SNABB LUFTIG RABARBERKAKA

Igår hade jag ett litet team här på besök för ett litet litet reportage om näringslivet i Enköping som jag ska vara med i. Två hungriga herrar var på väg så jag dukade upp med färdigbredda smörgåsar och så bakade jag en luftig saftig rabarberkaka med vaniljvisp till. Dukade med lite kaffe och bubbelvatten till. Det var väl trevligt. Värdet var dessutom superhärligt så det var toppen att sitta på vår framsida och njuta innan vi satte igång och jobba. Du kommer få se reportaget sen när det är klart och ute.

IMG_5618

IMG_5620

IMG_5622

IMG_5621

IMG_5619

IMG_5617

IMG_5616

IMG_5615NINAS SNABBA LUFTIGA RABARBERKAKA, ca 6 bitar

Kika gärna på min rabarberkaka med kardemumma HÄR
Kika gärna också på min rabarberpaj med kokosfyllning HÄR

1 ägg
1 dl strösocker
1,75 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver

1 krm salt
1 dl filmjölk

35 g smör
1 stång rabarber

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 190 grader. Ha i ägg och socker i en bunke. Vispa runt med bara en gaffel en stund tills det är utblandat. Tillsätt sedan vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt. Vispa runt, du får en jättetjock smet. Häll i filmjölk och smält smör. Rör runt tills du har en slät smet.

2) Lägg bakplåtspapper i en brödform, häll i smeten. Fördela sedan ut skivad rabarber över kakan. Grädda långt ned i ugnen, ca 15-20 min. Kakan ska vara någorlunda torr rakt igenom, då är den klar.

3) Pudra med florsocker och servera med vaniljvisp. Eller så svänger du ihop min rårörda vaniljsås, recept HÄR! Så god!

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR

Följ mig gärna på Instagram HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)

 

286
Subscribe
Notify of
guest

31 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Berit
Berit
4 years ago

Ah den där vaniljvispen såg ju helt underbart god ut. Är det köpes och vilket märke isf?
Sen vill jag gärna fråga dig om sminktips i sommar. Brukar använda bare Minerals puder för det mesta men på sommaren blir jag ju för brun för min färg. Sedan känns de onödigt att kladda på någon foundation. Men någonting behöver m in 47 åriga hud som jämnar ut färgen på ett naturligt sätt. Du har ju koll på det mesta 🙂

niiinis
niiinis
Reply to  Berit
4 years ago

Det är mildas Vaniljvisp som jag köpte på Coop. Den blev väldigt fluffig! 😅👍🏼😋

Tack för tips på inlägg, har en hel del tips. Låt mig sätta ihop ett med lite olika förslag. Ska försöka hinna denna veckan.

Kram

Karin
Karin
4 years ago

Läser ofta sedan du skrev att du äter vegansk kost i hopp om att du skulle visa recept från vad du äter och inte bara vad familjen äter men har inte sett ett enda veganskt recept?

niiinis
niiinis
Reply to  Karin
4 years ago

Du kanske inte har hängt med i svängarna, jag äter inte bara vegankost längre. Jag gjorde det till stor del i ca 6-7 månader. Nu har jag fått lite för lågt järn och magen är läkt så då kan man äta lite som man vill. Senast igår eller i förrgår bjöd på ett veganskt nyttigt recept på rabarbermuffins. Scrolla tillbaka så hittar du det. 👍🏼

Pia
Pia
4 years ago

Hur mycket bakpulver ?

niiinis
niiinis
Reply to  Pia
4 years ago

Skrivit i det nu. 👍🏼

Erika Nyström
Erika Nyström
4 years ago

Hur länge ska den gräddas? Det står bakpulver i beskrivningen men inte vilken mängd?

niiinis
niiinis
Reply to  Erika Nyström
4 years ago

Ändrat nu. 👍🏼

Pia Wallin
Pia Wallin
4 years ago

Min son bor i Enköping. Jag såg i detta utskick att du bor där med. Har du ett café som man kan besöka? Vore jätteroligt att göra det när vi kan o får besöka Enköping. Pga av Corona. Tacksam för svar

niiinis
niiinis
Reply to  Pia Wallin
4 years ago

Tyvärr inte, jag hade ett sommarkafé för ett par år sedan men inte nu längre. 😞 Välkommen till Enköping, tips på bra caféer är Café Magnifik, Tant Gredelin och så måste du besöka Rum 35A som är en gårdsbutik med lite fika på innergården. 🥰

Eva
Eva
4 years ago

måste bara säga,älskar bordet,helt underbart

niiinis
niiinis
Reply to  Eva
4 years ago

Åh tack! Det har vi gjort själva av 150 år gamla plankor. 🙏🏻🥰

Pia Wallin
Pia Wallin
4 years ago

Mycket gott o smidigt. Toppen

Monica Söderblom
Monica Söderblom
4 years ago

Hejsan!
Ugns graderna du ger är 190 vilket jag inte har på min ugn, så jag undrar då om jag då ska ha 200 eller 175.
Vänligast
Monica

niiinis
niiinis
Reply to  Monica Söderblom
4 years ago

Ta 200 men håll lite koll på kakan. 👍🏼

Erika Nyström
Erika Nyström
4 years ago

Dina recept är riktiga livlinor för oss! Nu gör jag den här igen, ska bli del av midsommarfika. Gjorde din blåbärspaj innan👍🦋🌸

Katarina Larsen
Katarina Larsen
4 years ago

Hej.låter jätte gott men måste fråga är det gaffel som gäller som redskap genomgående i receptet?

niiinis
niiinis
Reply to  Katarina Larsen
4 years ago

Funkar bra! 👍🏼

Agnetha
Agnetha
4 years ago

Är det en avlång sockerkaka/bakform du använt. Lite rolig modell på kaka👍🏼😊

niiinis
niiinis
Reply to  Agnetha
4 years ago

Ja precis, anledningen är att den här kakan inte är lika stor som en typisk kaka varför man behöver en mindre form. 😀👍🏼

Anita Jansson
Anita Jansson
4 years ago

Hej, jag behöver byta ut filmjölk och andra syrade pga allergi. Men kan använda grädde och mjölk.
Om jag vispar grädde och tar det istället för att få den tjocka konsistensen så ska väl det funka.
Hälsningar Anita

niiinis
niiinis
Reply to  Anita Jansson
4 years ago

Ja men testa att göra så, det tror jag blir toppen! 🙂

Katarina
Katarina
4 years ago

190 grader, är det varmluftsugn?

niiinis
niiinis
Reply to  Katarina
4 years ago

Nej vanlig. 🙂

Marianne Karlsson
Marianne Karlsson
1 year ago

Kan man ta yoghurt istället för filmjölk?

niiinis
niiinis
Reply to  Marianne Karlsson
1 year ago

Går jättebra!

Cassandra
Cassandra
2 months ago

Gudomlig god och så lätt att göra!

Marie
Marie
1 month ago

Hejsan! Det där ser ju urgott ut! Har en liten fråga eftersom jag inte bor i Sverige längre. Filmjölk finns inte att köpa här hos mig. Däremot finns det Kefir. Kan man kanske använda det istället men kanske i mindre mängd eftersom det är ”lösare” än filmjölk?

Rose-Marie
Rose-Marie
1 month ago

Hej Kan man ha naturell yoghurt istället för filmjölk

Nästa inlägg

Tjatat hål i huvudet

31
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x