Godmorgon vänner!
Halva dagen har strax gått och jag har hunnit med både storhandling, plocka in allt och jobbat en stund här på förmiddagen. Nu sitter jag här och redigerar bilder och tänkte att jag kickar igång dagen med att bjuda dig på ett kakrecept som du kanske kan testa i helgen? Vaniljhjärtesnittar kallas dom och jag kommer faktiskt inte ihåg var jag hittade inspirationen till receptet. Kan verkligen rekommendera dig att testa detta recept, såååå goda. Tony åt hur många som helst igår….haha. Han gillar ju inte när jag bakar för gott för han kan inte låta bli det då. 🙂 Tur det är fredag idag, då får man väl gotta sig tänker jag.
VANILJHJÄRTESNITTAR, ca 16-20 st
100 g smör
1/2 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
1 äggula
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
Vaniljkrämsfyllning:
Köp marsanpulver och gör vaniljkräm
eller gör egen efter detta recept
Gör såhär:
1) Lägg i alla ingredienser till mördegen i en köksmaskin, blanda runt tills du har en kakdeg. Du kan också nypa ihop den med händerna och göra en deg så. Rulla degen till 2 rullar som du placerar på bakplåtspapper på en ugnsplåt.
2) Tryck försiktigt en skåra med fingret i varje rulle. Tryck inte för hårt så det blir för lite kvar av själva kakdegen, då går dem bara av sen när de är färdiggräddade.
3) Blanda i ordning vaniljkrämen och klicka ut den i en sträng på rullarna. Grädda i ugnen på 200 grader i ca 10-15 min. Pudra över lite florsocker och dela dem i snittar när de svalnat av lite.
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Inspireras gärna av dessa härligt goda recept:
Nutellakakor med 4 ingredienser
Kram Nina
Var tvungen att testa dessa idag! 😋
Mina flöt inte ut som dina, jag var iofs lite försiktig med att platta ut dom lite…..
Tack för många goda recept! ❤️
Ha en fortsatt trevlig helg!
Tack Nina för massa goa recept! Vaniljsnittarna var ju ”to-idé-for”. Rekommenderas å det varmaste!
Så roligt att du gillar! 😍
Hej! Så goooooda! har sparat receptet ett tag och idag var det dags! Länkar dig och dem från min blogg imorgon om det är ok?
Stor kram fina du!
Louise
Absolut! Så kul att du gillar! ❤️
Om jag använder marsan ska det vara kok eller kallrökt.
Kallrörd. 👍🏼😋