Blev inte riktigt som det var tänkt….

Innehåller annonslänk genom reklam för Cellbes

Hej fina ni!

Ämen fy faaaaarao säger jag bara. Idag fick jag migränanfall, så otippat och förvånande då jag inte haft det på sååå många år. Vi som var iväg på utflykt och skulle spela minigolf och grejer, det blev stora solglasögon på och kasta i sig medicin och åka hem till soffan. Milo kunde tack och lov stanna kvar med Tonys bror med familj så han fick ha lite skoj ändå. Har fortfarande ont men klarar mig. Men jag tror jag vet varför jag fick det. Jag har slarvat med Magnesium, jag har slarvat med maten (inte ätit tillräckligt), jag har problem med råspända muskler i nacken och har haft spänningshuvudvärk i några dagar, jag har pms och så alla väderomslag. Det var nog många faktorer som triggade skiten! Fick sån ögonaura först och det är ju sååååå obehagligt. Man ser ju inte ordentligt. Så glad jag hade Tony med mig så han kunde lugna mig lite och ge mig lite mjuk massage i nacken. Jag blir alltid lite ”rädd” när jag får känningar i ögonen.

Men visst är det väl så att det kan vara hormonellt också? Hört att hormoner också kan trigga migrän. Jag är ju inte 22 längre om man säger så….. ”host host! ”Gammeln” knackar på min port, känns som den flåsar mig i nacken på något vis. Som att kroppen kämpar som en galning med att inte acceptera att den inte orkar producera mer ägg men att hjärnan ba: ”GYNATT, jag orkar inte hålla den här kroppen fertil längre.” Jag har tokregelbunden mens så jag antar att det är ett tag kvar till mensen försvinner, men jag känner att något hela tiden förändras. Jag ska boka tid hos Mia Lundin igen. Hon har ju en klinik i Sverige nu som heter ”Her Care”. Det är precis svindyrt att gå dit men jag fick så jäkla fin hjälp 2015 så det känns som jag inte vill gå någon annanstans än dit. Dom är superproffs på kvinnliga hormoner. Min erfarenhet när man gått till den vanliga sjukvården är ett skämt, vill inte utsätta mig för det mer.

Jag pratade med Tony om det bara igår och han ba: Boka tid. Haha…. jag vet varför han tycker det. Han vet att det blir ett sjujäkla tjorv på mig om ”la hormonas” inte är i balans. Då ryker hans söta lilla huvud av mitt finska arga temperament! Stackars! Nej, jag säger såhär. Ingen kvinna i hela världen borde behöva må dåligt av sina hormoner. Alla borde ha en egen Mia Lundin och få hjälp att må bra genom allt vad förklimakterie och klimakteriebesvär heter! Fifasen och går runt och må om en påse skridskor i flera år – vilket jäkla skit! Nu har det gått 5 år sen jag gjorde en konsultation så nu är det dags igen för mig tror jag. Behöver säkert regleras ett och annat med mig så jag bokar tid i veckan.

Nog om hormonas! 😜

Har legat här i soffhörnet och beundrat mina rosor. Småslokar lite men är såå fina ändå. Rosa rosor är min grej numera, så himla fiiiiint.

Jag har fått flera kilometer fotpill här i soffan medan Tony tittat på film. Jag behövde det nog lite extra mycket idag tror jag. Jag som hade tagit på mig min nya klänning och allt idag så blev det bara pannkaka. 😅

Den är från Truly Mine, du hittar den HÄR.

Det blev perfekt att Thedde kom hem i någon timma ikväll och bara hängde med oss. Vi käkade lite middag ihop och kollade TV. Ibland är barnens närvaro så läkande på något sätt, som något man exakt behöver när man är lite hängig. Herregud som man älskar de där ungarna alltså. Det finns inga gränser.

Nä, nu ska jag bädda ner mig här i soffan. Tony sitter och knattrar lite på jobbdatorn så då kan jag somna sött till det ljudet.

Kram Nina

59
Subscribe
Notify of
guest

8 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Kajsa
Kajsa
4 years ago

Hej Nina! Apropå hormoner… För nåt år sen visades ett program som bestod av två avsnitt på SVT som hette ”Klimakteriet – det ska hända dig också”. Jag och mannen såg avsnitten tillsammans och vi tyckte båda att det gav oss jättemycket! Bättre att veta vad som händer, innan det händer! Rekommenderas! Finns att se på SVT Play. Ha det fint!

niiinis
niiinis
Reply to  Kajsa
4 years ago

Tack för tips! ❤️

anne
anne
Reply to  niiinis
4 years ago

Har ögonmigrän…sa doktorn…fick konstigt seende på ögonen.lite ”lustiga husets skrattspegel”

Blev rodd första ggn då d är läskigt å inte ha kontroll…d går över efter ca 20 min..
Men har nu oxo fått glas kropps lossning….jag trodde d var migrän då d var likartade symptom…
Men detta består…
Var på ögonmottagning å dom konstaterade d…ja.ja…inget farligt…då blir man lugnare…men lite olustigt när man har d…åldersgrej är glas kropps lossningen…HM…
Kram

niiinis
niiinis
Reply to  anne
3 years ago

Jag har också glaskroppslossning, inte alls kul med de där flytande sakerna i ögonen. Jag brukar blunda och röra ögonen fram och tillbaka och då brukar de flytta sig för stunden. Har en irriterande rackare för höger öga ofta. 😎😞

Helena
Helena
4 years ago

Du har väl Anthony Williams böcker? Läs den om levern för där förklarar han klimakteriet, bland annat. Det har inget med hormoner att göra, som läkarvetenskapen tror, utan handlar om virus och tungmetaller i kroppen/hjärnan.

niiinis
niiinis
Reply to  Helena
4 years ago

👍🏼

Maggan
Maggan
Reply to  Helena
4 years ago

Har haft migrän mellan tonåren fram till strax efter 50. Min migrän var definitivt hormonell. Var bland de första som testade Imigram injektion som var helt fantastiskt för mig som legat i mörka rum i flera dagar. När jag kom i klimakteriet försvann migränen precis om det gjort för min mamma. Förde också dagbok i flera år och såg sambandet:
Ägglossning och mens.

niiinis
niiinis
Reply to  Maggan
3 years ago

Skönt och höra att ditt gick över vid klimakteriet. 🙏🏻

Nästa inlägg

OTÄCKT

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x