Skön start på en måndag

Godmorgon eller god förmiddag kanske man säger såhär dags? 😅

Tack! Tack för alla tips om skor, nu ska jag ta tag i alla tips jag fick och undersöka saken lite närmare. Många tipsade om IceBugs, såna har jag redan men jag känner att det inte är riktigt såna jag menar, dom är varma men inte så varma som jag är ute efter. Icebugsen har jag när jag är ute och promenerar och så är dom ju klockrena, älskar dom!

I första hand letar jag efter skor som man kan ha i pulkabacken och i fjällen, när det är riktigt kallt t ex eller man ska stå ute länge i snön. Dom ska palla mycket för jag är en frusen jäkel alltså, hatar dessutom att frysa. Jag svettas hellre än fryser 1000 ggr om. 😅

I morse gav jag mig iväg på en promenad, tänkte att jag skulle gå extra länge och det blev faktiskt 1 timme och 10 minuter idag. Så skön känsla efteråt, skönaste är när man börjar närma sig hemma och man vet att snart är jag inne i stugvärmen och får äta frukost.

Dagens frukost blev en stor smoothie med banan och blåbär. Sen brassade jag i ordning ett stort glas med färskpressad apelsin och clementinjuice. Ämen jag svimmar så gott det är! Jag kör ju med mina ekologiska citrusfrukter från Portugal, smaken är bara helt fantastiskt. Som Portugal i ett litet glas liksom.

Apropå Portugal eller kanske Spanien först och främst. Vet ni vad gör? Jo jag försöker ta upp det här med spanska igen. Läste ju spanska i skolan men har glömt bort mycket, kanske att jag klarar mig som turist typ. Men nu ska jag ta det ett steg längre och försöka lära mig. Det är perfekt också då Milo läser Spanska i skolan. Då hjälps vi åt på något vis. Jag resonerar som att varför inte lära sig språk när man har all möjlighet i världen att göra det? Va? Vilken ynnest? Lär jag mig spanska så kan jag 4 språk, frågan är vad man ska ta för språk sen? Franska kanske? Så vackert men verkar svårt.

Hepp! Dags att fortsätta med dagen, jobbade några timmar i morse när jag vaknade så tidigt och nu efter promme och frukost fortsätter jag. Ska åka och handla sen också, har några recept som jag ska göra idag. Ja om jag hinner fler än en, jag har mycket att stå i just nu. Bokens alla recept ska in bl a så ja, jag har att göra. Ikväll vill jag äta tacos, helt knasigt men jag älskar att äta helgmat på måndagar. Det sätter guldkant på dagen.

Ha en fin måndag så hörs vi sen.

Kram Nina

113
Subscribe
Notify of
guest

17 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Marlen Sjöberg
Marlen Sjöberg
3 years ago

Kanske inte dom snyggaste, men varm. Powerboots!

Elin
Elin
3 years ago

Ett tips kan ju vara att ha värmeslingor i dina vanliga skor. Det finns med batterier. Jättesmidigt och framförallt varmt! De kan du ju flytta till vilka skor du än vill ha på dig. Det plus ullstrumpor/sockor borde göra susen!
Om du inte redan har den så ladda hem appen duolingo. Den brukar tjejerna använda för att träna språk.
Kram

Malin
Malin
3 years ago

Finns strumpor med värmeslingor i. Kanske kan vara något. 😀 Har dock ingen egen erfarenhet av dem. Så vet tyvärr inte om det fungerar bra eller inte.

Jeanette
Jeanette
3 years ago

Min kollega över på spanska bla via en app som heter Duolingo😊

niiinis
niiinis
Reply to  Jeanette
3 years ago

Det är den jag använder. 👌🏻🥰

C
C
3 years ago

Timberland Mukluk! Jag fryser jämt om fötterna och har testat det mesta. Dessa funkar!!

Helene
Helene
3 years ago
Sarah
Sarah
3 years ago

Sorel…de absolut varmast!

Anette
Anette
3 years ago

Hej Nina
Bally curling kängor är toppenvarma kan ha tunna strumpor. Tack för en bra blogg med mycket gott och blandat!

Åsa
Åsa
3 years ago

Är ute i ur och skur och kan ”varmt” rekommendera Powerboots. Även de finska stövlarna Kuoma är bra och varma

Stina
Stina
3 years ago

Godmorgon…
Kan även jag varmt rekommendera Powerbootsen, eller Polyver winter som oxå finns. Är ute o kör skoter mycket, o pimplar på sjöar om våren o de är outstanding varma o håller en torr om fossingarna. Ett extra plus är att de finns i både hög o låg modell, perfekt!
Kram o tack för din mysiga blogg❤️

Tina
Tina
3 years ago

Kuoma är bra eller riktiga filtstövlar är jättevarma även då det är riktigt kallt ute!

Sandra
Sandra
3 years ago

Tänk på att i portugal pratar man portugisiska inte spanska.. men de förstår varandra till stor del. min man jobbar med en från portugal och han blir riktigt ledsen/upprör om någon säger till han ”du som pratar spanska kan väl…”

niiinis
niiinis
Reply to  Sandra
3 years ago

Ja jag skrev bara apropå Portugal för att jag nämnde apelsinerna, vet att de pratar olika ”språk”. Har haft en portugisisk kompis. 👌🏻👍🏼

Ulrika
Ulrika
3 years ago

Sanders Curling kängor har jag och dom är riktigt varma och sköna Är oxå en riktigt fryshöna men är varm och go om fötterna med dessa! 👍🏻

Anna
Anna
3 years ago

Bor uppe i norra Sverige och fryser lätt om fötterna, har prövat många olika skor genom åren. Polyver tycker jag fungerar bäst, de är varma och inte klumpiga. Går att gå i ganska djup snö också utan att få snö i skorna och är det blött ute så är de vattentäta. Enda minuset enligt mig är att de är varma och täta så de kan bli fuktiga inuti. Torkar barnens polyver i skotork varje dag, för de är så varma om fötterna.

Katrin
Katrin
3 years ago

Nästa inlägg

En dag i backen

17
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x