Krämig korvgratäng med färskost på 30 min

Idag lagade jag något till lunch som jag bara måste dela med mig av. Jag vet att du skulle få ett marinadrecept men det kommer lite senare det. Det här blev för bra för att inte dela med mig av. En krämig korvgryta som har både vanlig ost och färskost i sig. Ja men mums helt enkelt! Här hemma tyckte 11 åringen att det var suuuuuuuuupergott, så jag kan tänka mig att barn som inte tycker om för mycket ”grejer” i maten kommer gilla detta toppenbra! Passar både gammal som ung skulle jag säga.

IMG_5815

IMG_5813

IMG_5814

IMG_5816

KRÄMIG KORVGRATÄNG MED FÄRSKOST, ca 5-6 port

R hittar du fler korvrecept

1 pkt hotdogs (eller annan korv som du föredrar)
2 msk tomatpure
2 tsk dijonsenap
1 msk balsamvinäger
salt & peppar
1 tsk paprikapulver
1 pressad vitlöksklyfta
1 1/2 dl vatten

300 färskost (typ philadelphia)
ca 300 okokt valfri pasta
2 dl riven ost (jag använde prästost som är mer smakrik)

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 225 grader. Koka pastan enligt anvisningarna, spar dock ca 1 minut på koktiden. Skiva hotdogsen i slantar. Stek den i smör. Pressa i vitlök, pudra på paprikapulver och salt och peppar.

2) Ha i tomatpure, dijonsenap, balsamvinäger och vatten. Rör om och låt puttra upp en liten stund.

3) Ha i färskosten, rör om tills den lösts upp och låt puttra på svag värme i ca 3-4 minuter.

4) Häll i korvröran i en gratängform, häll över pastan. Rör om så allt är utblandat ordentligt. Toppa med riven ost. Skjuts in i ugnen tills osten smält, ca 15 min. Servera med grönsallad. MUMS, sååå gott!

TIPS: Byt ut korven mot kassler eller varför inte en starkare korv typ chorizo. 

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

 

284
Subscribe
Notify of
guest

9 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Marie kylén
Marie kylén
2 years ago

Detta var det godaste jag ätit på så länge när det gäller pasta 🙏🙏

niiinis
niiinis
Reply to  Marie kylén
2 years ago

Men åh vad himla glad jag blir! ❤️🙏🏻

Cecilia Andersson
Cecilia Andersson
1 year ago

Hej, är det röd eller vir balsamvinäger du har använt?

niiinis
niiinis
Reply to  Cecilia Andersson
1 year ago

Röd ☺️

Håkan Jonsson
Håkan Jonsson
9 months ago

Jag gjorde den ikväll och det blev en ny favorit. Mager korv och Philadelphia Light. Trots det jättegod och krämig.

niiinis
niiinis
Reply to  Håkan Jonsson
9 months ago

Vad härligt att höra! 👌🏻😋

Karolina
Karolina
6 months ago

Funkar himla bra med vegetarisk korv också! Mums!

Mat-Carro
Mat-Carro
5 months ago

Jag stekte vitlök, gul- och rödlök, röd snackpaprika och nyplockade kantareller. Droppade i några skvättar av Sambal Oelek och tog grädde istället för Creme fraiche. Blandade allt i pastagrytan och tillsatte riven Mozzarellaost, men fick för mig att spara disk så serverade middagen i grytan. Blev hur gott som helst! Kokta Broccolibuketter till! Mumma!! 😋🥰

niiinis
niiinis
Reply to  Mat-Carro
5 months ago

Härligt! 🥰

Nästa inlägg

Börjat på bästa tänkbara sätt

9
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x