Den här ”Sverigekakan” med twist får alla att vilja ha receptet.
Underbara ljuvliga Sverigekaka!
Ja så är det väl den traditionella Sverigekakan kan sammanfattas va? Ljuvligare kaka får man liksom leta efter, finns inte mycket som slår det. Eller? Jag gjorde nämligen en twist på Sverigekakan och adderade ytterligare en fyllning, och oj oj oj oj vilken kaka detta blev alltså. Du MÅSTE verkligen testa. Tipsar också om det ljuvliga fatet som kakan står på, något av det finaste jag har brukar jag säga.
Serverade bakverken på dessa superfina assietter från Mateus också, finns om du klickar HÄR. Den här kakan blev sååååå god så denna måste du verkligen testa. Den har allt tycker jag. Serverar du den till en klick rårörd vaniljkräm (<klicka för recept) så kommer det vara pricken över i:et.
Kakan står på det ljuvliga fatet från Mateus, finns om du klickar HÄR. Testa att byta ut äpplena mot rabarber när det är säsong för det, minst lika gott! Älskar man inte när det är rabarbersäsong!
1) Sätt ugnen på 175 grader. Spänn fast bakplåtspapper i botten på springformen, du kan också klippa till lite bakplåtspapper och täcka kanterna i springformen. Då blir kakan fin på sidorna också. Annars funkar det med att smöra och bröa sidorna.
2) Vispa ägg och strösocker riktigt pösigt.
3) Blanda vetemjöl och bakpulver. Häll i det i äggsmeten. Rör om med slickepott
4) Häll i det kokande vattnet. Rör om till en slät smet.
5) Häll i smeten i springformen och grädda i ca 30 minuter. Kakan ska vara torr när du kollar med sticka.
Fyllning 1:
4 äpplen1 msk kanel1 msk kardemumma2 msk vaniljsockersmör att steka i
Gör såhär:
1) Skala och tärna äpplena.
2) Lägg i en rejäl klick med smör i en kastrull. Häll i äpplena och sedan kryddblandningen. Blanda om och låt stå och puttra i 5 minuter.
Fyllning 2:
125 g smör
1 dl mjölk
1 msk kanel
2 dl socker
Gör såhär:
1) Smält allt smör.
2) Häll i mjölk, socker och kanel.
3) Koka upp allt.
Såhär sätter du ihop hela kakan:
Blanda sedan samman fyllning 1 och 2.
2) Dela den avsvalnade kakan på mitten.
3) Bred fyllningsblandningen på kakan. Lägg sedan på locket. Dekorera med florsocker
Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under bilden.
Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration.
Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.
When you login first time using a Social Login button, we collect your account public profile information shared by Social Login provider, based on your privacy settings. We also get your email address to automatically create an account for you in our website. Once your account is created, you'll be logged-in to this account.
DisagreeAgree
I allow to create an account
When you login first time using a Social Login button, we collect your account public profile information shared by Social Login provider, based on your privacy settings. We also get your email address to automatically create an account for you in our website. Once your account is created, you'll be logged-in to this account.
DisagreeAgree
2 Kommentarer
Oldest
NewestMost Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Lena Lieber
1 year ago
Hej, Hur stor är formen (24cm)? och vart gräddas kakan i mitten eller nedre delen av ugnen? Tack och ha en fin helg, Lena i Schweiz
Hej, Hur stor är formen (24cm)? och vart gräddas kakan i mitten eller nedre delen av ugnen? Tack och ha en fin helg, Lena i Schweiz
24 blir bra, inte jätteviktigt. Kör i mitten. Inte jätteviktigt heller. En smidig kaka detta. ☺️