ANNONS

KORVGRATÄNG MED SALAMI OCH OSTSÅS

/

Hej igen!

Igår gjorde jag en KORVGRATÄNG som fick toppbetyg här hemma. Härligt när det lyckas och vardagsmaten faktiskt blir lite roligare. T.o.m mellan som inte är så förtjust i korv tyckte det var supergott!

KORVGRATÄNG MED SALAMI & OSTSÅS, 4-5 port

600 g valfri korv (jag använde finsk bastulänk)

200 g salami

1 rödlök

2 stora tomater

Några färska basilikablad

Ostsås:

50 g smör

5 dl mjölk

3 msk vetemjöl

2 -3 dl riven ost

1 krm färskmalen svartpeppar

Salt

Gör såhär:

Ostsås

1) Smält smör i en kastrull, häll i vetemjölet och vispa runt tills det är utblandat.

2) Häll i mjölken och vispa runt tills du har en jämn sås, låt koka upp under omrörning. Låt sedan sjuda i några minuter, rör ofta ofta så det inte bränns i botten.

3) Ta av från plattan. Tillsätt osten och låt den smälta ned. Smaka av med salt och peppar.

4) Skär korven och tomaten i skivor, dela och skär också löken i skivor. Varva korv, salami, lök, tomat och basilika i en ugnsfast form.

5) Häll över hela ostsåsen. Ställ i mitten av ugnen på 225 grader i ca 20-25 minuter eller tills gratängen fått riktigt fin färg!

Tips: Ha i 1/2 krm malen muskotnöt i ostsåsen. Byt ut mjölken mot grädde för en ”gräddigare” ostsås.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

0
25

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00