Hej igen!
Nu såhär mitt i härligaste sommaren så känner i alla fall jag att varm mat ibland tar emot att äta. Vill tipsa dig om olika sorters smörgåstårta att göra då. Den räcker till många, håller relativt länge i kylen och smakar ju så fasligt gott! Den här smörgåstårtan kan du variera i all oändlighet och det är bara fantasin som sätter gränserna. Testa dig fram vetja! Den här innehåller matjessill och ägg bl a. Men byt ut matjessillen mot t ex rökt skinka, kassler, rostbiff eller grillad kyckling, blir minst lika gott!
SOMRIGA SMÖRGÅSTÅRTAN – MATJESSILLTÅRTA, ca 8 bitar
2 gagnefkakor (typ rågsiktskakor)
3 dl turkisk yoghurt
3 kokta ägg hackade
10 matjessillbitar strimlade
1 hackad rödlök
ca 20 skivade rädisor
salt och peppar
1 krm cayennepeppar
Garnering:
3 kokta ägg
färsk dill
rödlök
Gör såhär:
1) Blanda turkisk yoggi, ägg, matjessill, rödlök och kryddor.
2) Skär bröden så du delar kakan helt. Du använder 1 1/2 kaka till tårtan. Lägg bröd i botten. Ha på av röran, lägg på skivade rädisor på hela. Lägg på en del bröd igen, på med röra och rädisor. Avsluta med den tredje delen av brödet, lägg på röra och avsluta med klyftade ägg, rödlök och dill.
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR