Saffransscones

Godmorgon Lördag!

Äntligen är helgen här igen, så otroligt skönt. Jag har bakat saffransscones här till vår mysfrukost vi ska ha framför TV:n alldeles snart.

Vi hade en jättemysig live igår, gud vad kul det var. Det kändes som det var väldigt uppskattat på alla kommentarer som trillade in. Så härligt! Vi kör nu på fredag igen ifall inget oförutsett trillar in. Tänkte skriva mer om vår live igår i ett senare inlägg.

SAFFRANSSCONES, 16 st.

100 g smör

1/2 g saffran

2 tsk honung

8 dl vetemjöl

4 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker

1/2 tsk salt

4 dl mjölk

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 250 grader.

2) Smält smöret. Ta fram saffranet och tryck morteln mot påsen några ggr. Häll i det i smöret. Ha i honungen också, blanda runt.

3) Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Häll i mjölk och smörblandningen och blanda till en deg. Den är rejält kladdig men allt är i sin ordning.

4) Ta fram ugnsplåtar, lägg på bakplåtspapper. Klicka ut 2 stora högar på varje plåt. Pudra mjöl över högarna och tryck ut till plattor. Dela dem i 4 och nagga varje.

5) Skjuts in i mitten av ugnen. Grädda i 8 minuter, öppna luckan de 2 sista minuterna. Låt svalna en liten smula och servera med cream cheese och sylt. Sååå gott!

Kika gärna på flera bröd/scones recept:

Snabba sconesfrallor

Fantastiska glutenfria scones

Fyllda scones

Långpannebröd med havregryn

Snabba frallor

Morotsbröd i långpanna

 

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

156
Subscribe
Notify of
guest

8 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Rebecca
Rebecca
3 years ago

Men så gott det ser ut!

Cina
Cina
3 years ago

Men åh så gott det såg ut. Nu blev jag sugen på att testa.
Trevlig helg, Cina
https://cinaslivsstil.wordpress.com/

Therese
Therese
3 years ago

Så gott! Jag undrar lite hur mkt du svävar ut med maten nu? Åt du också dessa till frukost eller smakade du bara för att kunna säkerställa att det var gott? 🙂 har precis gått med i Wellobe för att få lote mer koll, och man blir ju skräckslagen när man ser hur många kcal allt inntehåller! Jag äääälskar ju bröd (med smör) och kan ju inte se resten av livets frukostar utan det..

niiinis
niiinis
Reply to  Therese
3 years ago

Jag har inte ätit gluten på flera flera år. Men smakar alltid allt som jag bakar och lagar, konstigt vore det annars. 😀

Camilla
Camilla
2 years ago

Kan man göra dessa glutenfria tror du? Lät så gott med saffran i 🥰

niiinis
niiinis
Reply to  Camilla
2 years ago

Absolut! Byt ut mjölet rakt av mot glutenfri mjölmix och ha i 1 msk fiberhusk.

Helene
Helene
2 years ago

Dessa ska jag överraska mannen med nästa helg. Måste bara fråga om smöret är det smält eller rumsvarmt?
Tack för alla underbara recept du delar❤️

niiinis
niiinis
Reply to  Helene
2 years ago

Jag har kört båda, kvittar faktiskt. ♥️

Nästa inlägg

Nytt hörn i vardagsrummet

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x