Saffranskrans med vaniljkräm

Godmorgon älsklingar!

Alltså, jag somnade kl 15 igår. Haha…. jag var föööör trött alltså. Så när vi ätit vår sena lunch så slocknade jag bara som en stock. Sov till halv 3 inatt så nog har jag sovit ifatt de där ynka timmarna jag fick sova natten till igår.

Detta recept skulle kommit ut igår men jag tänkte att jag kickar igång måndagen med det istället. Jag sov ju hela eftermiddagen och kvällen igår…. haha. Lite senare idag har jag planerat ett inlägg med lite fina julklappstips till dig, det brukar vara uppskattat när man kör fast i tankeverksamheten.

Tänkte också visa dig lite hur det ser ut hemma nu, jag älskar själv att kika in i folks hem under juletid så kanske vill du se in i mitt? Ska bara byta ut julgranen vi köpt på Rusta, halva granens belysning funkar inte. Suck… aja, det blir bra bara vi får byta.

SAFFRANSKRANS MED VANILJKRÄM

2,5 dl mjölk

2,5 dl vispgrädde

2 påsar (1 g) saffran

50 g jäst

1/2 tsk salt

2 dl strösocker

2 dl creme fraiche

100 g mjukt smör

Ca 13-14 dl vetemjöl

Fyllning:

2 dl mjölk

5 msk Ekströms marsanpulver

Gör såhär:

1) Värm mjölk, grädde och saffran till max 37 grader. Lös upp jästen i degvätskan.

2) Tillsätt salt, strösocker och créme fraiche.

3) Tillsätt mjukt smör och vetemjöl, lite i taget. Knåda degen väl. Den ska släppa från kanterna i degbunken. I maskin kör jag degen minst 5 minuter.

4) Låt jäsa till dubbel storlek i bunken under duk, i cirka 45 minuter.

5) Sätt ugnen på 200 grader. Dela degen i 2. Dela sedan varje del till 3 lika stora delar. Rulla ut till långa rullar som du sedan flätar ihop till en fläta, forma till en krans och nyp ihop. Gör vaniljkrämen och ha i en sprits. Gör små hål med ett finger lite regelbundet i kransen. Stick i spritsen i varje hål och spritsa i vaniljkräm.

6) Pensla med uppvispat ägg och lite grädde, då får du dom lite blanka. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15 min eller tills kransen fått fin färg. Pudra med florsocker när kransen fått svalna lite.

Gillar du receptet får du gärna klicka i det lilla hjärtat under inlägget. ❤️

Se hit!

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Inspireras gärna av dessa härliga recept här nedan:

Tomtecookies

Pepparkaksbollar

Pepparkakskladdkaka med kanelfluff

Saftig sockerkaka med pepparkaksdeg

Glutenfri mjuk pepparkaka

Hörs sen igen!

Kram Nina

72
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Saffransbullar i långpanna med krämig vaniljfyllning

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x