Friterad glass

Något jag ABSOLUT måste testa nångång är att fritera glass, det verkar enkelt och låter ärligt talat hur gott som helst.

Vill du göra det helt ifrån scratch så kan du också göra glassen själv. Jag har ju ett galet gott recept på glass HÄR.

Såhär gör du Friterad glass.

1 liter glass (du kan köpa färdig glass också såklart)

1 förpackning Marie Kex

1 ägg

1 msk grädde

Olja till fritering

Gör såhär:

1. Skopa ut kulor av glassen. Lägg på en bricka med bakplåtspapper. Frys i en timme.

2. Krossa Marie-Kex. Ta ut glassen och rulla dem i kakkrosset. Frys i en timma till.

3. Vispa samman ägg och grädde. Ta ut glaskulorna och rulla dem först i äggblandningen och sedan i krosset av Mariekexen igen. Ställ tillbaka in i frysen en timma.

4. Värm frityrolja till 220 grader. Fritera glasskulorna på varje sida i sammanlagt ca 15 sekunder. Inte längre, då kan glassen smälta. Servera genast.

Serveringstips: Ringla över min pepparkakskola och servera sedan med jordgubbar eller stora färska björnbär.

Gillar du receptet får du gärna klicka i hjärtat under inlägget. 

Här kan du följa mig:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

5
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

När Covid slog till

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x