När Covid slog till

Godmorgon vänner!

Årets näst sista dag är här. Det är inte klokt ju. Det här året blev det märkligaste året på mina 48 år som jag levt. Shit alltså, vilken jäkla pärs. Nu kan jag också dela med mig av en grej som pågått såhär i periferin.

Idag kan jag äntligen skriva det där inlägget som jag ifrån djupet av mitt hjärta önskade att jag skulle få. För några veckor sedan hände det som inte fick hända, min mamma smittades av Covid av en släkting till oss. Mamma har högt blodtryck och tillhör därmed riskgrupp. När jag fick veta att mamma blivit smittad så galopperade hjärtat och jag som redan är en katastroftänkare av naturen fick några (många) väldigt jobbiga dygn att förhålla mig till. Jag har de senaste veckorna kämpat med dessa katastroftankar och när pappa sedan också visade sig vara smittad så nådde katastroftankarna taket.

Till saken hör också att vi träffades just när mamma blev sjuk, man är som allra mest smittsam just innan man insjuknar och de första dagarna av sjukdom. Tack och lov så håller vi alltid avstånd när vi ses men vi var trots allt inomhus, smittan färdas lättare inomhus…. dock så klarade vi oss ifrån att smittas. För säkerhets skull höll vi oss i karantän i en vecka efter vi träffats (Milo också, detta blev vi rådda till att göra enligt 1177), sedan testade vi oss också och tack och lov så klarade vi oss ifrån smittan.

Nu är vi ute på andra sidan. Pappa är fortfarande lite risig och svag men mycket bättre och tack och lov så kan man nu säga att allt gått bra. Mammas smak och luktsinne är äntligen tillbaka så hon är återställd. Jag är så innerligt tacksam för allt, för att de båda fick en relativt mild omgång av Covid och att allt gått bra.

Inget blev som tänkt över julen dock, pappa var sjuk över hela julen och ingen av dem har haft varken matlust eller smak & luktsinne så detta har verkligen varit så ledsamt. Men, jag tackar min lyckliga stjärna varje dag för att det gått bra. Ingen hamnade på sjukhus och inget allvarligt hände. Gud, det kan ju inte bli bättre! Ni må tro att jag bett universum om hjälp med detta….

Nu vid jul kände jag att jag typ ”gick in i väggen”, när all oro sakta började lämna kroppen och en väldigt hektisk period rent jobbmässigt lugnade sig så gick all min luft ur. Jag har legat på soffan i flera dagar, jag har orkat mig ut på en promenad per dag men sen har jag legat ned igen och gjort absolut ingenting. Det dagliga då, plocka ur och i diskmaskinen och plockat lite har jag klarat men Gud så trött min själ och kropp varit, men tacksam….Gud så tacksam jag varit och är! 🙏🏻

Igår tog vi oss ut på den dagliga promenaden. Igår blev det typ inte ljust ens, det var grått som om en yllefilt lagts på vår värld. Dock så otroligt skönt att komma ut som vanligt. Det är det ju allt som oftast och det tjatar jag ju alltid om. 😅

Satt på golvet hemma och stretchade ut rumpmusklerna när vi kom hem. Jag var alldeles rödblommig om kinderna och känslan var så härlig, längtar till dagens promenad idag igen.

Mina julblommor har slagit ut nu och de är så galet fina! Försöker njuta av dem för fullt innan de till slut kommer somna igen.

Lyckades fånga Tony som dammsög också. Jag låg nämligen under bordet och skrapade vår matta, ett av ljusen hade gett upp och det hade runnit stearin över bordet, mellan bordsspringorna och ned på mattan. Men, jag lyckades efter enträget skepande att få bort det mesta.

Alltså hallllåååååå! Hur goda? Igår satt jag och mumsade på dessa vid TV:n. Så sjukt goda, jag kan liksom inte riktigt förklara hur drömmigt gott detta är. Svårt att sluta äta, tur jag har ett par påsar kvar. 😀

Familjen sover fortfarande men jag ska smyga upp och fixa frukost till mig själv. Jag har färskpressad apelsinjuice som jag bara längtar efter. Men först sellerijuice som vanligt.

Ha en mysig dag hörni så hörs vi sen.

Kram Nina

195
Subscribe
Notify of
guest

16 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Annika
Annika
3 years ago

Så skönt att allt gick bra trots allt. Kan bara tänka mig hur hemskt det måste ha varit. Har själv föräldrar som hör till riskgrupp och den största rädslan är att dom skulle drabbas av den här covid skiten. Kram på dig fina Nina och ett gott nytt år!

Elin
Elin
3 years ago

Så skönt att höra att båda dina föräldrar mår bra efter omständigheterna! 💕

Anna
Anna
3 years ago

Tips mot sterin på mattan lägg ett kaffefilter och stryk med strykjärnet så suger kaffefiltret upp sterinen 🙂

Mira
Mira
3 years ago

Men gud så skönt att dina föräldrar är på bättringsväg 💞 Här hade dottern och sambon Corona, jag klara mig undan. De hade jätte lite symtom tack o lov 🙏 Men känns udda att jag lyckades klara mig undan, väldigt tacksam

Tina
Tina
3 years ago

God fortsättning önskar jag er. Så skönt att läsa att dina föräldrar klarat covid bra, trots riskgrupp, och att ni oxå klarat er. Jag förstår precis dina katastroftankar, har dem själv. Var och hälsade på min mamma igår, med visir, munskydd och handskar. Vi fick veta i oktober att hon hade bröstcancer och precis innan jul veta att den är spridd till ena lungan. Allt är förvisso operabelt, men det jag såg igår, gör att jag tror inte hon kommer att klara en operation. Och idag känner jag mig helt tom, trodde jag skulle bryta ihop i bilen hem, men jag känner ”ingenting”. Jag blir nästan rädd för mig själv.

Kram och ha det gott

Malin
Malin
3 years ago

Åh, det måste ha varit hemskt. Och vad jobbigt att bära på sån oro hela tiden. Vad skönt att de mår bättre nu! Kram

Charlotte
Charlotte
3 years ago

Styrkekramar till dig!💗🤗Jag har själv haft covid o kom ut ur karantän precis till julafton. Just lukt- o smaksinnet är fortfarande under uppbyggnad kan man säga. Måste bara tipsa om att stoppa dumlekola jordgubb i kladdkaka. Så jäkla gott! Livrädd att de ska försvinna från ordinarie sortimentet så blev jätteglad när jag fick tre påsar i julklapp från mannen som de hade sålt ut på Matsmart😅

Susanne
Susanne
3 years ago

Vad skönt att dina föräldrar är på bättringsvägen ❣

Jeanette
Jeanette
3 years ago

Skönt att de är på bättringsvägen, man vet ju aldrig hur Corona blir för någon. Vi hade det i mitten av november och är i stort sett återställda, har lite svårt med smak ibland och att känna när jag kryddat maten bra. Men det är ju bagateller jämfört med hur en del andra får ha det. Så tacksam för att det gått bra, önskar dig ett fint avslut på detta år, så hoppas vi på ett härligt 2021:)

Ewa
Ewa
3 years ago

Sköt om dig.

Anna
Anna
3 years ago

Vad skönt att dina föräldrar mår bättre ❤️
Jag känner igen mig så väl i det där med att ligga som ett kryss i soffan, himmel så sliten jag är nu när man äntligen är ledig kommer det ikapp en liksom o vila är allt jag vill, vila o promenera. Kanske bästa sättet att läka ändå, en dos frisk luft i ur o skur o sen återhämtning på det.

Britt Ahnfeldt
Britt Ahnfeldt
3 years ago

Tvi vilken jobbig period du haft och vilket jobbigt år vi alla haft. Försök se positivt på nya året, fram med bakmaskinen för då glömmer man alla mörka tankar. Det är min terapi. Kram på dig och ett riktigt Gott Nytt År.👍😊🍾

Therese
Therese
3 years ago

Annica.B
Annica.B
3 years ago

Vilken period ni nyss gått igenom ❣️. Så ofantligt glad för dina föräldrar skull att de klarade de bra ♥️. De flesta gör ju faktiskt de 🙏. Men man vet ju aldrig, så förstår verkligen din och er oro allra helst med en pappa i riskgrupp… 😔. Gott nytt år till dig och dina nära ⭐💖.

anita korsvakk
anita korsvakk
3 years ago

Så kul att få ett ansikte på kvinnan som delar med sig av sina recept, härligt att mor och far är på bättringsvägen, hoppas Tony dammsög ordentligt ( fniss fniss) gott slut på detta året och gott nytt kramizar

Mary B
Mary B
3 years ago

❤️

Nästa inlägg

Efterrätter till nyår

16
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x