Den galna starten på vår semester!

Godmorgon!

Ja sent igår natt landade vi då äntligen på Böda Sand. Ska dra hela storyn för dig!

Efter någon timme på rastplatsen kom till slut bärgaren och hämtade oss. Där fanns lekplats och en Sibylla så vi klarade oss bra med att vänta. Bärgaren hade haft en stor bilolycka att ta hand om så han blev sen men så till slut blev det vår tur att bli hjälpta med att ta oss in till Oskarshamn.

En lite sorglig syn men skönt att få med sig allt.

Här en snabb müslimellanmål utanför husvagnen. Vi satt här och väntade medan Volvo felsökte vår bil. Det visade sig vara två slangar till katalysatorn som gått sönder. Volvo lagar bara med originaldelar så skulle vi lagat den hos Volvo hade hela patrasket kostat oss 27.000 kr. Jag höll på att svälja skeden när Tony berättade det. Däremot så kunde man ju laga bilen på andra ställen där de bara byter slangarna, kanske en reparation som kostar runt 1500-2000 kr.

Efter att Tony letat runt hela Oskarshamn efter en bilmek som kunde hjälpa oss kom han hem och sa att INGEN kunde. Alla hade semestertider och var kort om folk. Ingen höjdare att paja bilen under de två största semesterveckorna med andra ord.

Vi blev rätt förtvivlade där ett tag. Att ha en bil som var trasig och dessutom en husvagn med sig ca 5 timmar hemifrån kändes inte kul. Skulle vi behöva bo i Oskarshamn i 2 veckor så någon sedan kunde laga den? Ja men du fattar hur tankegångarna gick här? Vi var t.o.m inne på att köpa en ny bil och låta vår gamla stå kvar i Oskarshamn och njuta av semestern och ta tag i problemet sen istället.

Gissa då hur lyckliga, glada och lättade vi blev när Tonys pappa ringde och sa att han kommer ner och hämtar vår bil och lämnar en annan till oss så vi kan fortsätta? Han lånade min pappas bilkärra och så körde Tonys farbror den andra bilen ned. Jag bara grät! Hur fint? Alltså vi var så tacksamma och så lättade för plötsligt så bara löste sig allt till det absolut bästa!

Under tiden vi väntade på att de skulle köra de där fem timmarna ned till Oskarshamn så gick vi och åt på Badholmen. Ett mysigt ställe mitt i stan.

Lite mer lättad och glad. Det var skönt att få strosa runt utan att behöva vara orolig.

Vid 21.30 rullade sedan svärfar och Tonys farbror in på parkeringen vi stod vid. Jag bröt ihop och grät igen. Sån lättnad! Sån oerhörd lättnad när allt bara löste sig. Vi hade gjort mackor till dom så de fick sitta ned en stund och fika och snacka lite, sen surrades bilen fast och de åkte tillbaka de där fem timmarna. Svärfar var hemma kl halv 4 på morgonen. ❤️ Så tacksam!

Vi fortsatte vår väg mot Öland och Böda och landade på Böda kl 00.30. Vi fick sova utanför då bommarna är stängda den tiden. Men det gjorde inte ett dugg, vi visste att imorgon när vi vaknar så är vi på plats! Förstår ni känslan att komma ut till det här på morgonen?

Det var helt fantastiskt! Solen gassade på en lugn sovande camping. Vi installerade oss och packade upp alltihopa, ja t.o.m byggde förtält och allt innan vi åt frukost. Man ville bara bli klar och få landa in i semestern.

Fixat och klart med förtält och även inne i husvagnen.

Det var så otroligt härligt att bara slå sig ned i sanddynerna här och njuta av solen.

På eftermiddagen träffade vi upp våra vänner Nicklas och Madde som bor i samma småstad som vi, dom tillbringade sin sista dag på Böda. Det blev strandhäng och en enkel pastamiddag i vårt förtält på kvällen. Så jädra mysigt! Vår första dag kunde helt enkelt inte ha börjat bättre.

Idag hoppas jag få springa på Mirka som också är här på Böda, tror att hon och tjejerna ska åka hem idag nämligen.

Vill slutligen tacka alla Er som skriver peppande kommentarer och hejat på oss under den här lite snurriga starten av vår semester. Ni är så himla fina! Många av er hade egna historier om diverse fordonshaverier att berätta. Jag har fått mejl från helt okända som erbjudit sina hem till oss och hämta oss och köra oss dit vi behöver. Fick säkert 500 dm:s på min Instagram i förrgår, folk ville verkligen hjälpa till och jag är verkligen mållös över hur fina människor det finns. Tack alla ni, ni är jättegulliga!

Nu ska jag kanske somna om en stund, ville så gärna skriva till dig och berätta hur allt gått!

Vi hörs sen!

Kram Nina

115
Subscribe
Notify of
guest

6 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Annicka
Annicka
3 years ago

Min kusin är också på Böda camping just nu. Skönt att det löste sig med bilen. Trevlig semester 😎☀️

niiinis
niiinis
Reply to  Annicka
3 years ago

Tack! ❤️

Sofia
Sofia
3 years ago

Så skönt att allt löste sig till slut. Efter det här äventyret kan ni njuta desto mer av semestern.

niiinis
niiinis
Reply to  Sofia
3 years ago

Verkligen! Tack! ❤️

Ingela Ahlgren
Ingela Ahlgren
3 years ago

Förstår att du är lycklig, släkten är bäst!❤
När jag var liten pajade vår folkabuss utanför Katrineholm. Pappa åkte o köpte en bättre beg Volvo 240, grön… Medan vi, mamma jag o mina 2 små bröder väntade hos ett snällt par vid vägen…Sen kunde vi åka vidare på campingsemestern…
Förresten köpte jag ny bil i 50årspresent till mig själv 16 juni iår…den 12 juli krockade jag med ett jä-la rådjur så bilen måste lämnas in…och allt är stängt till v 33! Typiskt! Men, kunde vart värre…! Kram, läser din blogg varje dag! /Ingela ❤😊

niiinis
niiinis
Reply to  Ingela Ahlgren
3 years ago

Nämen nääääää vilken otur du har! Veckorna går dock fort såhär på sommaren så snart har du bilen tillbaka, men jag veeeet….så segt att allt är stängt nu.

Kram ❤️

Nästa inlägg

MARDRÖM & KATASTROF

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x