ANNONS
Integritet på Tailsweep

Inlägget innehåller annonslänkar

Den här ”Sverigekakan” med twist får alla att vilja ha receptet.

/

Underbara ljuvliga Sverigekaka!

Ja så är det väl den traditionella Sverigekakan kan sammanfattas va? Ljuvligare kaka får man liksom leta efter, finns inte mycket som slår det. Eller? Jag gjorde nämligen en twist på Sverigekakan och adderade ytterligare en fyllning, och oj oj oj oj vilken kaka detta blev alltså. Du MÅSTE verkligen testa. Tipsar också om det ljuvliga fatet som kakan står på, något av det finaste jag har brukar jag säga.

Serverade bakverken på dessa superfina assietter från Mateus också, finns om du klickar HÄR.

Kakan står på det ljuvliga fatet från Mateus, finns om du klickar HÄR.

SVERIGEKAKA MED KANELBULLEFYLLNING OCH ÄPPLEN:

3 ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl kokande vatten

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 175 grader. Spänn fast bakplåtspapper i botten på springformen, du kan också klippa till lite bakplåtspapper och täcka kanterna i springformen. Då blir kakan fin på sidorna också. Annars funkar det med att smöra och bröa sidorna.

2) Vispa ägg och strösocker riktigt pösigt.

3) Blanda vetemjöl och bakpulver. Häll i det i äggsmeten. Rör om med slickepott

4) Häll i det kokande vattnet. Rör om till en slät smet.

5) Häll i smeten i springformen och grädda i ca 30 minuter. Kakan ska vara torr när du kollar med sticka.

Fyllning 1:

4 äpplen
1 msk kanel
1 msk kardemumma
2 msk vaniljsocker
smör att steka i

Gör såhär:

1) Skala och tärna äpplena.

2) Lägg i en rejäl klick med smör i en kastrull. Häll i äpplena och sedan kryddblandningen. Blanda om och låt stå och puttra i 5 minuter.

Fyllning 2:

125 g smör

1 dl mjölk

1 msk kanel

2 dl socker

Gör såhär:

1) Smält allt smör.

2) Häll i mjölk, socker och kanel.

3) Koka upp allt.

Såhär sätter du ihop hela kakan:

Blanda sedan samman fyllning 1 och 2.

2) Dela den avsvalnade kakan på mitten.

3) Bred fyllningsblandningen på kakan. Lägg sedan på locket. Dekorera med florsocker

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under bilden.

Följ mig gärna här:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

2
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00