Juliga snittar och LIVE

Godmorgon raringar!

Helskotta alltså, helgerna flyger fram i vanlig ordning. Redan söndag, jag som precis hade börjat fira helg liksom. Hmmm…. aja, i den här takten så kommer veckan också gå i raketfart.

Ja i fredags körde vi en live på min Instagram. En afterwork live. Blev uppskattat och jag är överöst av massor som skriver att det var lite uppiggande och härligt i tider som dessa.

Vi förberedde hemma och satte t.o.m belysning inför liven. Vi väntar på en kolfiberfläkt som ska hänga ovanför köksön och i den finns det belysning, men den har som sagt inte kommit ännu så då fick vi lösa det på bästa sätt.

Här sa vi hejdå till alla, fick en skärmdump skickad till mig också.

Fick många frågor om snittarna och recept på dom så jag tänkte att jag skulle dela med mig av dem här nedan.

Dom blev så himla goda båda två. Dock så har jag tidigare tålt saffran lite dåligt. Har haft ett långt uppehåll med att äta det och faktiskt så kände jag inte av det alls när jag åt av dessa i fredags. Kanske har den allergin också försvunnit?

För er som läst mig länge vet ju att jag gjorde en stor kostomläggning i september förra året för att laga min mage. Där började jag också dricka sellerijuice på tom mage på morgonen och har gjort det sen dess, har missat en enda dag på 1 år och 2 månader. Hade en rad olika allergier när jag började och har blivit av med en efter en sen jag började. Det är faktiskt helt sjukt. Har liksom haft svårt att tro det ibland men så är det verkligen. Har pollen och nötter kvar men hoppas att det kanske också ska släppa någongång i framtiden.

JULSKINKESNITTAR ca 20 st

100 g julskinka

1/2 dl creme fraiche

1/2 msk senap

1 tsk honung

1/2 hackad rödlök

Salt & peppar

1 fikon

1 pkt runt knäckebröd, jag köpte detta:

Gör såhär:

1) Strimla julskinkan i mindre bitar. Lägg i en skål.

2) Hacka rödlök riktigt smått, häll i det också.

3) Ha sedan i creme fraiche, senap, honung och rör om ordentligt. Smaka av med salt och peppar.

4) Dela knäcket på mitten och ha på röran uppepå. Toppa med en liten klyfta fikon.

KRUSTADER MED SAFFRANSKRÄM & LAX, 12 st

12 krustader

1/2 dl smetana

1/4 g saffran

salt & peppar

100 g rökt lax

klippt gräslök

Gör såhär:

1) Ha i smetana, saffran, salt och peppar i en skål. Ta fram elvispen och vispa tills du har ett riktigt fast krämigt fluff.

2) Klicka i krämen i krustaderna. Strimla den rökta laxen och fördela ut på varje krustad. Toppa med hackad gräslök.

Ja som sagt, så otroligt trevligt med dessa livesändningar. Milo fyller år på fredag så han får bestämma om vi ska ha live-sändningen eller inte. Annars tar vi det nästa fredag.

Nu ska jag fortsätta jobba här. Ska veta av några recept idag. Familjen sover som små grisar fortfarande och jag tror det dröjer innan dom vaknar.

Hörs sen igen! Ha en mysig söndag!

Kram Nina

286
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Img 2535.jpg

Nästa inlägg

Saffransscones

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x