TACOTOAST och godmorgon

Godmorgon godmorgon!

Fredag i huset och jag har sovit som en kratta inatt, tror det är min pms som ställer till det som vanligt. Har varit samma mönster i många år nu. Precis i början av pms:en så får jag några bökiga nätter. Men nu ska vi inte hänga läpp för det för nu är underbara ljuvliga fredag här! Ingen är gladare och mer pepp än jag. Jag ÄLSKAR ju fredagar av hela mitt väsen, har alltid gjort! Kl 18 kör vi AW-LIVE på min Instagram, jag ska handla allt till det under dagen och fredagspiffa här hemma. Jag ska alldeles strax gå upp och faktiskt förbereda maten till ikväll så allt sånt är klart, så skönt att bara få sätta sig och äta efter liven tänker jag. Ska gå igenom kylen, den är proppfull och behöver rensas så vi får se om jag lagar något på det som finns eller om jag kanske måste kvista och handla på när-ICA?

Jag tänkte kicka igång denna fredag med ett gott tips! Jag tänkte att många säkert gör tacos ikväll och kanske får lite tacoköttfärs över. Något du då kan göra till lunch t ex dagen efter är dessa TACOTOAST. Tipsade om dessa i början av förra året och tänkte att det var dags igen.

TACOTOAST, ca 8 st

400 g köttfärs
1 påse tacokrydda
1,5 dl tacosås (salsasås)
250 g riven ost (jag rev ost på den fina sidan)
5 skivor polarbröd
1 schalottenlök (funkar med vanlig lök med men schalottenlök är mild och jättegod)

Gör såhär:

1) Stek köttfärsen och ha i tacokryddan efter anvisningarna på påsen. (Har du överbliven tacoköttfärs kvar använder du bara den).

2) Lägg ut bröd på bakplåtspapper på en plåt. Lägg ut köttfärsen på bröden. Ha på tacosås över köttfärsen. (Tips: Ha på majs, tomater och annat som du gillar på köttfärsen om du vill.) Toppa med schalottenlök som är finstrimlad. Avsluta med riven ost på.

3) Gratinera sedan i ugnen i ca 15 min. Servera med t ex gräddfil, guacamole, ostdipp och massa härliga grönsaker. MUMS!

Önskar dig en toppenfredag idag. I ett senare inlägg idag ska du få se vad för tok jag hittade på när jag inte kunde sova inatt. 🙈😅

Kram Nina

107
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

AW-LIVE IMORGON!

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x