Känner mig som ett ösregn idag

Heeeej vänner!

Känner mig som ett värre ösregn, haft svårt att ens få till ett blogginlägg…. Tänkte först jag skulle skriva om ditt och datt, väder och vind men jag kunde verkligen inte. Det här är svårt att liksom låtsas bort ska jag säga. Är övertygad om att det är mina hormoner som spökar. Ni vet det där härliga som börjar på Kli och slutar på eriet. Alltså grejen är att jag har mens regelbundet fortfarande och då är man tydligen inte i klimakteriet utan i förklimakteriet om nu rätt ska vara rätt.

Känner mig så vilsen i min kropp just nu. Det känns som kroppen inte samarbetar över huvudtaget och att jag totalt ramlat ned i ett svart hål. Jag ska ta mig i kragen med att boka blodprover för att sedan boka tid på HerCare. Det var där jag fick hjälp när jag hamnade i förklimakteriet 2015. Jag fick verkligen så fin hjälp så jag har 1000% förtroende för dom. Då var det Mia Lundin som drev klinik i USA och man fick ringa, nu har hon äntligen en klinik i Sverige.

Nu är känslan lite som när allt började 2015, så jag antar att jag är i någon form av obalans i hormonerna igen. Kul är det i alla fall inte.

Hörni, det är fan inte lätt att vara kvinna alltså. Jag blir så trött på det faktiskt. Det är dessutom så olika också, det finns kvinnor som knappt känner av något alls och så andra som lever i ett helvete. Hur sjukt att det kan vara så olika?

Sen är jag lite orolig också, jag var till optikern igår och blev remitterad till ögonläkare. Jag har nämligen såna där ”floaters” i ögonen som flyter runt. Ni vet svarta små svansar, prickar eller vad tusan det är ens? Det har jag haft så länge jag kan minnas typ. Dock så har det blivit värre typ sista halvåret upplever jag, eller så är det ännu längre, har lite dålig koll. Optikern var inte så pedagogisk direkt utan skrämde mig ganska så mycket. Det kan nämligen handla om näthinneavlossning och sen när jag frågade vad man kunde göra åt det så visste hon inte riktigt. Optikern hittade dessutom någon form av födelsemärke inne i mitt öga som man måste hålla koll på också. Det sa hon i alla fall till slut att det är jättevanligt.

Nä så jag har haft något av en jobbig oro i hela magen sen igår…. googlat lite men känner att jag bara vill till ögonläkaren nu så man får koll på vad som händer? Skräm gärna inte mig med nån hemsk historia nu… vet inte om jag klarar det. 😢

Jag har tagit en ”day off” idag även om jag är överhopad av jobb för att vara lite extra snäll mot mig själv. Har huvudvärk, ont i nacken och är trött och seg idag så då fick man vara lite snäll mot sig själv. Dock så måste jag veta av det viktigaste nu.

Ville kika in och säga hej i alla fall. Vi hörs snart igen.

Kram Nina

157
Subscribe
Notify of
guest

10 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Ulla
Ulla
3 years ago

Hej Nina!
Sitt lugnt i båten. Dina ögon är ganska normala. När glaskroppen i ögat börjar skrumpna (efter 40) så får de flesta svarta flygande prickar i ögat. Glaskroppen behövs bara när man är liten, när du skapas och när du föds. Ögat växer inte, det är och förblir densamma hela livet. Bra ändå att du kollar upp, men näthinneavlossning märker du av. En rullgardin som dras över synfältet. Lugn, bara lugn.
Tack för en innehållsrik och personlig blogg. Ha en riktigt bra fortsättning på veckan! 🙂 Kram

Viktoria
Viktoria
3 years ago

Vad tråkigt att du blev skrämd på ditt optikerbesök. Man kan ha mycket floaters utan att det behöver betyda någonting. Man ser dem ju tydligt mot vita ytor, så nu med snön syns de extra bra. Så länge du känner att du ”ser” i hela ditt synfält behöver du inte oroa dig.
Kommer floaters mer plötsligt behöver man vara mer observant, men om de kommit sedan så lång tid tillbaka är det inte speciellt ”farligt”.
Hoppas du kan släppa oron lite för detta.
Kram från en optiker som inte vill skrämmas

Eva
Eva
3 years ago

Jag har också sånt i ögonen. Är bara irriterad av dem i starkt ljus. Har inte sök för det så jag kommer vänta med spänning på vad du får för råd. Hoppas det är nått enkelt. Kram

L
L
3 years ago

Jag är i exakt samma fas och är periodvis svajigare i hormonerna. För mig beror det tex på stress. I dessa perioder (som nu) har jag mer dåna prickar framför ögonen. Sover sämre, sämre minne mm mm. Tror inte du behöver vara orolig, det är säkert bara ännu en av alla knasiga symptom i förklimaktet ❤️

Helena
Helena
3 years ago

Så här skriver Anthony Williams (Medical Medium) om eye floaters: ”White or black floating spots in your vision are caused by a lot of neurotoxins floating around in the body from Epstein-Barr virus. EBV shortcuts currents and electrical currents that go to the eye causing these floaters.” Sellerijuicen kan säkert hjälpa till och förbättra din syn. Jag har också känt mig som ett ösregn ett tag nu, fast jag vet inte riktigt vad det beror på. Hoppas det lättar för både dig och mig snart!

Cattis
Cattis
3 years ago

Skulle tro att du har sk. Kristaller (äldre får det), jag har haft det sen jag var barn och är helt ofarligt! Har också märkt att de har blivit lite tydligare nu på äldre dagar. Lycka till hos optikern ❤️

Anna
Anna
3 years ago

Strunta i vad optikern säger och gå till en ögonläkare !!! Sa samma till mig och jag avvaktade .. när det blev värre gick jag till ögonläkaren och den ifrågasatte varför jag dröjt !! Jag fick göra en stor operation när dom konstaterat glaskroppsavlossning näthinneavlossning mm , detta kunde man gjort enklare med laser om jag kommit tidigare . Så kan säga att hos den optikern satte jag aldrig min fot mer .

Å
Å
3 years ago

Hej fina du! Var och kollade mina grumlingar i synfältet för nån månad sen och allt var helt normalt. Jag har oxå upplevt att de blivit fler under en längre period och var halvt hysterisk innan en ögonläkare undersökt mig (blev uppskrämd av läkaren på vårdcentralen) tiden innan undersökningen tänkte jag hela tiden på grumlingarna och jagade upp mig, nu efter undersökningen är de fortfarande kvar men eftersom de är ofarliga kan jag ta det med ro. Tycker att de upplevs mer nu i vita vintervädret, så är det säkert för dig oxå.

Andas och jaga inte upp dig- snart har du haft din tid hos ögonläkaren ❤️

Monika Forsberg
Monika Forsberg
3 years ago

Jadu fina, åldern med tillhörande förändringar spelar en spratt. Jag var till gynmottagningen på Enköpings lassarett och fick bra hjälp.
Har träffat 2 olika läkare ock bpda var guld värda, trevliga, kunniga och rara.
Varför ska man må dåligt när det finns hjälp så nöra.
Kramar till dig ❤🥰❤

niiinis
niiinis
Reply to  Monika Forsberg
3 years ago

Upplever inte riktigt samma sak som du, jag har inte fått så fin hjälp här faktiskt så därför sökte jag mig vidare. Glad att du fick det dock. Kram kram ❤️

Nästa inlägg

Trycka ut ryggslutet

10
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x