precis på min Instagram, att man ska njuta av sina söndagar och inte ägna dem åt söndagsångest. Lugn och ro och skönt är liksom Söndagens lilla svarta. Det kan aldrig bli fel! Eller så åker man på fetaste utflykten eller hittat på massor med saker istället. Det där väljer man ju själv. Men känslan med söndagen sitter inne i ens eget huvud ju. Man kan med bara tanken välja vilken känsla man ska ha. Låter man tankarna röra sig vid att tänka att det snart är måndag och jobb igen eller väljer man tänka: ”Åh så skönt med en heeeeel ledig dag till”. Ja men det säger sig ju självt, ellerhur?

Det är faktiskt häftigt det där. Att du själv kan påverka ditt mående. Nu säger jag inte att alla kan det, viss ångest är stark och då hjälper det inte med bara att tänka annorlunda. Jag pratar kanske mer om den här vardagsångesten man kan känna.

Jag har en vän som varje dag startar dagen med att gå in i badrummet, ser sig själv i spegeln och säger: ”Idag ska jag ha en riktigt grym dag, jag och mina medmänniskor”. Är det så att han känner sig under isen och mår piss så säger han: ”Du har två timmar på dig att ”get your shit together” och sen ha en fantastisk dag, jag och mina medmänniskor”. Detta har funkat klockrent. Jag frågade vad han gör under de där två timmarna då. Ja han tar tag i samtal som kanske tynger, han rör på sig, promenerar eller bara är. Men två timmar, sen kör han igen. Varje varje dag gör han det här och jag känner att jag måste prova! Man kan inte förlora något på att prova. Snacka om pepp!

Här har ni mitt frukostmys. Nästan bara frukt och bär denna morgon. En smoothiebowl med hemmagjord granola och i själva smoothien är det 3 bananer och 1,5 dl blåbär och vatten. Ett skalat äpple och så kaffe med havremjölk. Mums!

Dags att jobba vidare här. Sen får vi se vad den här dagen bjuder på? Jag var egentligen sugen på det där med utflykt men vi får se hur vi kommer överens i familjen. Vi var visst några till som ska fatta beslut….. haha. Hörs senare! Ha nu en skön söndag mina vänner.

Kram Nina

37
Subscribe
Notify of
guest

1 Kommentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Therese
Therese
3 years ago

Inte haft söndagsångest på ett bra tag, men idag slog den faktiskt till när jag stod i köket och lagade mat på löpande band med ösregn utanför.

Nästa inlägg

Student, nationaldagsbild och SPF tips!

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x