ANNONS

Fyllda scones

Hörni, ja ni vet ju att jag blir så glad och exalterad när jag ska få bjuda er på ett nytt recept som blev sådär galet bra. Det här är ett sånt recept. Det blev verkligen mycket bättre än vad jag kunde ana, att fyllda scones skulle bli en sådan hit? Detta bara måste du testa nångång!

IMG_4417

IMG_4425

IMG_4421

IMG_4418

IMG_4429

IMG_4431

FYLLDA SCONES, 8 bitar

5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
0,75 tsk salt
50 g rumsvarmt smör
2 dl mjölk

Fyllningen:

8 stora skivor skinka
50 g fetaost
150 g färskost (Philadephia)
1 dl riven ost
2 msk mjölk
salt & peppar

Gör såhär: 

1) Sätt ugnen på 225 grader. Blanda sedan vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke.

2) Ha i smöret och knip ihop den med mjölblandningen. Häll i 2 dl mjölk och rör snabbt ihop till en kladdig deg. Knåda den så lite som möjligt.

3) Mjöla bakbordet. Dela degen i 2 och kavla ut varje till en platta på ca 1 cm hög.

4) Gör fyllningen: Strimla skinkan smått, blanda skinka, smula i fetaosten och osten. Salta och peppra. Ha i färskosten och mjölken och rör ihop till en röra.

5) Bred röran uppepå en av de runda plattorna. Lägg den andra plattan uppepå. Tryck till kanterna med en gaffel. Grädda i ugnen i ca 15 min. Håll koll så den inte får för mycket färg. Ta ut från ugnen och låt stå och svalna en stund. Skär sedan upp (jag använde pizzaslice) den i 8 bitar. Ljuvligt gott!

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(Så du inte missar några inlägg)

Inspireras av dessa härligt goda recept också:

Glutenfria Scones

Norska Tekakor

Saftiga Rågsiktskakor

Kram Nina

1
38

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00