ANNONS

Lördag och tips på gott att göra av pizzadeg

/

Godmorgon vänner!

Lördag och lyckans dag, jag vet att jag skriver nästan likadant om Fredagar men jag kan inte riktigt bestämma mig för vilken av dem jag gillar mest. I-landsproblem i guess.

Denna lördag har jag redan kickat igång i full fart, idag ska vi nämligen på grill-dejt med familj och släkt. Det ska bli några minusgrader och en fet sol på himlen så det kan inte bli bättre. Jag är redan uppe och ska baka till grill-dejten. Alla tar med sig lite knytis så det kommer bli toppen.

Igår invigde vi vårt bad. Ska bara pimpa och göra fint med allt där så ska jag berätta mer om det sen. Det var i alla fall magiskt härligt även om jag höll på att frysa sönder fötterna när jag trippade in efter badet. Nr: 1 på listan över införskaffande är: Tofflor från badet och in. 😅

Tänkte tipsa dig lite snabbt om vad du kan göra på en pizzadeg du kanske har liggandes i kylen. Här ligger det alltid pizzadeg i kylen ifall suget faller på för någon i familjen. Finns så mycket kul man kan göra av en pizzadeg. Detta gjorde t ex jag.

Minisandwich

Detta föll minsting i smaken kan jag lova. Jag tröck ut rundlar ur pizzadegen.

Sedan tog jag en torr panna och slängde i dem i den. Pannan ska hålla någon form av medelvärme.

Img 3546.jpg

Sedan gräddar du rundlarna tills de fått lite färg. Dock inte för länge för då finns risken att de blir lite för torra, det vill vi inte.

Innan de svalnat helt så hade jag på smör, ost och skinka. Han slukade dem på nolltid så det var tur jag hade fler.

Till pappi i familjen blev det en stor hjärtsandwich. Tillagad nästan likadant. Dock så gjorde jag den varm istället så då började jag att steka ena hjärtat först. Sedan tog jag ut den och hade på smör, ost och skinka på den. Stekte den andra delen på en sida, vände den och sedan la jag på den första delen med skinkan och allt på. Då fick den liksom bli en varm macka i pannan istället.

Hade på lite ost uppepå så det fick smälta in lite fint. Det var till pappi det.

7D8BE9E9-B012-473D-A954-C2D9467550E3

Sist så avslutade jag med dessa godingar! Omg säger jag, de blev så magiskt goda så detta bara måste du testa också.

Tryck först ut rundlar, stek dom som de små runda sandwichen jag gjorde ovan. När de nästan är klara vräker du på äkta smör i pannan. När smöret börjat fräsa i pannan så strör du över massor med kanel, strösocker, vaniljsocker och malen kardemumma. Avsluta med att ringla över lönnsirap och så låter du allt gå en stund i pannan.

Ta ut och låt svalna en smula, sedan pudrar du dem med florsocker. Mums mums mums! Farligt goda!

Nu ska jag sätta igång med bakningen här hemma, vi hörs lite senare.

Du ska bl a få se min ganska så stora beställning på kläder jag gjorde och fick hem igår. En del på Rea dessutom, jag älskar rea för då känns det som man spar pengar. 😅 La upp dem på Instagram och såå många skrev ”Kan du inte visa vad du köpt” så då måste jag ju det såklart.

Kram Nina

3

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy.

© Bonnier Magazines & Brands AB, 105 44 StockholmTelefon: 08-736 53 00