Börjat på bästa tänkbara sätt

Godmorgon!

Då blev det vardag igen efter en alldeles fantastisk helg, den här sommaren har verkligen börjat på bästa tänkbara sätt. Idag ska vi få lite molnigt efter kl 12 så kanske ska man passa på att fixa lite hemma? Det ska nämligen bli kanonväder resten av veckan, vi ska ha 29 grader varmt och sol hela veckan! Piuuuuh…. men nu ska vi inte klaga en millisekund, det har i alla fall jag lovat mig själv. 😀 Så mycket som jag längtat efter sommar och sol, näää då ska jag fasen inte klaga heller.

På något sätt känner jag att vi verkligen är värda det här vädret. Efter en alldeles horribel vår med virus som härjat och så all oro på det, nej…. då är vi värda fint väder åtminstone. För viruset fortsätter ju, det får man inte glömma. Dock så har jag tillåtit mig själv att inte följa precis allt som skrivs om det, jag behövde få andas ifrån det en liten stund. Men släpper det gör man ju absolut inte. Vet inte hur många handsprit jag har i väskan och i bilen. Eller hur mycket jag håller andan om någon råkar gå för nära mig.

Igår tog vi en spontantripp till mysiga Strängnäs, det ligger bara 3 mil ifrån oss. Vi älskar nämligen hamnen i Strängnäs. Mysiga restauranger och glassbarer, för att inte tala om hur fint det är.

Vi började med att äta en lite senare lunch på RIVA. Det var första gången som vi provade det stället och vi blev verkligen inte besvikna. Gillade att de verkligen hade luftigt mellan borden, kändes tryggt och inte alls som om man satt för nära någon.

Det här blev lite av det vi beställde. Toast Skagen som Tony bara älskar och någon Pulled Pork boll också. Milo käkade köttbullar och jag tog en torskrygg. Kändes som jag fick en hel torsk med tanke på mängden. Vi tyckte det var gott allihopa.

Vi la oss sen på badstranden som bara ligger ett litet stenkast ifrån. En mysig liten badstrand som t.o.m hade ett litet hopptorn. Milo badade i 1,5 timme i streck. 😂🙈 Kommer bli mycket av den varan framöver gissar jag.

Efter strand & bad så gick vi tillbaka till hamnen för en glass. Vi bara satt där i en halv evighet och tittade på folk och på båtarna. Vet ni hur mysigt folk har på sina båtar? Blev så sugen på båt igår när vi satt där, verkar så himla himla mysigt. Ett äldre par som hade segelbåt hade med sig sin hund som hade en lina längs med båten som den satt fast i men kunde röra sig fritt utan att trilla i (den hade flytväst också). Så söt!

När vi kom hem sen så slog vi på grillen, vi grillade både hamburgare och kyckling. Testade en ny marinad till kycklingen som blev himla bra! Det var så mysigt och gott att avsluta helgernas helg med god mat på en solig altan hemma.

Idag väntar jobb, komma ikapp lite med allt. Sen ska hemmet tas omhand en smula igen. Tvätt ska tvättas och så ska jag plocka i ordning på rentvättad tvätt också. Det kan vara det tråkigaste att göra i livet alltså….. hatar att vika tvätt! Men, det är så värt det för det är gött att ha vikt tvätt så man hittar det man letar efter och inte en hög upp till taket som man får leta efter trosor och Gud vet allt i?! 😂🙈

Ha nu en alldeles ljuvlig måndag, känns det tufft att börja jobba efter en fin helg så tänk att ikväll sitter du i bara shortsen och är ledig igen. Är något gott till kvällen vetja, här hos mig så ska du få recept på den där goda marinaden så kanske kan du testa den?

Hörs sen!

Kram Nina

76
Subscribe
Notify of
guest

4 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Agneta
Agneta
3 years ago

Tack för bilden på fisken.För jag blev inspirerad vad jag ska laga till middag.Kör nog på en kall sås till det med.

niiinis
niiinis
Reply to  Agneta
3 years ago

Härligt! 🙂 Låter supergott!

Fia
Fia
3 years ago

Vet att du är supernoga med solskydd,vilket använder du? Hur gör du med smink? Solar du något alls nuförtiden? Bara nyfiken! JAg slutade sola för ca 10 år sedan,fått mkt pigmentfläckar.. tack för en fin blogg! Aldrig kommenterat innan☀️

niiinis
niiinis
Reply to  Fia
3 years ago

Jag är supernoga! Solar inget alls, kan sitta en liten stund (typ en kvart) i solen utan solskydd. Sen smörjer jag med SPF 50 och sätter mig i skuggan. Typ så. I ansiktet har jag SPF 50 från FOREO, en spray. Till kroppen kör jag hawaiian tropic 50. 👍🏼👍🏼👍🏼

Nästa inlägg

Somrig smörgåstårta – Matjessilltårta

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x