Kanelbullar i stormkök och 70 årsfirande

Hej vänner!

Nu sitter jag här under värmefilten hemma i soffan. Vi har haft en sån underbart härlig dag ute i Färstanäset.

Stockholm välkomnade oss med sol. Så himla fint på alla sätt. Jag älskar Sthlm och känner mig alltid extra glad när jag kommer dit.

Anledningen till vårt lilla äventyr idag var för att min fina moster fyllde 70 år, i hemlighet har hennes son (min kusin) fixat ett mysigt coronasäkert firande av henne så vi alla träffades vid en jättefin grillplats.

Här satt vi alla och väntade på att Aino skulle komma så vi kunde börja fira henne. Alla hade packat med sig egen mat som vi sedan grillade.

Milo som älskar utelivet fladdrade iväg direkt. Grillplatsen låg precis bredvid vattnet, så himla fint verkligen. Kan tänka mig att detta är drömmen på sommaren, då måste det vara helt magiskt!

Jag hade med mig mitt nya stormkök, jag var så supertaggad på att få testa att baka på den så jag kastade i ordning hela konkarongen i väntan på att moster skulle komma och bli överraskad av oss alla.

Här hade vi börjat grilla. Tänk att något så enkelt som korv med bröd kan smaka så gott ute i naturen? Det är inte klokt! 🥰👍🏼👌🏻😋

Så hur gjorde jag då kanelbullarna då? Jag tog med mig en påse med smör, kanel, strösocker och vaniljsocker som jag kladdade ihop när vi kom fram. Köpte sedan med mig färdiga pizzadegar från affären som jag smorde på kanelblandningen på. Rullade sedan ihop rullen och skar ut bullar.

Sen hade jag med mig smör som jag tjoffade i pannan och sen var det bara till att börja grädda.

Gräddade dom flera gånger om på varje sida. Svårt att säga hur lång tid det tar men jag gick på hur de såg ut. Jag gräddade dem lite på sidorna också. Avslutade med att ringla över lönnsirap och strödde på hackade cashewnötter. Kan säga såhär, detta är det godaste kanelbullar jag ätit i hela mitt liv. Tony sa samma. Pappa och mamma höll på att snälla av och de andra sa också att det var galet gott! NI MÅSTE TESTA!

Kokkaffe på grillen, nybakta kanelbullar, tårtor och naturen! Jag tror att moster Aino var nöjd ända ner i hjärteroten, hon såg väldigt rörd och lycklig ut hela dagen. Så himla härligt att vi kunde genomföra detta trots pandemin. ❤️

Nu ska jag vila en stund tror jag, lyxen med lördagar!

Kram Nina

210
Subscribe
Notify of
guest

2 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Helene A
Helene A
3 years ago

Wow vad smart med kanelbullar och så gott det ser ut, du är ju grymt påhittig. Kram Helene

Anita
Anita
2 years ago

Kul att pizzadegen blev bra till bullarna

Nästa inlägg

Kanelbullar på smördeg

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x