Prinsessbakelser med kiwi

Godmorgon raringar!

Kickar igång denna lördag med att bjuda dig på ett superenkelt recept för att göra fina bakelser. Krävs inte så mycket pill som man kan tro. Dessa blev väldigt uppskattade av alla på vår lilla fikakväll som vi hade häromkvällen. Tänkte detta kunde vara ett ypperligt tips till kvällens dessert kanske?

IMG_4665

IMG_4666

IMG_4669PRINSESSBAKELSE MED KIWI, 6 st

Botten:

3 ägg
1 1/2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 msk vatten

Fyllning:

2 dl Färdigblandad marsankräm
4 dl Vispgrädde
1 dl Hallonsylt

Garnering:

500 g rosa marsipan eller rosa sockerpasta
4 kiwi

Gör såhär:

1) Börja med botten, vispa ägg och socker så du har en riktigt pösig och vit smet. Blanda de torra ingredienserna och vänd ned det i smeten med en slickepott. Häll i vattnet också. Bred ut den på bakplåtpappersklädd ugnsplåt och grädda på 250 grader i ca 5 min. Den ska få lite färg uppepå. Ta ut och dra av pappret från botten. Skulle pappret sitta fast är mitt bästa tips att blöta en trasa och dra den över pappret, dra sedan loss.

2) Tryck ut små rundlar (ca 6-7 cm i diameter) ur botten, det ska vara 3 rundlar i varje bakelse. Vispa grädden och gör marsankrämen. Fyll första botten med grädde och sylt, andra med marsankräm. Högst upp har du grädde. Se till att täcka hela bakelsen med grädde så marsipanen fastnar.

3) Skär kiwin i mindre bitar. Har du inte färdigkavlad marsipan eller sockerpasta så kavla ut den till en tunn platta. Skär ur remsor ur marsipanen eller sockerpastan. Vira dem runt hela bakelsen med en liten kant upptill. Lägg kiwin på toppen. Pudra med florsocker uppepå.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Inspireras gärna av dessa härligt goda recept:

Smördegssemlor med vaniljkräm

Rulltårtsbakelser

SMÖRDEGSROSOR med äpple

Kram Nina

38
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

SILVIASOCKERKAKA

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x