ANNONS

Glödhoppor

/

Godmorgon!

Tack för alla fina gratulationer på min dag igår, man blir ju glad på riktigt. Att fylla år och bli firad med massa grattishälsningar är ju bara för underbart. Jag tänkte kicka igång bloggdagen med dessa underbara snabba små tunnbröd som kallas GLÖDHOPPOR. Galet goda och så svänger du ihop dom snabbt dessutom.

GLÖDHOPPOR, ca 8 -10 st

2 1/2 dl naturell yoghurt (går bra med filmjölk också)

3/4 dl mörk sirap

3 dl vetemjöl

4 dl dinkelmjöl fullkorn

1 tsk bakpulver

1 1/2 tsk salt

Gör såhär:1) Blanda alla ingredienser i en bunke. Degen ska vara rejält kladdig så ha inte i mer mjöl. 2) Dela degen i bitar, arbeta med mjölade händer. Forma till runda bullar och kavla ut dem till ca 0,5 cm tjocka rundlar.

3) Nagga varje och grädda dem i en gjutjärnspanna eller stekpanna. Pannan ska vara torr. De ska gräddas tills de får fin färg.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

0

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00