Efterrätter till nyår

Innehåller annonslänkar genom reklam för Matsmart.

Efterrättsfunderingar!

Ja det kan man ha när det nalkas Nyårsafton. Just nu lever vi i ett vacuum mellan Jul & Nyår. Jag älskar den här perioden, när man bara är…. man äter och jäser, betar av filmer i soffan och njuter av ett konstigt lugn. Julstressen lämnar sakta kroppen och man släpper axlarna. Själv så sov jag av och till under hela gårdagen även om vi hade sovmorgon. Så skönt att tillåta sig det.

Igår började jag sakta fundera på nyårsmaten och tänkte ge lite tips på det här i dagarna. Jag ska själv beta av några provrätter fram till nyårsafton och kommer ha lilla familjen som försökskaniner. Först ut att testa är efterrätter. Tror faktiskt att familjen inte är så jätteledsna över att behöva agera försökskaniner i det avseendet. 😂

Det första är ett recept jag gjorde när Milo fyllde år. Jag gjorde dessa underbart härliga rulltårtsbakelser som var sååå enkla att svänga ihop och sådär klassiskt goda.

RULLTÅRTSBAKELSER

3 ägg
1,5 dl socker
2 msk mjölk
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
strösocker till utsidan

Fyllning:

1 dl jordgubbssylt

2 dl vaniljkräm efter Ekströms marsanrecept

3 dl vispgrädde

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 250 grader. Vispa ägg och strösocker ljusgult och puffigt.

2) Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver och vänd ner det i äggsmeten. Ha i mjölken.

3) Bred ut smeten på ett bakplåtspapper på en bakplåt. Grädda sedan i 5-7 minuter.

4) Sockra ett bakplåtspapper och stjälp upp kakan upp och ned. Lossa försiktigt bakplåtspappret från tårtbotten. Låt svalna helt.

5) Bred på jordgubbssylten på hela plattan. Rulla ihop från långsidan. Skär sedan ca 2,5 cm breda skivor av den.

6) Blanda i ordning Ekströms vaniljkräm. Klicka på det på skivorna, en rejäl klick. Vispa grädden och ha i den i en spritspåse. Spritsa uppepå vaniljkrämen, lägg sedan en rulltårtsskiva uppepå. Toppa med spritsad grädde och ev lite strössel.

TIPS: Du kan variera fyllningen hur du önskar. HÄR är en jordgubbs variant, HÄR en fräsch kokos & citronmousse och HÄR en supergod fyllning som jag kallar kanelfluff.

Här nedan följer några fler jättegoda efterrättstips:

After Eight pannacotta

Prinsessbakelser

Cheesecake i glas

Vit chokladmousse med digestivecrumble

Ninas hemliga Marängsviss

Vill tipsa dig om att just nu har Matsmart mellandagsrea. Jag har fyllt förråden med vit choklad och andra dekorationer så man kan göra sig till lite extra på nyår. 😀

HÄR hittar ni den stora mellandagsrean på Matsmart!

Hoppas du nu fått lite inspiration inför nyår nu. Själv ska jag fortsätta testa mig fram med lite nytt, mums mums!

Kram Nina

155
Subscribe
Notify of
guest

1 Kommentar
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Malin
Malin
3 years ago

Vad gott det ser ut! 😛 Vill bara tala om att det inte funkade att klicka i det lilla hjärtat nu. Händer tyvärr ingenting alls. ☹️ Och andra gånger har det hänt att det ”hoppat tillbaka”. Just det har jag läst att några andra haft samma problem med på andra bloggar ibland. Det har varit under samma bloggportal, så kanske något allmänt problem som dyker upp som går att fixa? Blev långt skrivet om just det 😄 men så tråkigt för dig om du bara ser hälften av alla som klickar på hjärtat.
Kram och tack för en fin blogg!

Img 7176.jpg

Nästa inlägg

Rester av julskinka – Pyttipanna

1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x