Crispy Avokado

Godmorgon!

Kickar igång lördagen med ett lite gottigt recept för dig att inspireras av, kanske redan till kvällens mello? 🤩 Har länge velat testa crispy avokado men liksom glömt bort det varje gång på något vis. Så konstigt det där. Men så kom jag på det igår och tänkte att nu jädrans ska det bli av. Grejen var bara att jag inte hade några ägg hemma så jag gjorde dom med banan, det blev ju hur gott som helst. Jag tänkte att jag ger dig båda recepten, både det riktiga och de ”falska” som jag knåpade ihop igår.

CRISPY AVOCADO, 3 avokados

3 st mogna avokados

1 dl vetemjöl

1 ägg

1 dl ströbröd (eller panko för ännu mer krispighet)

1 tsk salt

Peppar efter smak

1 tsk vitlökspulver

Gör såhär:

1) Dela avokados och plocka ur själva ”frukten” ur skalet, dela sedan i fyra delar. Tänk dig att du delar avokadon på längden. Det ska bli som klyftor. Är avokadon väldigt stor kan du göra fler klyftor av varje bit.

2) Häll i vetemjöl i en skål (där du får plats att doppa avokados) och blanda i salt, peppar och vitlökspulver.

3) Knäck ett ägg i en skål och blanda det ordentligt. Skålen ska vara så stor så det går att doppa i det.

4) Slutligen så häller du ströbröd eller panko i en tredje skål.

5) Doppa avokadobitarna först i vetemjöl, sedan i ägget och sist i ströbröd eller panko.

6) Stek i rikligt med smör eller olivolja tills de får fin färg. Smöret ger väldigt god smak.

Mitt eget recept:

2 avokados

3/4 dels banan

Salt & peppar

vitlökspulver

glutenfritt ströbröd

lite havregrädde

Gör såhär:

1) Skala och dela avokadon som ovan.

2) Mosa bananen och häll i en liten klick grädde. Blanda ordentligt. Salta, peppra och ha i vitlökspulver.

3) Häll i ströbröd i en skål.

4) Doppa avokadobitarna i bananblandningen, sedan i ströbrödet.

5) Stek i rikligt med smör tills de får fin färg.

01955415-5393-4305-A0B3-AAFED2BEDD34Vi åt detta som ett tilltugg/förrätt. Stekte briochebröd i bitar i rikligt med smör. Såååå galet gott! 👌🏻😋👌🏻

Här kan du följa mig:

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

107
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Jakten på lampan

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x