ANNONS
Integritet på Tailsweep

Krämig korvgratäng med färskost på 30 min

/

Idag lagade jag något till lunch som jag bara måste dela med mig av. Jag vet att du skulle få ett marinadrecept men det kommer lite senare det. Det här blev för bra för att inte dela med mig av. En krämig korvgryta som har både vanlig ost och färskost i sig. Ja men mums helt enkelt! Här hemma tyckte 11 åringen att det var suuuuuuuuupergott, så jag kan tänka mig att barn som inte tycker om för mycket ”grejer” i maten kommer gilla detta toppenbra! Passar både gammal som ung skulle jag säga.

KRÄMIG KORVGRATÄNG MED FÄRSKOST, ca 5-6 port

R hittar du fler korvrecept

1 pkt hotdogs (eller annan korv som du föredrar)


2 msk tomatpure


2 tsk dijonsenap


1 msk balsamvinäger


salt & peppar


1 tsk paprikapulver


1 pressad vitlöksklyfta


1 1/2 dl vatten


300 färskost (typ philadelphia)


ca 300 okokt valfri pasta


2 dl riven ost (jag använde prästost som är mer smakrik)

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 225 grader.

Koka pastan enligt anvisningarna, spar dock ca 1 minut på koktiden. Skiva hotdogsen i slantar. Stek den i smör. Pressa i vitlök, pudra på paprikapulver och salt och peppar.

2) Ha i tomatpure, dijonsenap, balsamvinäger och vatten. Rör om och låt puttra upp en liten stund.

3) Ha i färskosten, rör om tills den lösts upp och låt puttra på svag värme i ca 3-4 minuter.

4) Häll i korvröran i en gratängform, häll över pastan. Rör om så allt är utblandat ordentligt. Toppa med riven ost. Skjuts in i ugnen tills osten smält, ca 15 min. Servera med grönsallad. MUMS, sååå gott!

TIPS:Byt ut korven mot kassler eller varför inte en starkare korv typ chorizo. 

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

2
© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00