Hemgjord Karamellglass

Innehåller annonslänkar genom reklam för Matsmart

IMG_5961

Hej igen!

Igår efter vi kom hem från Taxinge Slott och hade ätit vår gourmet middag i form av mackor…. haha… så avslutade vi kvällen med att mumsa i oss en glass som jag gjorde innan vi åkte. Alltså den här glassen är det absolut godaste jag ätit. Jag är heeeelt ärlig. Det absolut krämigaste och godaste jag någonsin satt tänderna i. Den här kommer jag aldrig sluta göra alltså…. du måste testa! Perfekt till dessert t ex eller bara ha i frysen så ungarna har lite god glass att gotta sig med. Du kan servera den med bär eller med chokladsås och chokladknappar som jag gjorde. Den är magisk!

IMG_5953 IMG_5955

Den är jätteenkel att bara vispa ihop, vispar man grädden så den är sådär härligt fluffig så blir den här glassen perfektion.

IMG_5960

IMG_5959

IMG_5958

IMG_5957HEMGJORD GLASS MED VIT KARAMELLCHOKLAD

Kika gärna in mitt recept på Daimglass HÄR. 
Kika gärna in denna nyttiga Blåbärsglass HÄR och den HÄR snabba Mangoglassen. 

5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk
3 tsk vaniljsocker
115 g vita chokladknappar med karamell (klickbar länk)

Gör såhär:

1) Vispa grädden fluffig. Den ska alltså inte bli fast utan sådär härligt fluffig i kosistensen.

2) Häll i den kondenserade mjölken och vaniljsocker. Vispa runt så allt blandas ordentligt.

3) Hacka chokladen smått, häll i den och blanda runt ordentligt. Häll i allt i en brödform som rymmer 1-1,5 liter. Spar lite chokladhack att hälla uppepå också. Täck för med gladpack och frys i minst 4 timmar. Ta fram ca 15 minuter innan servering. MUMS! Så gott!

TIPS: Kika gärna in allt som finns i Skafferiväg på Matsmart. Billigt och du hjälper miljön genom att minska matsvinnet.

Klicka gärna i det lilla hjärtat under inlägget om du gillar receptet.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

487
Subscribe
Notify of
guest

13 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Anne-Marie
Anne-Marie
3 years ago

Låter gott! Men behöver man inte röra om i glassen under frystiden?
Mvh Anne-Marie

niiinis
niiinis
Reply to  Anne-Marie
3 years ago

Nej, behöver inte göra nånting alls! 👌🏻😋

Pretty Home Blog, Inrednings- och livsstilsblogg
Pretty Home Blog, Inrednings- och livsstilsblogg
3 years ago

Mums vad gott det låter. Det måste testas! Tack för tipset!

niiinis
niiinis

Varsågod! 😋🥰

Cia
Cia
3 years ago

Den kondenserade mjölken ….är det en sån där burk som ska kokas i vatten …ett par timmar ???

niiinis
niiinis
Reply to  Cia
3 years ago

Ja det är den kondenserade mjölken, den ska inte kokas innan utan du häller i den som den är. 👍🏼

Mamma till 3
Mamma till 3
3 years ago

Gjorde denna med min son igår. Sent på kvällen kom han in och satte sig på sängkanten och sa: det var den godaste glass jag ätit

Helt salig och chockad över att den blev så god och att han hade gjort den själv .

niiinis
niiinis
Reply to  Mamma till 3
3 years ago

Men åh, blir alldeles tårögd. Älskade pojken! Tack för du delade med dig! ❤️❤️❤️

Annica C
Annica C
3 years ago

Kan du som mjölkfri äta kondenserad mjölk. Jag skulle så gärna vilja testa men är laktoskänslig och är rädd att bli dålig i magen…

niiinis
niiinis
Reply to  Annica C
3 years ago

Jag kan smaka men inte äta mängder, jag vill undvika det så mycket som möjligt! 👍🏼

Annika
Annika
3 years ago

Kanonrecept! Alltså grunden om man säger så.
Jag har använt det i flera år.
Med olika smaksättningar. Såååååå gott

niiinis
niiinis
Reply to  Annika
3 years ago

Visst är det bra? 🥰👌🏻😋

Anki Callmer
Anki Callmer
3 years ago

Åh… Det var DÄRFÖR den var alldeles för söt! Jag använde Dulche Leche, alltså som karamellkokt kondenserad mjölk. 😢
Fick slänga ut allt…

Nästa inlägg

Antikropp POSITIV och Taxinge Slott

13
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x