3 minuters LYXPASTA

Godmorgon!

Här har jag redan hunnit vara och storhandlat och även lagat ett par recept. Tony sitter i detta nu och mumsar på den här 3 minuters lyxpastan som jag ska ge dig receptet på.

Idag måste jag åka och handla kläder till Milo. Han växer ur allt just nu. Byxor, tröjor, t-shirts…ja t.o.m kalsingarna börjar bli för små. Måste också köpa en varmare jacka åt honom och nå handskar & mössa. Nu är åldern här när dom själva vill bestämma vad dom ska ha på sig så ”wish me luck”! 😅

3 MINUTERS LYXPASTA, ca 3-4 port

Inspireras av fler pastarätter HÄR!

250 g färsk pasta (jag tog tagliatelle)

200 g rökt skinka

1 rödlök

100 g färskost (Philadelphia)

1/2 citron

1 dl riven ost

1/2 dl riven parmesan

Svartpeppar (gärna färskmalen)

Salt

 

Gör såhär:

1) Koka pastan enligt anvisning, men spar ca 1/2-1 min på koktiden. Våga salta vattnet ganska så kraftigt, pasta blir så mycket godare med mer salt! Spar 1 1/2 dl av pastavattnet när du häller av pastan. Låt pastan ligga kvar i kastrullen.

2) Strimla skinka och hacka rödlöken riktigt fint. Ha i färskosten i pastan och häll i hälften av pastavattnet. Rör om tills färskosten blandats ut.

FABAFA4D-5475-4F4B-BEFB-063079EBB922

3) Ha i den strimlade skinkan och rödlöken. Ha också i all riven osten. Pressa i citron. Ta några varv med pepparkvarnen och salta efter smak. Rör runt och låt kastrullen ligga på plattan så att osten smälter ned. Häll i resten av pastavattnet och låt allt värmas upp och blandas runt ordentligt. Såååå gott!

Tips: Klipp över lite färsk persilja över pastan.

 

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

302
Subscribe
Notify of
guest

3 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Svahnholmen
Svahnholmen
3 years ago

Har en tio-årig dotter som det är en mardröm att handla med! Hon är såå kräsen, särskilt vad gäller byxor! Helt slut efter en shoppingtur med henne 😅!

Pia Nordqvist
Pia Nordqvist
3 years ago

Hej Nina Ååååå…..vilken gudomligt god 3 min pasta.🌞 Skönt med snabba rätter till vardags. Vi sätter poäng på varje maträtt vi lagar. 1-10 och den här fick en stark 10. Ha en fin kväll. Hälsar Pia i Helsingborg.🌺

niiinis
niiinis
Reply to  Pia Nordqvist
3 years ago

Men åh tack! Vilka poäng. Tack! ❤️

Img 1956.jpg

Nästa inlägg

Pannkakspizza

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x