ANNONS

Vaniljkrämsfylld toscakaka i långpanna

Idag bakade jag en kaka som jag haft i tankarna länge. Det är vaniljsås i som blandas i själva smeten, den gör kakan så otroligt krämig och saftig. Uppepå har vi en kokostosca som gifter sig magiskt bra med vaniljen. Ja men detta är en tiopoängskaka, denna bara måste du testa!

IMG_4444

IMG_4442

IMG_4440

IMG_4448

IMG_4447

VANILJKRÄMSFYLLD TOSCAKAKA I LÅNGPANNA

200 g smör
3 dl socker
3 ägg
3,75 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
0,5 msk bakpulver

Vaniljkräm:

0,75 dl snabbmarsanpulver
2 dl mjölk

Kokostosca:

75 g smör
1 dl mjölk
1 dl ljus sirap
2 dl strösocker
150 g kokosflingor

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 200 grader. Vispa samman vaniljkrämen och ställ den kallt.

2) Vispa samman rumsvarmt smör och socker. Knäck i ett ägg i taget och vispa mellan varje.

3) Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver. Ha ned det i smeten och vänd om det ordentligt med slickepott. Ta fram vaniljkrämen och blanda i den i smeten.

4) Klä en långpanna (ca 25×35 cm) med bakplåtspapper. Bred ut smeten i den. Grädda ca 25 min (nedre delen).

5) Kokostosca: Blanda alla ingredienser i en kastrull, låt koka på medelvärme i ca 10 min. Rör om nästan hela tiden.

6) Ta ut kakan från ugnen och bred på kokostoscan. Ställ i ugnen i ytterligare 10-15 min tills toscan fått fin färg. Ät och njut!

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR(Så du inte missar några inlägg)

Inspireras av dessa härligt goda recept också:

Toscakladdkaka

Hallonpaj med brynt smör

Turbosnabb hallon och bananpaj med gräddglass

Kram Nina

20
69

Genom att klicka på "Skicka" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00