Lyxig middag med magisk vy

I annonssamarbete med Whirlpool

Hej!

Nu MÅSTE jag ju berätta om den här middagen som jag var på här i förra veckan. Min vän Fredagskocken och jag tillsammans med Whirlpool bjöd in till en middag i Mattias (Fredagskocken) och Cecilias underbara matstudio utanför Norrtälje. Matstudion är allt man kan önska sig, perfekt att baka och laga mat i (perfekt för en bak och matnörd som jag är) och det ligger på en helt magisk plats med magisk utsikt.

Kolla bara in det här dukade bordet vi kom till!

Allt det till den här utsikten! Solen sken dessutom från en klarblå himmel så man hade inte kunnat få det mer klockrent för en supertrevlig middagsbjudning.

Kvällen meny kändes inte direkt jättetråkig heller måste jag säga! Gissa om vi var taggade att få se den här underbara matlagningen och dessutom få vara med på ett hörn. Så spännande! Mattias är en oerhört duktig kock så jag kände mig som en liten skolflicka som skulle gå sin första dag till skolan. Minst sagt taggad med andra ord!

Här välkomnade jag och Mattias alla till en trevlig eftermiddag/kväll och det var också här som startskottet för all matlagning gick av!

Jag fick börja med att bryna smör. Det kan vara det godaste som finns hörni. Äkta brynt smör är som en smekning av något så gott och fantastiskt och som lyfter både mat och bakverk till nya höjder!

Den här Whirlpool spishällen måste vi prata lite mer om. Den är nämligen hela 90!!! cm bred. Den har dessutom FlexiFull, en finess som jag föll som en fura för. Det finns 8 induktionszoner på den, du kan koppla ihop flera av dessa zoner så du får en stor t ex om du har en stor oval söndagsgryta som ska stå och puttra. Hur smart!? Hur många ggr har i alla fall jag försökt stå och laga mat med en stor stekpanna ihop med 2 stora kastruller och tyckt att det varit trångt på spisen? Hur många ggr som helst! Hällen är dessutom utrustad med en så smart teknik så den värmer själv kastrullen och pannan, inte hällen. Så inga fler brända fingrar på någon spishäll som fortfarande är stekhet.

Medan Mattias och jag stod i köket så fick gästerna lite gott att dricka och också smaka så småningom.

Först på tur blev denna fantastiskt goda laxtilltugg. Det hälldes lite Gin över den precis innan servering och oj så gott det var.

Ja t.o.m Tony som egentligen inte är så mycket för det här med rå lax åt och tyckte det var jättegott.

Vi åt också en kålrabbi med färskoströra i med brynt smör över. Magiskt gott!

Sen blev det dags för det som fick mig att i alla fall smälla av en aning. Jag hade ALDRIG trott att det skulle fungera och så gjorde det de. Ja men jag måste berätta!

Vi måste nämligen prata om den här mikrovågsugnen lite extra. De är de två översta som är mikrovågsugnar. Den har nämligen inte bara en ångfunktion, den har också en crispfunktion.

”Ja ja, det där har man ju hört förr” tänkte jag! Dom säger det blir crispigt men det blir det ju inte ändå i en mikro. Men alltså, det BLEV det! Låt mig bara ta det från början.

Jag började med att tjoffa potatisarna på mitten. Strödde salt över potatisen och sedan la jag dem på den tallriken som gör detta underverk! Mikrovågorna värmer nämligen fatet till över 200 grader vilket gör att det ger en crispfunktion. Det tar 12!!!! minuter så har du de krispigaste potatisarna du kan tänka dig!

Vet ni hur ofta jag äter klyftpotatis? Flera ggr i veckan! Vet ni hur mycket tid jag skulle kunna spara på min klyftpotatis? Alltså jag smäller av på riktigt! Nu vill jag crispa allt i den där mikrovågsugnen. Jag vill testa rotfrukter, jag vill testa och göra mina zucchinisnacks i den. Jag vill ånga alla mina grönsaker i den. Hade jag kunnat hade jag burit ut en av de där mikrovågsugnarna och tagit med hem!

Kolla! Crispig potatis med smetana, löjrom och dill. Hur gott det var? Ja men på en skala på 10 så var det 12 av 10! Så crispigt och så gott.

Här gick Mattias igenom lite finesser med ugnarna och mikrovågsugnarna med mig. Ugnen har en exklusiv 6TH SENSE teknologi som har en mängd förprogrammerade recept, ugnen kommer alltså att automatiskt justera tillagning, tid och temperatur för att receptet ska bli perfekt. Va? Hur är det ens möjligt? Otroligt ju, ska jag inte bränna mina rulltårtsbottnar mer? Haha…. det har hänt mer än en gång faktiskt! Vilket lyx och slippa det.

Den har dessutom PYROLYS, en självrengöringsteknik som gör att man bränner loss all smuts som hamnar som aska på botten. Inga mer läskiga ugnsrengörare som gör så att man tappar andan av lukten.

Sista snackset vi åt var jordärtskockspure med störkaviar och marinerad gurka. Såååå gott, Tony älskar jordärtskockspure så han var lyrisk.

Här förbereddes sedan varmrätten! Som du ser så får det plats 2 stora stekpannor och 2 kastruller på hällen och det finns fortfarande plats. Jag fick smaka på morotspurén som gjordes i en av kastrullerna och kan säga att det var bland det godaste jag ätit!

Här smakade jag! Haha….. sååå gott! Den knyckte jag receptet på och ska absolut testa att laga det.

Medan vi förberedde varmrätt så värmde Cecilia tallrikarna i mikrovågsugnen. Jajemen, det kan man också göra! En funktion som absolut saknats här hemma.

Middagen var magiskt god! Vi satt och njöt länge av allt gott som Mattias svängde ihop. Innan efterrätten så gav vi oss ut för att kika vid vattnet.

Att gå hem till deras hus sen i solnedgången var ju liksom…… aaaaaah, tänk om man ibland kunde stoppa tiden?

Deras underbara hus som ligger på en fantastisk plats med en utsikt som är breathtaking.

Underbara Magnus & Nilla, så fina ihop. Ni vet det där paret som gör att man för alltid kommer tro på tvåsamhet. Jag har några såna par som jag ser i ett evigt liv tillsammans, Magnus & Nilla är ett sånt par.

Vi satt på deras terass och såg solen sjunka ned bakom träden. Också en sån där stund som man gärna hade kunnat stoppa och bara få vara i i en halv evighet.

När mörkret la sig så satt vi här och åt efterrätt. En ljuvlig pavlova med kardemummakräm och stekt äpple med äppelsorbe. Mmmmmm…. så god! Cecilia kan efterrätter.

Vilken kväll det blev! Vi rullade bokstavligt talat hem på kvällen med fina minnen och mätta magar. Nu blir det soffmys här hemma.

Kram Nina

55
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Img 1126.jpg

Nästa inlägg

Snabb saftig Hallon & Vit Chokladkaka

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x