Antikropp POSITIV och Taxinge Slott

Innehåller annonslänkar genom reklam för Cellbes

Godmorgon vänner!

Jag sitter här i soffan och jobbar medan familjen fortfarande sover. Milo är i total sommarlovsmode och sover sent på morgnarna. När han inte vaknat vid 10 brukar jag faktiskt väcka honom. Är han vaken jättesent så får han fortsätta sova till typ 11. Tycker det är så mysigt när ungar sover länge, eller såhär…. jag kan själv tänka mig att det är sååå mysigt och sova sådär så då tänker jag att dom också tycker det. 😀

Igår åkte vi på en liten eftermiddagsutflykt, mamma och pappa följde också med. Vi återvände till mitt älskade Taxinge Slott. Jag det känns som mitt älskade då man har så många otroligt starka minnen därifrån. Jag kan tydligt känns känslan man hade när man var med i Hela Sverige Bakar även om det var en halv evighet sedan jag var med. Det är 8 år sen nu, helt galet vad tiden gått. Milo var liksom en liten skit då.

Kön till själva cafet ringlade sig lång! Jag gav upp efter 15 minuter och sa att jag inte behövde ha någon fika. Tony menade på att ”Har jag åkt hit så ska jag fasiken köa tills jag kommer in till godsakerna”. Haha…. Mamma och pappa gav också upp och köpte fika på gårdens lilla snabbfik istället. De fick fin fika där också. Gullig som Tony är så köpte han såklart fika till oss alla, jag mumsade i mig en gluten och mjölkfri brownie som var helt ljuvligt god! Tyvärr inte en enda bild på fikat dock. Tony köade i alla fall en hel timma för att komma fram den hjälten. ❤️

Så mysigt att gå runt där i området, det ligger ju på en udde i Mälaren så man är ju alldeles nära vattnet hela tiden.

Efter vi strosat runt lite åkte mamma och pappa hem och vi blev kvar en stund. Milo och Tony spelade fotboll och jag satt och tittade på och njöt av solen. Rutinerade som vi var hade vi ju stolar i bakluckan. Haha…. vi är som pensionärerna. Men vad mycket nytta vi haft av de där stolarna alltså. Släng i ett par du med ska du få se hur mycket nytta man får av dom på sommaren.

Så många som frågade var min topp var ifrån igår på Instagram så tänkte jag skulle skriva det här också. Den är från Amys Stories och du hittar den HÄR. Finns i vitt också. Den finns kvar i storlek S. Det är den jag har på bilden, det är TOKREA på den nu dessutom. Jeansen är mina favoriter, har dom i svart också! Äääääälskar dom! Superduperstretch som håller formen och sitter som en smäck. Dom hittar du HÄR. Mina sneakers är från Michael Kors och jag hittade ett ställe som hade dom på 30% rea nu, HÄR finns dom.

Efter fotboll och häng i parken på Taxinge så for vi hemåt. Blev så sent så vi slängde ihop lite korv och makaroner till Milo medan vi käkade macka framför TV:n. Ibland är det skönt och gott med bara macka sådär på kvällen. Milo däremot föredrar korv och makaroner framför allt tror jag. Haha…. men jag kan delvis hålla med honom. Vad slår korv och makaroner med massa senap och ketchup och några gurkskivor till. MUMS!

Jaha, vi ska så smått börja packa här hemma. På onsdag nästa vecka drar vi till Öland en vecka. ”Mellan” kommer bo här hemma under tiden vi är borta och ta hand om katten och huset. Apropå Mellan…..

Yeeeeey! Han har antikroppar efter att ha varit sjuk i Covid. Även om det känns lite osäkert med just det så känns det ändå skönt och veta att det var det han var sjuk i och att han för nu har antikroppar vad nu det innebär? Någon skrev till mig på Instagram igår att det inte alls är säkert att man har antikroppar osv men vi hoppas att det i alla fall ger något slags skydd. Han lever ju på som han gjort hela tiden under denna virustid så inget kommer ju förändras för hans del. Såhär står det FHM:s sida om antikroppspåvisning.

Kort och gott så står det att sedan tidigare är det känt att de som smittats av tidigare cirkulerande coronavirus utvecklar ett antikropp som skyddar mot återinfektioner i något eller några år. Baserat på erfarenheter så antas att det är lika med detta virus, men eftersom det är ett helt nytt virus kan man inte vara helt säker.

Efter Öland åker vi i alla fall sakta hemåt och kanske stannar till i Västervik också. Vi har inte riktigt bestämt oss där, beror alldeles på hur vi känner? Vi har ju Vagnhild med oss så vi har ju ”egen sommarstuga” var vi än stannar. 😅

Måndag till Tisdag ska vi åka till underbara Steam Hotel och bo en natt. Vi köpte presentkortet av min syster då det snart går ut och de inte har möjlighet att åka. Jag som är lite av en kontrollmänniska (jobbar hårt på att släppa taget mer och det går bättre och bättre) var in och läste allt de skriver om Covid. Blev lugnare när jag kunde se alla åtgärder de tagit till. Inga bufféer, de har plockat bort bord i restaurangerna för att ha det luftigare (man kan också sitta ute), de har fyllt på med mer klor i bassängerna (som enligt FHM dödar Covid bakterier direkt), hotellet brukar vara 95% bebott men nu är det mindre än hälften av de som bor där….. Rum och allmänna ytor tvättas med desinfektionsmedel flera ggr dagligen. Så, med den infon har vi tagit beslut om att våga bo där en natt. Det blir bara jag och Tony. ❤️

Det blir ”Hemester” för hela slanten för vår del. Sett att många reser utomlands ändå nu… såg t.o.m att någon klagade på att buffén var mycket mindre än den brukar vara på sin all-inclusive resa. Kanske är lite tokigt att klaga på det mitt i en pandemi? Man får liksom ta det som erbjuds nu på en utlandsresa känns det som.

Som jag längtar tills det här viruset somnar en stund. Försvinner gör det väl aldrig men kan det bara inte försvinna för nu? Mycket kommer ha förändrats av denna pandemi. Både små och stora saker. De små är väl att man t ex alltid kommer fortsätta tvätta händerna som man gör nu och alltid bära med sig handsprit. Visst tvättade man händer förr också men inte alls i samma utsträckning som nu. Jag kommer alltid sprita händerna efter jag handlat. Det gjorde jag INTE förut. Tänk så mycket grejer man rör när man handlar! Handtag på kundvagn, handtag på blippen, handtag till mjölken. Så snuskig man varit tidigare! Haha…. 😂

Nä, nog om det. Nu ska jag ta tag i denna Fredag. Ska städa hemma, ska fortsätta tvätta och vika torkad tvätt…. den är uppe i taket just nu. Packningen är igång för fullt som sagt. Ska städa husvagnen och bädda rent där. Ska gå igenom skafferiet och se vad jag kan packa redan nu i husvagnen. Ser fram emot att få bo i vår fina husvagn igen. Älskar våra nya sängar, så sköna att sova i så det kommer bli bäst med hela resan tror jag. 😅

Vi hörs lite senare!

Kram Nina

74
Subscribe
Notify of
guest

12 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Therese
Therese
3 years ago

För mig har det blivit så att jag helt plötsligt är mindre konstig, då jag sen flera år tillbaka tvättar händerna sjukligt ofta, ingen förändring för mig där alltså.. men som jag längtar efter att få träffa några väldigt betydelsefulla människor ❤

niiinis
niiinis
Reply to  Therese
3 years ago

Är det så? Haha…. men vad skönt att känna sig normal. Då måste jag fråga dig, du som alltid tvättat händerna så ofta… är du sällan sjuk?

Carina Björk
Carina Björk
3 years ago

Ja gud vad man tvättar och spritar händerna,man blir väl snart impregneread. Alltid innan man sätter sig i bilen, när man varit och handlat och sedan igen när jag kommer innanför dörren,nackdelen är att jag får så mycket sprickor och torkar ut på händerna,fast jag smörjer hela tiden.

niiinis
niiinis
Reply to  Carina Björk
3 years ago

Exakt sådär håller jag också på. 😀

anne henriksen
anne henriksen
3 years ago

Ska göra den glassen👍
Vad d syns att det är mor å dotter..😊
Ni går med armarna i kors båda två..😁

niiinis
niiinis
Reply to  anne henriksen
3 years ago

Haha, du säger som Tony gör. ”Du är så lik din mamma”. 😅

Kajsa
Kajsa
3 years ago

Hejsan! Min Ica-butik säljer ”Stammis”-kundkorgar (finns ävenså Clas Olsson såg jag). Känns extra bra i dessa tider att ta med en privat kundkorg, som ingen annan har tagit i, in i butiken och hem med varorna! Så det rekommenderar jag!

niiinis
niiinis
Reply to  Kajsa
3 years ago

Men just ja, det har jag ju sett. Måste införskaffa en sån. 💕

Petra
Petra
3 years ago

Om du är rädd för corona är nog inte Öland bästa stället just nu tyvärr! Mycket folk o mycket trängsel😱

niiinis
niiinis
Reply to  Petra
3 years ago

Tur vi har husvagnen och trängseln ska vi verkligen försöka undvika. Hörde att de fått tillsägelse nu och att det ska ha blivit bättre.

Suss1971thn
Suss1971thn
3 years ago

Vi var på Steam hotel i April 2019 och det är ett underbart hotell! Det som imponerade mest var nog ändå personalen!! Vilket omhändertagande och vilket service! Man kände sig som en vän till dem alla! ♥️ Se nu till att njuta och ha det riktigt härligt.

niiinis
niiinis
Reply to  Suss1971thn
3 years ago

Åh vad roligt! Ser så fram emot det! ❤️

Nästa inlägg

Magisk rabarberkaka med toscatäcke

12
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x