Snabb kanel och kardemummakaka

Dags för ett enkelt recept igen! Jag gillar själv när det är enkelt och går snabbt. Helst om man tex väntar gäster och inte hunnit baka innan. Den här kakan går toksnabbt att svänga ihop och gott blir det. Skulle du servera vaniljvisp eller vaniljsås till skulle det liksom toppa hela alltihopa. Smakerna är ljuvligt goda med både kardemumma och kanel och så självklart äkta smör. MUMS!

SNABB KANEL/KARDEMUMMAKAKA, CA 8 BITAR

1 ägg
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
1/2 tsk kanel
1/2 tsk kardemumma
1 tsk vaniljsocker
1 dl naturell yoggi
50 g smör
2 dl vetemjöl

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 190 grader. Smält smöret.

2) Blanda ihop resten av ingredienserna. Vispa ihop dem så det blir en slät smet.

3) Lägg bakplåtspapper i botten på en brödform. Häll i smeten och grädda på nedersta falsen i 15-25 min. Beror lite på hur din ugn är, den ska vara lite lite kladdig i mitten. Pudra med florsocker. Klart!

Följ mig gärna på min Facebooksida och Bloglovin så du inte missar några inlägg.

  1. J skriver:

    Nu står kakan i ugnen så håll tummarna att den blir god

    1. niinis skriver:

      Hoppas den blev toppen!

  2. Jenny skriver:

    Provat baka med annan vätska än yoghurt? Har aldrig det hemma. Däremot mjölk och vispgrädde…

Kommentera inlägget

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

LOADING..