Dagen

Halloj och hejsan!

Lika svårt som jag haft att komma igång med dagen, lika mycket har jag haft att göra. Så knasig kombo, min PMS har kickat upp till PMS 2.0 nu känner jag. Måste göra de där testerna så jag kan boka tid på Her Care, där vet jag att de är proffs och kan hjälpa mig så den förbaskade övergångsåldern blir så snäll som möjligt. Skönt det skulle vara att få ett ”sista datum”, eller kanske ska man kalla det ”bäst före” datum. Det är nämligen lite så det känns just nu. ”Bäst före” datumet börjar gå ut. Haha…..

Mensen kommer som en klocka så jag gissar att det kanske är ett tag kvar. Om du genomgått eller just i detta nu genomgår det så kan du väl skriva några rader. Alltid intressant att läsa om andra.

Eftersom jag bara varit hemma och haft en massa jobb att fixa så har det inte blivit så mycket bilder från dagen.

När jag PMS:ade mig 2.0 så tog Tony tag i saken och fixade lunch åt oss. Jag kan ju inte ta några beslut och så blir jag helt handfallen. Så alla planer på eventuella maträtter kändes bara överväldigande. Haha, fi fasen så man är.

Ställde en fråga på min Instastory om min PMS 2.0. 86% upplever lite samma tydligen. Skönt att vi är fler säger jag lite egoistiskt. Jo men det känns skönt att det finns medsystrar som vet vad man menar. Lätt att känna sig helt knäpp annars.

Denna killen åt en av sina favvorätter. Av någon anledning har alltid korv och pasta funkat för honom. Försöker dock att få den lite ”nyttigare”. Pastan är rårispasta,älskar den. Bara rårismjöl i den så den är helt glutenfri. Sen köpte jag alspånsrökt korv med väldigt hög kötthalt. Hela 80% faktiskt. Swish sa det så var tallriken tom. 🙂

Hepp, dags att sova. Hoppas du haft en fin dag.

Kram Nina

110
Subscribe
Notify of
guest

9 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Annelie
Annelie
3 years ago

Vad är det för fabrikat på rårispastan?

niiinis
niiinis
Reply to  Annelie
3 years ago

Biori, helt klart den bästa! 😋

Karin
Karin
3 years ago

Jag tänker ofta att det finns personer som ”hänger upp sig” lite för mkt på vissa saker och då blir det självuppfyllande profertior. Är det inte fullmåne? Då kommer jag sova dåligt. Är det inte dag 14, då kommer jag vara snäsig osv osv. Jag tror det övertolkas. Klimakteriet kan nog uppträda på många sätt. Allt från rejäla svettningar på natten och från och till på dagen, oregelbunden 🩸 och störtblödningar. En del verkar inte känna av det alls. En del säger det är ärftligt.

SaraTherese
SaraTherese
Reply to  Karin
3 years ago

Oj så mycket okunskap. Läs kvinnomedicin innan du öppnar munnen med sånt översitteri. Håller med Nina, vad vet du om vad som är sant eller inte!

Berit
Berit
3 years ago

Ja verkligen märkligt hur man mår innan mens. Förr var jag på ett jäkla humör men nu mest apatisk och energilös precis som du säger! Men tycker även att ägglossningsfasen har ändrat karaktär så här på ålderns höst 🙂 Blir liksom väldigt gråtmild och ångestriden på något märkligt sätt. Kan det vara kroppen som känner att hur mycket du kanske vill bli gravid så kommer det inte att fungera så ligg där och deppa du. Ja som du säger vore det skönt att veta när detta konstiga ska vara över…men hur blir man då??? Tänk om man fastnar i något av lägena och aldrig är pigg, glad, sprallig och kåt längre!!!!!!!!!

Berit
Berit
3 years ago

Just ja skulle även säga att det var väldigt gulligt med den lilla gurkbiten på Milos tallrik 🙂 Gäller ju att piffa till det med lite grönsaker 🙂

Susanne Persson
Susanne Persson
3 years ago

Har väl inte haft så stora problem med pms, annat än lite dåligt humör vissa gånger. Mensen kom som en klocka varje månad tills i augusti förra året då jag precis fyllt 51 och sen dess inte någon mens, haft lite svettningar på natten och vad jag tror en rejäl vallningsattack härom dagen med hjärtklappning och värmekänsla, blev rejält rädd då det kändes konstigt i kroppen som jag aldrig förut känt.

Ninni
Ninni
3 years ago

Vad pratar du om ?. Har själv så jobbigt med det, mår så dåligt fysiskt. Så kroppen bara saktar ner Allt !. Vem är du att döma oss som har det så jobbigt?. Önskar du fick känna på det själv. Det är inget Hittepå,känna efter !. Vem vill ens ha denna känsla !!.

Annika
Annika
3 years ago

Åh, vad jag glad jag är att jag hittat din blogg och får läsa och känna igen mig i allt du beskriver! Jag har känt mig så ensam i mitt elände, känt mig så fel och värdelös. PMS 2.0 var en bra beskrivning, känns som jag är på PMS 100.0…. Jag har nu i veckan lyckats ta blodprovet (efter att ha bommat dag 3-5 flera månader i rad…) för HerCares hälsokontroll och har mitt första videobesök bokat med sjuksköterska på HerCare-kliniken 17/3. Blodprovet visade direkt brist på D-vitamin, vilket förklarar mycket. Ska bli så skönt att få klarhet i resten med dessa hormoner som spökar. Jag är 45 år och har de senaste ca 5 åren mått dåligt med besvär med nedstämdhet, utmattning, oro, ångest, besvär med gaser och förstoppning, energilöshet. Efter att fått barn igen 2019 har allt bara eskalerat. Jag är så ledsen, irriterad och arg mest hela tiden och så trött. Ryggen, höfterna är inflammerade, lederna är stela och ömma. Känner inte igen mig själv alls. Vill ha tillbaka mitt glada jag och må bra. Det ska aldrig vara okej att behöva må så här dåligt bara för att det är ”kvinnliga besvär”.

Img 1678.jpg

Nästa inlägg

Hjälp mig att hjälpa!

9
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x