Snabba rätter att laga på sommaren

Inlägget innehåller annonslänkar genom reklam för Matsmart

Halloj!

Dags för ett litet snabbtips ifrån mig, och då menar jag snabbtips. Här hemma så läggs det inte alls samma tid på matlagning sommartid som på vintern och hösten. Nu vill man att det ska gå snabbt för man har oftast ingen lust att stå vid en varm spis och kocka när värmen är som värst, eller kanske bara för att man vill vara ute och njuta av sommar.

Här kommer lite tips ifrån mig!

Milo ÄLSKAR dessa nudlar (jättestorpack för typ inga pengar). Jag brukar fylla på med lite mer kryddor för den pojken gillar kryddstarkt. Brukar fylla på med cayennepeppar, chili och vitlökspulver bla. Sen finns det lite fler tips på hur du får nudlarna lite roligare.

1) VITLÖK & PARMESANNUDLAR

Koka nudlarna enligt anvisning men häll sedan av allt vatten. Pressa i 2 vitlöksklyftor i en stekpanna med olja, häll på nudlarna och riv på ca 1/2 dl parmesan och rör runt tills osten smält lite.

2) SNABBNUDLAR MAC & CHEESE

Koka nudlarna enligt anvisning och häll av vattnet. Lägg tillbaka i kastrullen. Häll på 2 msk creme fraiche och ca 1/2 dl riven smakrik ost. Rör om tills osten smält.

3) TERIYAKINUDLAR MED GRÖNSAKER

Koka nudlarna enligt anvisning och häll av vattnet. Stek lite morötter, salladslök och röd paprika. Häll på nudlarna och sedan några msk teriyakisås och värm upp.

Dessa påsar med ”klara att äta” baljväxter är supergrymma för att få ihop något snabbt att äta. Precis supernyttiga är dom också.

Blanda någon av påsarna ovan med körsbärstomater (dessa är magiskt goda och lite söta) på burk i en kastrull. Ha i 2 pressade vitlöksklyftor, 1 schalottenlök, salt, peppar, 3 msk ketchup, 1 msk balsamvinäger och 1 förpackning färskost och låt puttra i ca 10 minuter. Ät med pasta! Såååå gott!

Måste bara slå ett slag även för dessa hela skalade tomater. De här ska du koka köttfärssås eller gryta på, dom är sådär underbart mustiga och söta och gör så grytor och t ex köttfärssås blir så galet goda och smakrika!

Japp, det var lite tips ifrån mig. Kika gärna in på Matsmart för massor med fynd, perfekt sätt att minska matsvinnet på.

Kram Nina

20
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Tacksam är ordet

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x