ANNONS

Den här ”Sverigekakan” med twist får alla att vilja ha receptet.

Underbara ljuvliga Sverigekaka!

Ja så är det väl den traditionella Sverigekakan kan sammanfattas va? Ljuvligare kaka får man liksom leta efter, finns inte mycket som slår det. Eller? Jag gjorde nämligen en twist på Sverigekakan och adderade ytterligare en fyllning, och oj oj oj oj vilken kaka detta blev alltså. Du MÅSTE verkligen testa. Tipsar också om det ljuvliga fatet som kakan står på, något av det finaste jag har brukar jag säga.

Missa inte – Över 100 goda recept på kakor


Serverade bakverken på dessa superfina assietter från Mateus också, finns om du klickar HÄR. Den här kakan blev sååååå god så denna måste du verkligen testa. Den har allt tycker jag. Serverar du den till en klick rårörd vaniljkräm (<klicka för recept) så kommer det vara pricken över i:et.

Tipsar om: Världens godaste äppelkaka (<klicka)


Kakan står på det ljuvliga fatet från Mateus, finns om du klickar HÄR. Testa att byta ut äpplena mot rabarber när det är säsong för det, minst lika gott! Älskar man inte när det är rabarbersäsong!

Vill du testa världens godaste Rabarberkaka (<klicka för recept)

SVERIGEKAKA MED KANELBULLEFYLLNING OCH ÄPPLEN:

3 ägg

3 dl strösocker

3 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1 dl kokande vatten

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 175 grader. Spänn fast bakplåtspapper i botten på springformen, du kan också klippa till lite bakplåtspapper och täcka kanterna i springformen. Då blir kakan fin på sidorna också. Annars funkar det med att smöra och bröa sidorna.

2) Vispa ägg och strösocker riktigt pösigt.

3) Blanda vetemjöl och bakpulver. Häll i det i äggsmeten. Rör om med slickepott

4) Häll i det kokande vattnet. Rör om till en slät smet.

5) Häll i smeten i springformen och grädda i ca 30 minuter. Kakan ska vara torr när du kollar med sticka.

Fyllning 1:

4 äpplen 1 msk kanel 1 msk kardemumma 2 msk vaniljsocker smör att steka i

Gör såhär:

1) Skala och tärna äpplena.

2) Lägg i en rejäl klick med smör i en kastrull. Häll i äpplena och sedan kryddblandningen. Blanda om och låt stå och puttra i 5 minuter.

Fyllning 2:

125 g smör

1 dl mjölk

1 msk kanel

2 dl socker

Gör såhär:

1) Smält allt smör.

2) Häll i mjölk, socker och kanel.

3) Koka upp allt.

Såhär sätter du ihop hela kakan:

Blanda sedan samman fyllning 1 och 2.

2) Dela den avsvalnade kakan på mitten.

3) Bred fyllningsblandningen på kakan. Lägg sedan på locket. Dekorera med florsocker

Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under bilden.

Fler goda recept här på sidan:


• Över 120 goda recept på mjuka kakor 

• Mina 10 populäraste kycklingrecept 

• 15 billiga & goda rätter

• 10 perfekta rätter för matlådan 

• Över 100 goda brödrecept 

• 8 underbara korvrätter 

• 10 enkla & extra goda vardagsrätter 

• 8 maträtter under 15 minuter 

• 20 lättlagade rätter under 30 min

• 38 goda grytor

Följ mig gärna här:

Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.

Kram Nina

200
Subscribe
Notify of
guest

2 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Lena Lieber
Lena Lieber
11 months ago

Hej, Hur stor är formen (24cm)? och vart gräddas kakan i mitten eller nedre delen av ugnen? Tack och ha en fin helg, Lena i Schweiz

niiinis
niiinis
Reply to  Lena Lieber
11 months ago

24 blir bra, inte jätteviktigt. Kör i mitten. Inte jätteviktigt heller. En smidig kaka detta. ☺️

Nästa inlägg

Godaste Lins och Kikärtsgrytan

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x