ANNONS

Krämig korv och potatisgryta

Nu ska du få tips på supergod och enkel gryta som du snabbt slänger ihop. Detta är en typisk vardagsrätt med lite lyxigare touch, såna rätter som jag bara älskar att laga till vardags. Missa inte denna säger jag bara!

KRÄMIG KORV OCH POTATISGRYTA, 4 port

600 g falukorv
6 mellanstora potatisar
1 lök
1 vitlöksklyfta
1,5 dl vitt vin (jag köper alkoholfritt på ICA)
2 msk tomatpure
4 msk ketchup
1,5 dl grädde
0,5 dl mjölk
0.5 msk frysta örter (finns att köpa små kartonger i frysdisken på ICA)
2 tsk paprikapulver
salt och peppar

Gör såhär:

1) Skala och dela potatisen i mindre bitar. Häll i vatten i en kastrull och låt potatisen koka tills den är nästan klar.

2) Ta bort ”skinnet” på falukorven, dela den i mindre bitar. Stek i rikligt med smör. Salta och peppra. Hacka löken fint och ha i den också, pressa i vitlöksklyftan med. Stek runt tills löken mjuknat helt.

3) Häll i vinet och låt det reducera (koka in) lite. Häll i tomatpure, ketchup, paprikakrydda och örter. Häll sedan på grädde och mjölk.

4) Koka upp ordentligt. Ta av potatisen och häll av den. Häll sedan i potatisen i korvgrytan. Låt den puttra med tills den är helt klar. Servera med grönsallad t ex.

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Inspireras gärna av dessa härligt goda recept:

Kryddig korv i ugn

Krämig korvgryta

Gratinerad tjockkorv

Kram Nina

5
73

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00