ANNONS

Saffransscones

/

Godmorgon Lördag!

Äntligen är helgen här igen, så otroligt skönt. Jag har bakat saffransscones här till vår mysfrukost vi ska ha framför TV:n alldeles snart.

Vi hade en jättemysig live igår, gud vad kul det var. Det kändes som det var väldigt uppskattat på alla kommentarer som trillade in. Så härligt! Vi kör nu på fredag igen ifall inget oförutsett trillar in. Tänkte skriva mer om vår live igår i ett senare inlägg.

SAFFRANSSCONES, 16 st.

100 g smör

1/2 g saffran

2 tsk honung

8 dl vetemjöl

4 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

1/2 tsk salt

4 dl mjölk

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 250 grader.

2) Smält smöret. Ta fram saffranet och tryck morteln mot påsen några ggr. Häll i det i smöret. Ha i honungen också, blanda runt.

3) Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Häll i mjölk och smörblandningen och blanda till en deg. Den är rejält kladdig men allt är i sin ordning.

4) Ta fram ugnsplåtar, lägg på bakplåtspapper. Klicka ut 2 stora högar på varje plåt. Pudra mjöl över högarna och tryck ut till plattor. Dela dem i 4 och nagga varje.

5) Skjuts in i mitten av ugnen. Grädda i 8 minuter, öppna luckan de 2 sista minuterna. Låt svalna en liten smula och servera med cream cheese och sylt. Sååå gott!

Kika gärna på flera bröd/scones recept:

Snabba sconesfrallor

Fantastiska glutenfria scones

Fyllda scones

Långpannebröd med havregryn

Snabba frallor

Morotsbröd i långpanna

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

4
47

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00