ANNONS

Indonesisk kycklinggratäng och söndagsmys

/

Godmorgon!

Vaknar upp i husvagnen här efter ett litet kalas ute hos mina svärföräldrar igår. Vi hade en mysig kväll med god mat och sällskapsspel. Har lite och göra idag och förbereda inför bakboksfotografering imorgon, ska bli så spännande. Första fotodagen!

Tänkte kicka igång denna Söndag med ett gott recept på en gratäng som du kanske blir sugen att testa! Detta är en kycklinggratäng som jag gjorde i förrgår och den blev såååå god! Denna är så enkel att svänga ihop dessutom.

INDONESISK KYCKLINGGRATÄNG, 4 port

3 stora kycklingfiléer

4 orangea snackspaprikor (hittar du inte så ta 1 stor vanlig orange paprika)

2 vitlöksklyftor

2 tsk curry

4 dl grädde (jag körde havregrädde)

1 dl mango chutney

1 1/2 dl färsk mango (funkar med fryst också)

Salt & peppar

Tips: Vill du ha lite sting i den kan du ha i 1-2 tsk sambal oelek

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 225 grader.

2) Skär kycklingen i mindre bitar och fördela dem i botten på en ugnsfast form.

3) Skär paprikan i mindre bitar och fördela ut den över kycklingen. Skär mangon i mindre bitar och lägg på också. Har du fryst så Tina den lite och lägg uppepå.

4) Ta fram en bunke och blanda grädde, curry, salt, pressad vitlök, peppar och mango chutney i den. Rör runt ordentligt och häll över kycklingen.

5) Skjuts in i ugnen på 225 grader i ca 25-30 min eller tills kycklingen är klar. Servera med ris. Sååå gott!

Här sitter jag och myser nu med tända ljus. Jag älskar verkligen vår ”Vagnhild”. Jag sov så himla bra här inatt, på något sätt är det så tryggt och lugnt att sova här. Vill du kan du kika på hela vår renovering av denna husvagn HÄR.

Den största förändringen vi gjort är nog toaletten. I morse när jag skulle in där så slogs jag av hur stor skillnaden är från när vi köpte henne. Nu har jag världens gosigaste matta på golvet också så även om det trångt där inne så är det så mysigt så man kan stå och sminka sig länge eller bara köra lilla hudvårdsrutinen. Älskar den där toan.

Vi har ju planer på att köpa större husvagn men frågan är om jag någonsin kommer kunna skiljas från Vagnhild!? Blir helt ledsen bara jag tänker på det. Haha….

Aja, dags att äta frukost. Ska koka lite gott te och sitta och mysa här en stund till. Hörs sen!

Kram Nina

4

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00