I valet och kvalet

 

Godmorgon!

Här sitter jag i min ensamhet och ska precis börja äta frukost. Står i valet och kvalet om jag ska ge mig ut på promenad eller inte?

Har i alla fall riggat på mig kläder så jag kan det. Världens bästa byxor detta. Det är såna där skidåkarbyxor med vindskydd i fram. Försökte leta upp dom på XXL där jag köpte dom men hittade inte. Är i alla fall supernöjd med dom här.

Anledningen till att jag velar med promenaden är att jag är lite slut i kroppen då jag just haft världens jättemens (hoppas nästan att det inte är så länge kvar på den där mensen – hoppas nästan på klimakteriet nu) och lågt järn i kombo med det är inte jättekul. Råkade hemmaträna på vardagsrumsgolvet igår, lite styrketräning. Behövs inte mer, blir liksom för mycket för kroppen att orka så då blir jag helt urlakad. En med lågt järnvärde (i mitt fall låga järndepåer) har ju jättesvårt att klara hård träning. Har med syresättningenen av blodet att göra. Det är så himla trist för jag gillar att träna hårt när jag väl tränar. Usch jag är så less på mitt järnvärde så ni anar inte. Har tampats med det till och från i 8 år nu.

Har i alla fall köpt andra järntabletter nu som jag ska kombinera med de vanliga jag äter och se om jag blir starkare snart. Går jag upp och äter 2 av dem vanliga per dag så pajar magen, får magkatarr av det. Så synd för jag känner hur jag blir bättre av det. Blütsaft tål jag inte så det kan jag inte dricka. Ska i alla fall handla spenat och blodpudding som vi ska äta ikväll. Milo blir överlycklig, han ÄLSKAR blodpudding. Det är ett av livsmedlen som innehåller massor med järn. 100 g blodpudding innehåller 17-19,5 mg järn vilket är galet mycket. Jämför t ex med fläskkött (0,8-1,7 mg järn) eller nötkött ( 2,8 – 3,6 mg järn). Så nu ska det bli en återkommande måltid här hemma, med lingonsylt och bacon till är det ju hur gott som helst. Jag köper alltid glutenfri blodpudding.

Hepp, dags att ta ett beslut om det blir en promenad eller inte. Vi hörs sen igen!

Kram Nina

92
Subscribe
Notify of
guest

10 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Elin
Elin
3 years ago

Om du har konstant dåligt blodvärde så kan man få järninjektioner. Det har jag en kollega som fått vid några tillfällen.

niiinis
niiinis
Reply to  Elin
3 years ago

Det har jag inte blivit erbjuden, bara om man har svårt att ta tabletterna helt och hållet och inte tål dom. 🙁

Mia
Mia
3 years ago

Fråga igen, om din mage pajjat på dubbel dos borde det inte vara problem att få järn intravenöst.

Malin
Malin
3 years ago

Man får stå på sig och kräva det! Jag får ungefär en gång per år, funkar helt fantastiskt för mig. Värdena går upp och jag känner mig piggare nästan på en gång. Men som sagt – man får säga att det inte funkar med tabletter och kräva det.

Johanna
Johanna
3 years ago

Min tonårsdotter som har Ibs och inte klarar av några järntabletter dricker ” Blue Iron ” . Än så länge har hennes mage inte protesterat. Finns på lite olika nätsidor .

Janette
Janette
3 years ago

Har du testat järntabletterna från herecare?

Jennie
Jennie
3 years ago

https://www.apotea.se/winst-iron-40-tabletter

Dessa har jag testat, inga bekymmer med magen alls!

Maria
Maria
3 years ago

Jag har oxå svårt att tolerera dom järntabletterna som man köper på typ apoteket, dom klarar inte min mage. Jag beställer hos Kropp i obalans, dom har svagare som jag kan äta 2-4st varje dag och få upp mina värden.

Katarina
Katarina
3 years ago

Hade extremt dåliga depåer och kunde inte äta järntabletter så jag fick järnsprutor,tror det var Ferinject.
Funkade bra på mej👍,be o få det så slipper du problemen du får med tabletterna.

Å
Å
3 years ago

Hej Nina! Jag har precis som du dragits med dåliga järnvärden sedan flera år. 2017 var det så lågt att jag fick blodtransfusion, då var jag inte speciellt kaxig vill jag lova (hälsoångest, fobi för nålar och stick och sjukhusrädsla deluxe). Eftersom jag haft så kraftiga mensblödnongar fick jag möjlighet att bränna bort min livmoderslemhinna vilket var det bästa beslut jag tagit. Jag har inga blödningar alls sedan dess och mina värden är bra och jag är pigg som tusan! Bara ett tips till dig från mig ❤️

Img 3395.jpg

Nästa inlägg

Bacon & svamppytt med råstekt potatis

10
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x