Lev nu!

Godmorgon Måndag!

Här pågår förberedelser för morgondagens plåtning till min bakbok. Sista kompletteringarna som görs nu hörni. Inte så många månader kvar tills jag äntligen får visa den. Som jag längtar! ❤️

Här ser man fortfarande tecken på diverse alla hjärtans dag firande i vårt hem. Vi hade en supermysig dag igår som avslutades med middag här hemma. Mamma och pappa var här och så vår familj med alla barnen. Så mysigt! Jag bjöd på Bruschetta till förrätt, Lövbiffgryta till varmrätt och Gino till efterrätt. ❤️

Livet, och alla dom jag har i det, jag är så otroligt tacksam. Så glad att jag har en mamma och pappa i livet, att jag får älskas av Tony och att jag har tre barn som ger mig sån glädje och lycka varje dag. Patrik Ekwalls fru gick bort i lördags i skitsjukdomen och jag grät över det fast jag inte känner dom alls. En dotter som knappt börjat skolan efterlämnas, familj och vänner. Har tänkt på dom sen dess, det måste vara en sån chock då det också gick så fort på slutet. Så otroligt sorgligt och ledsamt, fy fasen. 😢

Jag präntar in hårt i mitt huvud att jag måste lova mig själv och mitt liv att vara glad för det varje dag. Att jag får finnas, varje dag måste jag vara glad över det. Vilket humör jag än vaknar på, hur hårt ett förklimakterie än tuktar mig…. så ska jag bannemig vara glad för att få finnas här.

Att leva i nuet är inte lätt, man tänker ofta framåt…. man tänker snart är det helg igen, snart är det sportlov, snart är det sommar, snart är det semester…. snart snart snart. Livet pågår ju hela tiden! Nu, det pågår nu nu nu. Varje sekund, inte bara på fredagar och på helgen, på sportlovet och på semestern. Man bör vakna upp på morgonen och tänka: ”Vad ska detta liv som jag får leva bjuda på? Hur kan jag göra det så härligt som möjligt just idag?”

Är det en god middag? Är det en kul film på Netflix på kvällen? Är det en fika med ett gott bakverk? En härlig promenad med en vän eller partnern? Ta ett bad med ett lyxigt badskum? Smörja mig med go’luktande bodylotion? En ny bukett i vasen? Kolla nästa program i serien du följer? Kramas i soffan? Bädda rent i sängen? Diska? Byta gardiner? Möblera om? Ringa mormor? Slappa i soffan och inte göra något alls?

Är man närvarande och i det du pysslar med just nu så lever du livet. Ligger du på soffan och gör ingenting, njut av det. Andas djupa andetag, landa, reflektera, var glad för att du får ligga där på soffan just i detta nu. Äter du en god måndagsmiddag, njut av den. Smaka, känn all struktur i maten, känn hur den mättar din mage. Var lycklig för att du får äta dig mätt. Det finns 1000 saker som gör att vi kan njuta av livet som pågår här och nu. Jag ska öva mig för detta på allvar fr o m nu. Jag förtjänar det, mitt liv förtjänar det.

Nu njuter jag av att jag får sitta här i morgonrock med tofs på skallen och skriva till dig. Jag är mätt efter min frukost som nu ligger i magen. Jag har gett min kropp näringsrik frukost som den mår bra av. Det njuter jag av just i detta nu.

Värt att tänka på, ellerhur!

Kram Nina

160
Subscribe
Notify of
guest

15 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Marie Kuritzén
Marie Kuritzén
3 years ago

Absolut värt att tänka på! Viktigt att ta vara på varje dag och försöka känna tacksamhet och glädje i nuet, stort som litet.

Th
Th
3 years ago

Så fint skrivet och SÅ tänkvärt!❤️ Ska också försöka fokusera på nuet och livet precis nu! Är så dålig på att njuta av det, tankarna rusar mest hela tiden mot framtiden..men vad vet vi egentligen om den,allt vi vet är ju just nu…kram Therese ❤️❤️

Camilla
Camilla
3 years ago

Sannerligen nåt jag behöver träna på också ❣️

Berit
Berit
3 years ago

Åh jättefint formulerat och så tänkvärt!!

Linda B
Linda B
3 years ago

Kloka ord Nina, jag är så innerligt tacksam över att få vara hemma efter en surrealistisk vecka på sjukhus där man utrett hjärtat. Från vc I ambulans till akuten blev en chockartad upplevelse. Hjärtat är friskt men jag är fortfarande mörbultad.

Sofia
Sofia
3 years ago

Så klokt och tänkvärt Nina. Jag försöker också leva efter samma devis, att njuta och vara tacksam över det livet. Det behöver inte hända så mycket. Så många måste alltid ha något att se fram emot. Jag tror att de har det särskilt svårt nu i en pandemi där ingen vet hur framtiden kommer att se ut. Det enda vi vet är nu 💗

Thess
Thess
3 years ago

Kloka ord och så viktigt att påminna sig själv & andra om, varje dag. Och så fint av dig att skriva om det. Följde både henne & P på instagram, blev så berörd av hennes alldeles för korta liv här på jorden, blev riktigt ledsen. Så himla orättvist. Hon hade sån kämparglöd fast hon fått ett sånt fruktansvärt besked. Kram

Marianne
Marianne
3 years ago

Så fint och tänkvärt skrivet 💟

Jeanette
Jeanette
3 years ago

Tack för att du påminner! Man glömmer av sig då och då. Ska njuta av alla dagar i veckan. ❣

Tess Valfridsson
Tess Valfridsson
3 years ago

Ja för ett år sen fick jag som 38 år diagnos magsäckscancer. Färdigbehandlad i augusti med 8 kurer cytostatika och operation där magsäcken togs bort. Man lär sig bli glad för det lilla. Idag påbörjades min tredje jobbvecka dock bara 50% men ack så skönt

Inger
Inger
3 years ago

Hej!
Jag har gått igenom och fortfarande… Fick svår TBE 2017, låg 6 veckor i respirator och 8 månader på sjukhus. Kan idag bl a inte gå, svårt att prata, dubbelseende mm. Har tappat all empati, först för dem som hade sådant man blir frisk från nu de som har sjukdomar som leder till döden, sorgligt men mitt liv🙄

niiinis
niiinis
Reply to  Inger
3 years ago

Stor kram till dig! ❤️

Jenny
Jenny
3 years ago

Jag är glad att jag kan hjälpa min bror med mat och mackor nu när han inte har nån mat fram tills han får pengar på fredag. Det är verkligen en lyx att få äta sig mätt varje dag, det håller jag med om. Tack så mycket för ett jättebra blogg 🙂 Mvh Jenny.

Stina
Stina
3 years ago

Du är bara bäst❤️Så fint o viktigt budskap. Just i detta NU. Kram!

niiinis
niiinis
Reply to  Stina
3 years ago

❤️❤️❤️ Kram

Nästa inlägg

”Njutig” dag

15
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x