ANNONS

Tortillachipsgratäng

/

Halloj igen!

Hörni igår lagade jag mat med Taco-tema, en av rätterna jag fick till var denna Tortillachipsgratäng. ”Mellan” som är hungrigare än en varg på svält äter gladeligen när mamma mixtrar till dessa olika recept. Det gläder mig ska ni veta, att maten går åt och att barn blir mätta. ”Mellan” åt som en myra som liten, alltså galet lite. Knappt alls…. så idag när han är en fullvuxen man så är jag glad att han tar igen de där åren. Nu har han önskat något med kantarellsås så nu finurlar jag på något recept kring det.

Igår blev det då denna Tortillachipsgratäng, ja men wow vilken höjdare. Så gott så det är inte klokt. Vi åt slut på hela igår.

TORRILLACHIPSGRATÄNG, ca 4-6 port

500 g köttfärs

1 påse tacokrydda

1/2 påse trekantiga tortillachips med ostsmak

1/2 röd paprika

10 kocktailtomater

1 liten burk majs

1/2 burk nacho cheese dip

3 dl riven ost (tex-mex, den smälter som ett hårdare skal – håller ihop bättre)

Garnering:

1 liten burk creme fraiche

Hackad röd paprika

Strimlad salladslök

Några tortillachips

GÖR SÅHÄR:

1) Stek köttfärsen enligt tacopåsens instruktioner.

2) Lägg tortillachips i botten på en ugnsfast form. Fördela ut köttfärsen över chipsen.

3) Lägg på hackad paprika, majs och halvor med kocktailtomater.

4) Klicka på nacho cheese dip över hela gratängen.

5) Strö på osten. Skjuts in i ugnen på 225 grader i ca 15-20 minuter eller tills att osten fått fin färg.

6) När du tar ut gratängen så sticker du i tortillachips i den. Toppar med creme fraiche och paprika och salladslök. Mumsfilibaba!

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

0
42

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00