Fixa hemmagym

Innehåller annonslänkar genom reklam för Bodystore och Aimn

Halloj!

Vet ni att jag börjat finurla på ett hemmagym här hemma? Alltså i all enkelhet sådär. Jag har köpt ett löpband till Tony i julklapp för SOM han har ojat sig över mörker, kyla och uppförsbackar på sina löpturer nu. Sen har han suttit med sina värkande lår i soffan och berättat hur mycket skönare det skulle vara med löpning inomhus såhär års. Dessutom så har inte velat besöka gymet i pandemitider så han har liksom varit tvungen att springa ute. Så självklart kan jag förstå ojandet…inget är ju normalt nu.

Då när man kunde träna på gymet som vanligt.

Det var härligt att se hans min på julafton nu när han fick sitt löpband till slut. Nu är bara det gigantiska problemet med var vi ska placera det kvar, min senaste plan är att göra om vårt sovrum (som är det största rummet) till träningsrum/gästrum. Sen får nuvarande gästrum/kontor bli vårt sovrum. Jag tror faktiskt att det skulle bli riktigt bra.

Nu har jag legat och kollat Pinterest och där får man ju massor med härliga idéer.

Bild lånad HÄR. Kolla in vilken smart vägghängd pryl att använda till diverse småsaker man kan tänkas ha på sitt hemmagym. Till detta är det smart att använda håltavlor eller verktygstavlor som de också kallas. HÄR hittade jag en, HÄR en annan.

Bild lånad HÄR. Smart med ett skåp som sväljer både skor, hantlar och annat. Kallax-hyllan från IKEA borde vara perfekt för just det här!

Bild lånad HÄR. Här var en smart förvaring också. Då får man plats med yogamattorna under.

 

Bild lånad HÄR. IKEA bjuder på smarta skenor med krokar att sätta fast på väggen och ha till hantlar t ex. Skenorna hittade jag HÄR.

Bild lånad HÄR. Speglar är bra, så man ser vad man gör när man tränar. Flera bredvid varandra ger verkligen lite gymkänsla. HÄR har IKEA några fina som är lite större också.

Bootybuilder // Kettlebell // Hantlar // Träningsband //Vristtyngder

Men Gud så pepp jag blir nu när jag håller på och letar inspiration till det här. Här ovan är sånt som jag bara måste ha i vårt gym. Hantlarna har vi redan men kanske behöver vi fler? Vristtyngderna är perfekt om man vill att t ex promenaden ska vara lite extra jobbig. Kan ha dem både på handlederna och fotlederna. Träningsband måste vi köpa nytt, tror att Tony haft sönder ca 5 st nu. Haha… han är lite för stark för dom. Apropå bootybuilder så hamnade jag på massor med roliga Youtube-videos på just träningsprogram som visar olika träningsprogram för att bygga just rumpa. Har sparat några nu! Så pepp! 💪🏻

Apropå pepp! Såg att aimn hade massor med ursnygga träningskläder till nedsatt pris nu. Jag älskar ju de här nya mjuka tightsen som kommer mer och mer nu. Såååå sköna på, det är som att gå i en mysbralla.

1) HÄR (40% rabatt) 2) HÄR (20% rabatt) 3) HÄR (40% rabatt) 4) HÄR (40% rabatt) 5) HÄR (30% rabatt) 6) HÄR (20% rabatt)

1) HÄR (30% rabatt) 2) HÄR (40% rabatt) 3) HÄR (20% rabatt) 4) HÄR (30% rabatt) 5) HÄR (20% rabatt) 6) HÄR (30% rabatt)

Det har också kommit in en hel del härliga nyheter, åh man vill ha typ allt. Det känns som man inte vill annat än att gå i sköna träningskläder hela våren (faktiskt om man inte ens tränar).

1) HÄR 2) HÄR 3) HÄR 4) HÄR

Ja det ska bli kul med ett nytt projekt nu iom att vi nu ska göra ett träningsrum hemma. Tony är så duktig på att träna och det är så skönt för det motiverat mig också. Jag har på senare år varit en periodare med min styrketräning, promenaderna har jag alltid hållit i mer eller mindre men skulle sååå gärna vilja komma in i rutiner med styrketräningen nu. Jag känner att det är dags att verkligen stärka sin kropp ni inför att man hela tiden blir äldre.

Jag har tränat hårt sen jag var liten så jag tror att när jag väl la av med innebandyn som 31 åring så kände jag nu ska jag fasen inte träna alls. Haha… låter konstigt men att träna riktigt hårt mer eller mindre från 6 års ålder till man var 31 har satt sina spår. Jag vilade t ex inte mer än 5 veckor efter mina förlossningar efter stora barnen förrän jag återgick till hård träning igen. Inte det bästa för ett nyfött bäcken vilket jag fått betala dyrt för, jag tampas fortfarande med sviter efter det. Så, träning är ett måste för mig för att jag ska hålla ihop. Men med en träning som är snäll och stärkande, inte så som förr.

Pepp pepp, låt det nya året börja som ska jag försöka införa lite nya rutiner i vårt ”nya” hemmagym.

Kram Nina

106
Subscribe
Notify of
guest

17 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Sofia
Sofia
3 years ago

Vilken bra idé och vilken lyx att ha ett gym hemma. Bra prioritering. Ja, viktigt att inte bara träna kondition. Tränar du styrka får du också bättre kondition, så det går ju hand i hand. Inget problem för dig att komma igång då du har en så bra grundkondition.

Therese
Therese
3 years ago

Vad har du köpt för löpband? 🙂 vi köpte ett begagnat ifjol som vi har i garaget. Välanvänt (mest av sambon tyvärr då jag inte jan springa nu för knät) men börkar nog snart ha gjort sitt. Men verkligen guld värt med sånt inomhus. Har också svårt att ta mig ut i kyla och mörker. Har nu en träningscykel som är min bästa vän vid tv:n 🙂 inte så bra cykelföre här i Norrbotten på vintern heller…

niiinis
niiinis
Reply to  Therese
3 years ago

Jag köpte ett på Oul1.se. Googlade först efter alla viktiga kriterier för ett bra löpband och hittade detta. Så spänd om det är bra. Det kommer dock inte förrän i början av februari så vi får vänta ett litet tag till.

Haha! Nä, inget vidare cykelväder för er förstår jag. 😂😨 Så skönt att ha sånt inomhus under vinterhalvåret helt klart. 🥰

Emmy
Emmy
3 years ago

Såå roligt att få följa er i nya huset. Spännande med olika projekt. Gästrum/gym låter ju toppen! Speglar på väggen kan man ju dölja med en skena i taket med gardiner att dra för när gästerna kommer. En liten tanke bara 🙂

niiinis
niiinis
Reply to  Emmy
3 years ago

Smart! Tack för tips! 🥰

Helene
Helene
3 years ago

Vi har gym med löpband, crosstrainer, cykel, hantelställ med reglerbara vikter och yoga matta, bästa vi har gjort. Även skärm så man kan koppla upp mot bluetooth och se på program eller lyssna på musik.

niiinis
niiinis
Reply to  Helene
3 years ago

Ja så tänkte vi också göra, sätta upp en skärm så man kan kolla serier när man promenerar på bandet. Bästa ju! 🙏🏻🥰

Maria
Maria
3 years ago

Hej och tack för en härlig blogg!😊Måste fråga var du har hittat Dumlen med jordgubbssmak?🍓Kram

niiinis
niiinis
Reply to  Maria
3 years ago

Dom är köpta på Matsmart. Gick in nu och tittade och de verkade vara sluuuuut. Tydligen något säsongsbetonat så nu får jag nog inte tag på dom mer. 😭

Bitte Olsson
Bitte Olsson
3 years ago

God fortsättning! Vill bara höra om
din julklapp från Milo är köpt nånstans Adidas mys? 😊

niiinis
niiinis
Reply to  Bitte Olsson
3 years ago

Min mysis är köpt på Stadium. 🥰

Mamma till 3
Mamma till 3
3 years ago

Jaha…det där var ju ett mindre bra inlägg för min del. Har inget rum över innan nån unge flyttar hemifrån. Funderar nu starkt på vilket av barnen jag kan sälja så jag får ett eget hemmagym 😂😂😂.

Riktigt kul att få följa era tankar och idéer kring eget gym.

Känner igen din oro kring corona. Det har fullständigt exploderat med corona fall på mitt jobb. Ska testa mig idag då alla anställda måste testas så vi får stopp på spridningen på jobbet.
Tänk om folk kunde börja fatta hur viktigt det är. 8000 döda är inte en okej siffra

niiinis
niiinis
Reply to  Mamma till 3
3 years ago

Haha! Vet hur du menar, detta var helt omöjligt när barnen var små och alla bodde hemma. Gästsängen måste dock stå kvar för oförutsedda händelser. Som att något barn flyttar hem igen så jag är inte helt ”fri” ännu. 😂😂❤️ Barnen är ju alltid välkomna hem, så är det ju. Men då kommer de få ha träningsinredning from now on. 😂😂👌🏻

Marie
Marie
Reply to  niiinis
3 years ago

Om man inte har plats till ett hemmagym måste jag bara tipsa om Procedos matta, enkelt att rulla fram när man vill. Så himla bra funktionell träning som gör att man blir starkare i vardagen. Man kan köra med eller utan vikter beroende på vilka förutsättningar man har. Började själv för ett år sedan och kan lätt säga att det är det bästa som hänt för rörligheten i min slitna kropp ( psoriasis artrit )

Pretty Home Blog, Inrednings- och livsstilsblogg
Pretty Home Blog, Inrednings- och livsstilsblogg
3 years ago

Ja ett hemmagym hade varit fint. Jag har själv ett löpband, men det blir ändå inte samma sak som att gå till gymmet eller som att gå ut och spinga. Jag längtar mig sjuk tills jag kan gå till gymmet igen!
https://www.prettyhomeblog.se
Önskar er ett fint avslut på 2020 och ett Gott Nytt År!
//Berith

Pia Nordqvist
Pia Nordqvist
3 years ago

Hej Ninna. Hoppas att du har tid. En fråga läste någonstans att du hade ett husrecept mot hosta? Fruktad hosta har jag. Har cocillana blir helt knokad. Hälsar Pia Nordqvist från Helsingborg. Önskar dig en fin Nyårsafton🍾🥂🎉🍾🥂🎉🍾🥂🎉🍾🥂🎉🍾🥂🎉🍾🥂🎉🎉🎉

niiinis
niiinis
Reply to  Pia Nordqvist
3 years ago

Ja något som ALLTID funkar på mig är att skala och skära en lök i lite större klyftor. Lägg i en skål. Koka vatten och häll över så vattnet nästan täcker hela löken. Ställ precis bredvid dig där du sitter eller ligger. På 10 minuter har hostan minskat. Krya på dig! ❤️

Img 7410.jpg

Nästa inlägg

Friterad glass

17
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x