Godmorgon – Hemgjord Granola & Smoothiebowl

Det är måndag igen. Ritsch ratsch så är liksom helgen över. Men, det sköna är att veckorna faktiskt också går relativt fort nu.

Imorgon är det skolavslutning och ungarna får sommarlov. Tänk, när man var liten så var verkligen ett sommarlov evighetslångt. Det tog aldrig slut…. dagarna flöt på som om det var sirap på något vis. Inte för att man hade tråkigt men det var så när man var liten.

Fick lite frågor om min smoothiebowl och granolan så jag tänkte kicka igång denna måndag med att bjuda dig på receptet på det.

SMOOTHIEBOWL MED HEMGJORD GRANOLA

Smoothiebowl = 3 bananer, 1,5 dl frysta blåbär – Kör i blendern. Häll i en frukostskål och drick resten.

Hemgjord granola = 5 dl havregryn, 1 dl solrosfrön, 1/2 dl linfrön, 1 dl kokosflingor, 2 tsk kanel, 1 tsk nymortlad kardemumma, 1/2 dl dadelsirap, ca 2-3 dl vatten. – Blanda allt i en stor bunke, bred på bakplåtpappersklädd ugnsplåt. In i ugnen på 200 grader i ca 15-20 min. Rör om då och då.

Den här frukosten har jag snöat in på nu. Granolan brukar jag variera utefter vad jag har hemma. Man kan ha i nötter, jag brukar också ha i jordgubbsrussin eller torkad mango i. Supergott med de där som ger lite segt tuggmotstånd.

Dags att ta tag i dagen. Ska klä på mig här och ge mig ut på dagens promenad. Älskar det! Det ger så mycket lugn och glädje i mitt liv alltså. Jag sover som en prinsessa just nu (lite vajsing vid fullmåne och PMS men annars toppen), älskar det och är så tacksam för det, jag vet hur det är när det inte funkar. Usch….

Idag ska vi försöka spika lite semester också, det blir en tur med Vagnhild såklart men vad mer ska vi göra? Öland bokar vi nog idag…. frågan är om vi ska ta Gotland också? Ja men lite sånt ska vi klura på.

Vad ska ni göra i sommar? Har ni planerat något?

Kram Nina

23
Subscribe
Notify of
guest

2 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Therese
Therese
3 years ago

I min värld är det enda rimliga att stanna hemma, man måste inte bara för att man ”får”. Du som varit så ”duktig” i övrigt

niiinis
niiinis
Reply to  Therese
3 years ago

Men vad menar du? Varit ”duktig” inom situationstecken? Ja det har jag väl som de flesta andra varit, vi har hållit oss hemma och varit försiktiga, mer försiktiga än många andra faktiskt.

När man åker med husvagn så är man för sig själv, med oss i vår familj. Den enda gången vi går på en allmän plats är när vi ska duscha och det gör vi tidigt på morgonen eller sent på kvällen när de inte är några andra där. Man kan bada i havet också om man känner att man absolut inte vill ha med andra att göra. Så ja, vi fortsätter att vara duktiga.

Om du lyssnade på presskonferensen så sa de ordagrant att själva resandet inte är farligt för själva smittan, utan resandet har varit farligt för att man OM man blir sjuk skulle belasta sjukvården i en annan region än ens egen.

Alla gör som dom vill, men vi satsar på att komma iväg en sväng med Vagnhild till Öland i alla fall.

Nästa inlägg

Snart så!

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x