Hej igen!
Ja igår lagade jag en jättegod kötträtt som jag tycker att du absolut ska testa. Det var verkligen supergott och sköter sig fint i ugnen. Testa, perfekt helgrätt skulle jag säga.
FLÄSKFILÉ & BACONLÅDA, 5-6 port
1 fläskfile på ca 600-700 g
2 pkt bacon
ris för 6 portioner
3 dl creme fraiche 34% (ta lättare om du inte vill ha så fet)
2,5 dl vispgrädde (ta lättare om du inte vill ha så fet)
1 förp färskost Parmesan
2 msk kalvfond
2 msk oxfond
2 tsk timjan
2 tsk kinesisk soja
Salt & peppar
Gör såhär:
1) Koka ris enligt anvisningarna. Rensa och skiva fläskfilén. Stek den på ganska så hög värme, den ska få färg på båda sidorna. Lägg skivorna i en skål efter du stekt klart.
2) Strimla baconen och stek dem.
3) Ta fram en ugnsform. Lägg i det kokta riset i botten. Fördela ut fläskfilén uppepå det. Strö sist ut baconen över.
4) Blanda creme fraiche, grädde, fonder, soja, timjan, kryddor och färskosten i en bunke. Vispa ordentligt. Häll sedan över ris, fläskfilé och bacon.
5) Skjuts in i ugnen på 225 grader i ca 15-20 min. Ät & njut!
Här kan du följa mig:
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Vart köpte du färskosten med parmesan?
På Ica Maxi hittar jag det. 😅
Hur mycket ris kokade du till receptet?
Jag kokade 6 portioner. 👌🏻