Min bästa kompis i köket

Dags att presentera en ny kompis i köket igen. Den här kompisen har kommit att bli en av mina bästa vänner faktiskt och kvalar lätt in på topp 3 listan av det bästa jag har i köket. Jag säger såhär, alla borde få ha samma kompis som jag. Jag är så galet nöjd med den här hällen och har helt plötsligt fått en sån härlig nytändning med matlagningen. Jag kan på riktigt längta tills jag får sätta igång och fixa med maten.

Låt mig berätta mer om den här hällen!

Whirlpool W Collection hob med FlexiFull heter den. Och vad menas med det då? Jo men det ska jag berätta, det finns t ex över 8 olika zoner på hällen som kan vara varma samtidigt men ha olika temperaturer.

Du kan också koppla samman 2 eller fler zoner så att stora grytor får plats. Som här när jag igår skulle laga kvällsmat så kopplade jag samman 2 zoner så att grytan fick bra plats med perfekt värmefördelning.

Det berättar ju såklart spisen för dig vilken värme som är bäst. Bara att pressa lite lätt på reglaget så ställer man enkelt in det.

Medan min kycklingfärs stod och puttrade så kopplade jag samman 2 zoner på den andra sidan för att koka pastan i en stor kastrull.

Givetvis finns också 6th Sense även på hällen. Dvs förprogrammerade program som hjälper dig med den bästa matlagningen. Du kan t ex välja att steka kött, då ställer den automatiskt in plattan på den värmen det ska vara. Så att en som är helt novis vid spisen också kan laga mat. Detta är bara helt fantastisk ju!

Det är dessutom lätt att lära sig alla knappar för det är inte så många, på bara några minuter hade jag listat ut hur allt funkade utan att ens ha läst en manual, sånt gillar jag!

Jag har en häll som är 80 bred och zonerna på den är fördelade i 2 rader.

Såhär ser zonerna ut! Du kan ha en temp på hela hällen lika gärna som du har 8 olika eller varför inte 4, 3 eller 2?

Igår när jag var klar med hällen så var jag tvungen att kolla om den blev varm efteråt, den kändes ljummen men absolut inte så att jag skulle ha bränt mig på plattan. Plattan är också byggd så att den fördelar värmen så att kastrullen och grytan blir varma istället för att hällen ska bli så varm.

Såhär såg gårdagens gratäng ut som här var redo för ugnen.

KYCKLINGFÄRSGRATÄNG, 6 port

500 g kycklingfärs

3 msk tomatpure

2 vitlöksklyftor

3 msk oxfond

3 msk kalvfond

1 dl chilisås (jag använde Heinz)

2 dl vatten

3 dl grädde

2 dl creme fraiche

Salt & peppar

2 tsk timjan

3 dl riven ost (gärna med mycket smak, typ prästost eller Västerbotten)

några cocktailtomater

500 g pasta av valfri sort

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 200 grader varmluft eller 225 grader vanlig. Stek kycklingfärsen på ganska hög värme så den blir genomstekt. Ha i tomatpurén och pressa i vitlöksklyftorna. Salta och peppra lite.

2) Häll i båda fonderna, chilisåsen och vatten. Låt puttra runt på medelvärme i ca 4-5 minuter.

3) Häll i grädde och creme fraiche, låt puttra på medelvärme i ytterligare 10 min. Koka pastan, men koka den bara 2 tredjedelar av tiden som den ska kokas enligt anvisningarna.

4) Häll i pasta och kycklingfärsen i en ugnsfast form. Blanda runt. Fördela ut den rivna osten och några cocktailtomater. Tillaga i mitten av ugnen i ca 20 minuter eller tills osten fått fin färg.

Detta blev så himla gott och matlagningen var bara så kul igen som vanligt. Tänk vad en ny häll kan göra. Funderar du på att byta ut din häll i köket eller kanske har ni en köksrenovering framför er, tänk lite extra på om inte du ska ha en sån här härlig häll där i ditt kök också!

Du kan läsa mer om den HÄR!

Kram Nina

261
Subscribe
Notify of
guest

3 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Birgitta
Birgitta
3 years ago

Hej, försöker hitta info om spishällen, men det finns flera alt. Skulle behöva en bättre modellbeteckning?

niiinis
niiinis
Reply to  Birgitta
3 years ago

Jag har länkat till exakt den jag har. 👌🏻🥰

Carolin
Carolin
3 years ago

Så himla god och krämig gratäng. Lätt att göra, blir mycket samtidig. Jättegott att värma dagen efter.

Nästa inlägg

Magiska kanelbullar av pizzadeg, steks i stekpanna

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x