Bacon & svamppytt med råstekt potatis

Hej igen vänner!

Suttit i soffan och jobbat precis hela dagen, jag tror faktiskt att jag vuxit fast här. Känns så. Jag ser ut som jag gjorde när jag klev upp i morse och nu börjar det mörkna. Haha…. ibland har man såna dagar.

Igår körde jag kylskåpsrens här hemma. Mycket som bara låg som snart skulle bli gammalt om jag inte gjorde något åt saken. Jag lagade lite råstekt potatis med bacon & svamppytt som jag brukar kalla det. Det är smarrigt kan jag lova, river du på mängder med parmesan uppepå innan servering så är i alla fall jag hemma.

Bacon & Svamppytt med råstekt potatis, 4 port

2 paket bacon

250 g färska champinjoner

2 vitlöksklyftor

1 gul lök

Salt & svartpeppar

ca 12-15 stora potatisar

olivolja att steka i

Gör såhär:

1) Strimla baconen i små bitar. Jag brukar faktiskt använda saxen. Häll i allt i en stekpanna med lite olja i.

2) Hacka lök, skär champinjonerna i mindre bitar och ha i det bland baconen. Pressa i vitlöksklyftorna. Stek runt tills allt är genomstekt.

3) Tvätta potatisen och skiva i tunna skivor. Tänk dig lite mindre än en 0,5 cm breda. Går bra att skära med mandolin också. Skölj av potatisen ordentlig i ett durkslag, du ska skölja bort all stärkelse.

4) Låt potatisen rinna av ordentligt, ta sedan upp och låt torka på hushållspapper, pressa gärna lite hushållspapper på båda sidor så potatisen liksom torkar.

5) Stek i olivolja på ganska så hög värme. Salta och peppra. Lägg sedan potatisen i en ugnsfast form och ställ i ugnen på 200 grader i ca 15 min.

6) Riv massor med parmesanost på pytten innan servering! Mums!

Se hit!

Kika gärna på dessa recept:

Krossade potatisar med vitlök

Krämig korv & potatisgryta

Gratinerad tjockkorv

 

Här kan du följa mig:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

105
Subscribe
Notify of
guest

2 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Sandra
Sandra
3 years ago

Hej! En ständig läsare sen flera år, tack för alla fina bilder och fantastiska recept! Ett tag åt du speciell kost men nu verkar du äta samma som familjen? Har du märkt någon skillnad på hur du mår nu jämfört med då? Jag har själv IBS samt väldigt lätt att gå upp i vikt och har för mig att du tappade några kg men även fick mindre problem med magen när du la om din kost för något år sen? 🤔

niiinis
niiinis
Reply to  Sandra
3 years ago

Jag äter fortfarande enligt mitt sätt men svävar ut lite då och då. Maten jag lagar smakar jag alltid såklart, undra hur det skulle bli annars? Haha….

Jag gick ned 22 kilo i vikt och fick en så mycket bättre mage. Om du söker på sellerijuice här på bloggen så kommer de inläggen upp. 😀

Nästa inlägg

Veckomatsedel

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x