ANNONS

Snabb saftig rabarberkaka

/

Åh, ännu en kaka som jag bara måste dela med mig av! En galet trevlig rabarberkaka som du snabbt svänger ihop. Jag älskar ju såna snabba kakor jag, det ska vara både enkelt och gärna snabbt och sen får den gärna smaka maaaaaagiskt. Det är min typ av kaka och här har ni en sån!

SNABB SAFTIG RABARBERKAKA, ca 8 bitar.

3 ägg

2 dl socker

75 g smör

2 tsk vaniljsocker

1 tsk bakpulver

2,5 dl vetemjöl

2 dl rabarberslantar

Gör såhär:

1) Smält smöret. Rör ihop ägg, socker med en gaffel.

2) Blanda alla torra ingredienser och häll i det i äggblandningen. Rör om tills du har en riktigt seg smet.

3) Häll i smöret och blanda igen tills du har en smidig smet.

4) Lägg bakplåtspapper i en springform på ca 24 cm i diameter. Smöra gärna kanterna. Häll i smeten och lägg i rabarberna.

5) Grädda på 190 grader i ca 30 -35 min. Den ska börja få lite färg, känn gärna med sticka. Den ska vara någorlunda torr. Servera med vaniljvisp!

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)

0
36

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00