Innehåller annonslänkar

Citronsnittar

Freeeeedaaaaaag! Lyckans dag. Eller är det Lördagar man gillar bäst, jag kan aldrig bestämma mig. Jag var och handlade redan igår så helghandlingen är klar, kika gärna in antingen på min Instagram (<klicka) eller Facebooksida (<klicka) så får du hänga med när jag handlar, bjuder även på både lite spartips och snackstips där. Jag ska alldeles strax gå upp och sätta igång dagen, min hjärna är så full av olika goda fredagstips som jag måste testa så lika bra att kicka igång dagen i tid. Först ut idag är dessa citronsnittar som du bara måste testa, dessa småkakor gick åt i ett nafs här hemma så jag tror att jag måste baka nya redan idag. Det var väldans vad uppskattat det var med citronsnittar då, slukades i ett nafs faktiskt. Jag tänker att citronsnittar ju måste vara bästa ever till påsk. Ja men du måste testa! Missa inte, längst ned tipsar jag dig om hur du kan variera kakan.



Blusen jag har på mig hittar du HÄR // Det lilla fatet HÄR

Små söta naggande goda kakor som smakar massor av härlig frisk fräsch citron tillsammans med det söta i kakan. Vilken härlig kombo. Sedan kan jag verkligen tipsa dig om de söta ätbara blommorna på kakorna, snacka om att bjuda på annorlunda små kakor till t ex påskbordet.


Du hittar blomsterströssel HÄR

Till en början kändes det nästan konstigt att äta det, men sen blev det bara en jättetrevlig upplevelse. Du måste testa!


CITRONSNITTAR, ca 26 st

Andra goda kakor: Sockriga hjärtkakor // Kanelhavrekakor // Nutellakakor på bara 4 ingredienser

150 g rumsvarmt smör

3 msk ljus sirap

1 dl strösocker 

3,75 dl vetemjöl

2 tsk vaniljsocker 

1 tsk bakpulver 

1 citron rivna skalet

nypa salt

Glasyr

0,75 dl florsocker

1/2 lime saften

Topping:

Strössel

Gör såhär: 

1. Sätt ugnen på 180 grader. Se till att smöret är mjukt, tar du det direkt från kylen så ta det och lägg i en skål och låt gå i micron på låg värme en stund. 

2. Ha i smöret i en köksmaskin eller bunke. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och häll i det i samma bunke. Häll i sockret också. Riv i citronskalet. Det ska vara finrivet.

3. Ta fram ett matskedsmått och pressa i 3 hål i mjölet med undersidan av måttet. I mjölet kan du sedan hälla i sirapen direkt ur flaskan så slipper du bråka med seg sirap i matskedsmåttet. 

4. Blanda ihop ordentligt tills du har en degliknande kaksmet. Dela degen i 2 delar. Tag fram 2 plåtar och lägg bakplåtspapper på plåtarna. Rulla ut degen till en lång orm (lika lång som plåten). Pressa den lite med fingrarna, pressa lite med en gaffel för mönstrets skull. 

5. Grädda i ca 15 min. Ta ut, ta sedan fram en kniv eller degskrapa och dela längden i ca 13-15 bitar. Dela gärna lite snett så kakorna blir lite sneda. Låt sedan svalna.

6. Blanda alla ingredienser till glasyren. Ta sedan en sked och ringla över glasyren över kakorna. Toppa med blomsterströssel. 

Missa inte: 20 supergoda MJUKA KAKOR (<klicka) 


Limeglasyren och blomsterströsslet uppepå är verkligen pricken över i:et på denna sötsyrliga kaka. Blir en otrolig kombo verkligen.

Missa inte dessa kakor: 10 MINUTERS KAKOR PÅ 4 INGREDIENSER

Såhär kan du variera dessa kakor:

• hacka 100 g mjölkchoklad & fyll kakdegen med

• hacka 2 nävar pistagenötter och fyll kakdegen med, passar magiskt bra med citron

• toppa med lite flingsalt, ger en väldigt spännande smak till kakorna

• hacka 2 nävar mandel och fyll kakdegen med


Hoppas du testar att baka dessa småkakor! Här du det, berätta gärna vad du tyckte. Alltid roligt och höra när ni testat mina recept.

Gillar du receptet blir jag glad om du gillar inlägget längst ned!


Mer goda recept här på sidan: 


• 10 populära helgmiddagar 

• 125 mjuka kakor 

 20 supergoda kakor

• Populäraste kötträtterna på min sida 

• 10 populäraste kycklingrecepten

• Efterrätter i glas 

• 15 billiga & goda matrecept 

• 10 goda recept med rabarber 

• 20 lättlagade matrecept klara på under 30 minuter 

• 10 goda recept med blåbär 

Fler recept: ALLA RECEPTSAMLINGAR (<klicka) 


Följ mig: 

Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar. 

Kram Nina

13
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Tacosallad

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x