SILVIASOCKERKAKA

Igår bakade jag en del här hemma när energin var tillbaka, jag är ju van att ha energi för 7 så att ligga i ett par dagar med förkylning…. ja då jäklar har man energi så det räcker och blir över igen. Den här kakan är egentligen 2 klassiker i en, detta går inte att misslyckas med och det blir så fasligt gott så man får hålla i sig lite. 2 enkla klassiker som blir till en himmelsk variant, ja det måste ni bara prova. Ett toppentips till helgen!

IMG_4675

IMG_4676

SILVIASOCKERKAKA

2 ägg
2 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl mjölk

Silviaglasyr:

100 g smör
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1 äggula
riven kokos

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en sockerkaksform. Vispa ägg och socker riktigt vitt och pösigt.

2) Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Ha i det i äggsmeten, rör om med slickepott tills du har en seg smet.

3) Smält smöret och blanda det med mjölken, häll i det i smeten och blanda runt med slickepotten tills du har en jämn och fin smet. Häll i den i formen.

4) Grädda i ca 30 min eller tills kakan är helt torr när du känner med sticka.

5) Silviaglasyr: Smält smöret, häll i socker och låt det smälta med på medelvärme. Ta av från värmen, knäck i ägget och blanda i vaniljsocker. Använd gärna vaniljsocker med äkta vanilj i så du får de där svarta små prickarna med. (Dr Oetker, Dan Sukker och Fazer har det).

6) Häll över glasyren på den avsvalnade kakan och strö över riven kokos. MUMS!

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Inspireras gärna av dessa härligt goda recept:

Vaniljkrämsfylld Toscakaka

Snabb kanel & kardemummakaka

Morotskaka i micron

Sverigekaka med äppelfyllning

Kram Nina

  1. Erika skriver:

    Bakade denna ikväll, men till min besvikelse blev inte min lika hög som din. Blev kanske 1/3-1/4 så hög 😟

    1. Men då! Vad hade du för form? Var formen för stor kanske? Jag använde en helt vanlig traditionell sockerkaksform.

  2. Tack Niini för alla underbara recept. Lantbrödet och julmustfrallorna är mycket populära. Jag trodde att jag slutar att baka men du har gett mig lusten tillbaka. Kram Lena

    1. Men åh vad roligt att höra Lena! ❤️❤️❤️

  3. Hej!Vad använder du för sockerkaksform? Hittar inga bra…

    1. Har en gammal rackare som jag älskar. 😀

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..