Fläskfilé och baconlåda

Hej igen!

Ja igår lagade jag en jättegod kötträtt som jag tycker att du absolut ska testa. Det var verkligen supergott och sköter sig fint i ugnen. Testa, perfekt helgrätt skulle jag säga.

FLÄSKFILÉ & BACONLÅDA, 5-6 port

1 fläskfile på ca 600-700 g

2 pkt bacon

ris för 6 portioner

3 dl creme fraiche 34% (ta lättare om du inte vill ha så fet)

2,5 dl vispgrädde (ta lättare om du inte vill ha så fet)

1 förp färskost Parmesan

2 msk kalvfond

2 msk oxfond

2 tsk timjan

2 tsk kinesisk soja

Salt & peppar

Gör såhär:

1) Koka ris enligt anvisningarna. Rensa och skiva fläskfilén. Stek den på ganska så hög värme, den ska få färg på båda sidorna. Lägg skivorna i en skål efter du stekt klart.

2) Strimla baconen och stek dem.

3) Ta fram en ugnsform. Lägg i det kokta riset i botten. Fördela ut fläskfilén uppepå det. Strö sist ut baconen över.

4) Blanda creme fraiche, grädde, fonder, soja, timjan, kryddor och färskosten i en bunke. Vispa ordentligt. Häll sedan över ris, fläskfilé och bacon.

5) Skjuts in i ugnen på 225 grader i ca 15-20 min. Ät & njut!

Här kan du följa mig: 

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

256
Subscribe
Notify of
guest

4 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Therese Wappsell
Therese Wappsell
3 years ago

Vart köpte du färskosten med parmesan?

niiinis
niiinis
Reply to  Therese Wappsell
3 years ago

På Ica Maxi hittar jag det. 😅

Liselotte
Liselotte
3 years ago

Hur mycket ris kokade du till receptet?

niiinis
niiinis
Reply to  Liselotte
3 years ago

Jag kokade 6 portioner. 👌🏻

Nästa inlägg

Välkomna helgen

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x