ANNONS

Närproducerat och Skördemarknad

/

Godmorgon!

Hej sa pms:en och kom och tog mig igen. Sovit som en ”krattovitch” inatt, gav upp vid 4 tiden och tänkte att jag tar väl morgon då. Ibland får man bara ge upp liksom och så tar man sömnen natten efter. Gissar att det blir en ”sova dreglande i soffan innan Idol” ikväll.

Nog om dålig sömn, igår var nämligen en dag där temat närproducerat, lokalodlat och ekologiskt fick en annan innebörd i våra liv. Kan säga såhär, jag var euforiskt lycklig när jag kom hem igår efter att ha fått uppleva det färskaste av grönsaker. Jag ska berätta!

Jag såg att någon varit på Landsberga Gård på min Instagram och blev lite nyfiken. Det låg nämligen inte alls långt ifrån oss så jag tänkte att det ju måste vara värt ett besök.

Det ligger riktigt mysigt och jag ju köpt ägg på ICA Maxi ett flertal tillfällen som är just ifrån Landsberga Gård. Så helt nytt var det ju inte för mig. Där finns allt från lokalproducerat kött, honung, mjölk och mjöl till inredning och fika. Jag ÄLSKAR sånt!


Det blev ett vårmjöl med extra god jäskraft, så laddad att få baka bullar på det här mjölet. Fanns i 10 kilos säck också. Är det här bra så köper jag nog en sån. Fanns andra mjölsorter också, blir nog sånt också om det här är toppen. Älskar bra mjöl!

Köpte grillkorv med hög kötthalt som jag lagade mat på igår. Det receptet kommer senare idag. Blev kycklingchorizo också och så honung då. Alltid honung när jag får tag på en som inte är varmslungad. Honung är nyttigt om den inte är varmslungad, kan vara bra att tänka på. Salsicciafärsen ska jag laga någon riktigt gott av, så spännande och härligt när man får laga mat på sånt här!

Vi avslutade med att ta en lite fika innan vi for vidare.

Efter besöket på Landsberga Gård så såg jag på min Instagram att kompis Helena var på Åkerby Handelsträdgård och visade mig bladselleri. Hon var där och pratade ihop sig om Söndagens skördemarknad. Jag som vill köpa färska ekologiska grönsaker kvistade dit för att se vad som fanns.

Ja men jag blev helt salig! Ni som följer mig på Instagram kunde se allt härligt på mina storysar.

Färska gurkor, snacksgurkor, tomater i massa olika sorter, paprikor och snackspaprikor som är så saftiga och smakar så gott så man kan äta det som godis. Igår kväll så gjorde jag i ordning ett snacksfat till Milo med färska snacksgrönsaker, lika gott som godis typ.

T.o.m fjärilarna trivs! Den här var så vacker!

Vi var också i ”Chililand” som ja kallade det! Så vackert och så häftigt! Så gott i matlagning.

När vi kom till grönkålslandet höll jag på att smälla av! Alltså, jag har aldrig sett så stora grönkålsstammar. Kolla min instagram så ser du vad som hände när jag skulle rycka loss denna ”bad-ass”! Haha…..

Galet fina lökar var det också – ja det där lät det…. men wow vilka stora! Milo fick rycka upp en rejäl rackare.

Jag hade fullt sjå hemma att få ordning på grönkålen. Jag ansade den och la i påsar och så fryser jag in. Går utmärkt förstår ni, hur smidigt?

Ett tips är att alltid spara dessa små vita ”klämmor” som brukar sitta på brödpåsar. Jag spar alltid dom, perfekt att stänga påsar med.

Kolla salladshuvudet? Blir gråtfärdig tammetusan!

Purjo köpte jag också. Så färsk och så god, smakar liksom mer.

Kastade inte lökens spröt, funkar som salladslök. Förvara i påse i kylen så luktar det inte.

Löken delades i fyra delar då den var så stor. Förvaras i dubbla påsar med ordentlig klämma i kylen. Använder mycket lök i matlagning så den kommer snabbt att gå åt.Åkerby Handelsträdgård har haft det tufft sen Corona kom. Den stora marknaden i Sthlm som de alltid stått på på helgerna har varit inställd. Så nu står dom där med massor av grönsaker. Tyckte så himla synd om dom, vill verkligen hjälpa till med det jag kan som har många följare.Åkerby Handelsträdgård är inte öppen för allmänheten, men på Söndag ska dom ha något av en skördemarknad där. Då kommer man kunna skörda sina egna grönsaker eller så kan man köpa färdigskördat. Det kommer vara öppet mellan 10-18 på Söndag den 30/8. Helena kommer står där med sin Foodtruck så det kommer finnas både mat och fika att köpa. Supermysig utflykt att göra med sina barn eller om du är en riktig sucker för fina grönsaker som jag!Jag ska dit och köpa mer grönkål, kan köpa för hela året ju när man ändå kan frysa det. Ska köpa på mig tomater och mer snacksgurka och snackspaprika. Så gott att mumsa på vid tv:n. Hörde att potatisen skulle skördas idag och den var en fin rackarns sort också. Tyvärr så fanns inte stjälkselleri men det lät inte helt omöjligt att det kanske kan göra det sen. Hoppas!

Kanske ses vi där på Söndag?

Nu ska jag jobba vidare. Hörs sen igen!

Kram Nina

5

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00